رضا بازی برون صدا پیشه و مستند ساز اگر عمری را در کار صوتی، تصویر و نوشتاری گذرانده باشی و بوی آکوستیک استودیوهای رادیوهای رادیویی و تلویزیونی آشناتر از بوی خانه و دست پخت مادر و همسر باشد، هر رویداد اجتمایی، مثل یک اتفاق شخصی درگیر ذهنت می شود و هنگامی که وابسته و دلبسته […]
رضا بازی برون
صدا پیشه و مستند ساز
اگر عمری را در کار صوتی، تصویر و نوشتاری گذرانده باشی و بوی آکوستیک استودیوهای رادیوهای رادیویی و تلویزیونی آشناتر از بوی خانه و دست پخت مادر و همسر باشد، هر رویداد اجتمایی، مثل یک اتفاق شخصی درگیر ذهنت می شود و هنگامی که وابسته و دلبسته هیچ گروه وحزب و تشکلی نباشی، آینه ات می شود مردم.
فکر کنم حدود ۳۰ سال پش بود که با انسان دوست داشتنی مهندس کیوس گوران توفیق دیدار و دوستی پیدا کردم. از او به عنوان دانش آموخته کارشناس امور آب پرسیدم.. ایا امکان دارد سطح ایستایی آب رودخانه تجن را مثلا در محدوده پل تجن بالا بیاوریم که مانند مصب هراز در بابلسر قابل شنا و قایق رانی اصولا ورزش های آبی باشد و او گفت…. البته بدون مشکل امکان پذیر است..در آن زمان علاوه بر اشتغال اداری که اجرا و سر دبیری خبر در واحد سیاسی صدا و سیمای مرکز مازندران بود، برنامه سلام صبح به خیر که از ساعت ۶ تا ۹ زنده اجرا می شد را هم نوشته و کارگردانی می کردم که در آن بارها به گفته دوستم مهندس گوران اشاره کردم که پس از گذشت حدود سه دهه،اینطرح توسط شهردار جوان و فعال و خوش فکر ساری به نام دکتر عبوری به اجرا در امد.
٭ ٭ ٭
مشکلی که سال ها در ساری وجود داشت این بود که با مختصر بارندگی، بخش های زیادی از کوچه و خیابانها به ویژه در راسته اصلی شهر از دروازه بابل، میدان شهر آشوب، تا میدان ساعت و میدان گرگان، شهدا، را آب فرا می گرفت.
یک بار از تصویر بردار خبر زنده یاد خلیل حسینیان خواستم سری به شهر بزنیم، رفتیم و گزارش گرفتیم از آبگرفتکی خیابان های اصلی شهر که هنگامه ای بود. ک گزارش با این گفتار شروع می شد، این جا نه ونیز است نه سنگاپور، این جا خیابان های اصلی شهر ساری مرکز استان مازندران است. و این گونه ادامه می یافت،کیسه های آرد جلوی نانوایی دپو شده تا از نفوذ اب جلوگیری کند و مخلوط این آب و آرد، نان خوش نمکی خواهد شد برای قوت خلق الله…
در آستانه نوروز امسال، اما بارشی چند برابر آن زمان در ساری ریزش کرد بی آن که قطره ای آب در شهر جمع شود، شهرداری ساری کاری کرده بود کارستان.
٭ ٭ ٭
در حدود ۴۰ سالی که مجددا و این بار به دعوت صدا و سیمای مازندران به ساری امدم و ساکن این شهر شدم به غیر از یکی دو مورد، خوشبختانه از نعمت وجود استاندارانی پر تلاش چون مهندس کشاورزان و هم چنین دکتر ربیع فلاح که باوجود تبلیغات اندک، شاهد عملکرد دلسوزانه شبانه روزی اش بودم، پس از مدتی جای خود را به استاندار جدیدی داد، مردی از دیار اصفهان ، راستش را بخواهید ابتدا کمی دچار نا امیدی شدم.
اولین دیدار با استاندار جدید از صدا و سیما مصادف شد با زمان اجرای زنده برنامه، گفت و گوی مردم و مسولان، اتاق فرمان پر از جمعیت بود. دکتر غلامی تهیه کننده عزیز برنامه گفت: آقای استاندار برای بازدید و آشنایی آمده اند و من به سادگی پرسیدم: کدومتون استاندارید؟ شخصی با گویش آشنای اصفهانی گفت: بنده هستم، مهندس اسلامی.
اتفاقا هفته بعد ایشان مهمان برنامه من شد و دیدم استانداری ست اهل برنامه که طرحی ۲۰ ساله برای استان ترسیم کرده است. دوباره امید در دلم جوانه زد، اما هنوز عرق استاندار خشک نشده بود که به عنوان وزیر راه و شهر سازی راهی تهران شد و من دوباره دچار ناامیدی شدم که خوشبختانه چندی نگذشت، باز امید سراغم آمد؛ شخصی به استانداری مازندران رسید که جوان بود و عاشق کار و با بیشتر مردم سابقه دوستی و اشنایی داشت؛ او کسی نبود مگر مهندس حسینی زادگان ،با نیرویی فراوان و تفکری متعالی
٭ ٭ ٭
برگردیم به شهر و شهرداری ساری. برخلاف میل باطنی ام و با وجود عدم توانایی و تحمل دشواری های ضبط تلویزیونی به درخواست دوست عزیزی اجرای برنامه “دیدار” را قبول کردم؛ برنامه ای که به شرح حال بزرگان و مشاهیر استان می پرداخت. از جمله مهمانان پیشنهادی، شهردار وقت ساری بود که هم آشنایی و همکاری در صدا و سیما را با او داشتم و هم کار و اقدامات جسورانه و کم نظیرش مورد قبولم بود..
ابتدا فکر کردم بنا به رسم تجربه شده، شاید بر ای شرکت در انتخابات مجلس ، تمایل حضور در برنامه را داشته است، اما نظرم را طور دیگری با او در میان گذاشتم. من به عنوان یک شهروند اگر پیشنهاد وزارت هم به شما داده شود، قلبا راضی نیستم به ویژه برنامه های ناتمام زیادی برای بهبود و توسعه ساری در دست دارید.
٭ ٭ ٭
چند روز نگذشت که به سق سیاهم لعنت فرستادم، چون دکتر عبوری با عنوان معاونت وزارت راه و شهر سازی، شهرداری ساری را ترک کرد.
در این ناامیدی سیر می کردم که خبر رسید که قدیمی ترین عضو فنی شهرداری ساری، معاون شهردار سابق، مهندس فرزانه که به طور قطع در اجرای طرح های موفق قبلی مشارکت داشته به عنوان جانشین دکتر عبوری انتخاب شده است. این چنین بود که از پس ناامیدی، دوباره امید در دلم جوانه زد.
با همه وجود، امید دارم با پیگیری های فعال ترین نماینده ساری دکتر یوسف زاده در مجلس و تلاش استاندار قوی و مورد علاقه مردم، در کنار شهردار توانا، ساری با پیشرفت های همه جانبه، بیش از پیش لایق مرکز استانی، چون مازندران باشد.