نمایشگاه هوایی پاریس در حالی کار خود را آغاز کرد که به‌نظر می رسد ایرباس دست پر به نمایشگاه آمده باشد. ایرباس در این نمایشگاه نسل جدید مدل ۳۲۱ را معرفی کرد. ایرباس ۳۲۱ ایکس‌ال‌آر دوربرد ترین هواپیما باریک پیکر جهان است. در گذشته بوئینگ ۷۵۷ در این کلاس یکه تاز بود اما با خروج […]

نمایشگاه هوایی پاریس در حالی کار خود را آغاز کرد که به‌نظر می رسد ایرباس دست پر به نمایشگاه آمده باشد. ایرباس در این نمایشگاه نسل جدید مدل ۳۲۱ را معرفی کرد. ایرباس ۳۲۱ ایکس‌ال‌آر دوربرد ترین هواپیما باریک پیکر جهان است. در گذشته بوئینگ ۷۵۷ در این کلاس یکه تاز بود اما با خروج این مدل از خط تولید بوئینگ، این کلاس پروازی از میان رفت. در این کلاس پروازی هواپیما باریک پیکر یا تک راهرو می تواند مسافت‌های دور را پرواز کند و حدود ۲۵۰ نفر ظرفیت دارد. این هواپیما برای مسیرهای بین قاره ای با تعداد مسافر کم بسیار اقتصادی است.
با معرفی این محصول جدید، ایرباس توانست در همان ابتدا بیش از ۲۰۰ سفارش از این مدل بگیرد . این هواپیما می تواند برای پرواز های اقتصادی و خطوط ارزان قیمت گزینه مناسبی باشد. مدل ۳۲۱ ایکس‌ال‌آر حدود ۹ هزار کیلومتر را با یک بار سوخت گیری طی می کند.
در نمایشگاه هوایی پاریس نسل جدید هواپیماهای پنهانکار نسل پنجم نیز معرفی شده اند. جنگنده ها کنونی در اروپا نسل چهارونیم هستند و در برابر مدل جدید سوخو با نام ۵۷ که پنهانکار و نسل پنجم است توانایی پایین تری دارند. اروپا امیدوار است با جنگنده جدید خود که در سال ۲۰۲۶ اولین پرواز خود را انجام خواهد داد بتوانند پوشش هوایی مناسبی را برای آسمان اروپا ایجاد کند.
جنگنده جدید با مشارکت آلمان ،اسپانیا و فرانسه ساخته می شود و شرکت های داسو، سفران و ایرباس در ساخت آن مشارکت می کنند. ترکیه هم در نمایشگاه از جنگنده جدید خود رونمایی کرد. این کشور به تازگی و به دلیل سفارش خرید پدافند اس ۴۰۰ از روسیه، با آمریکا دچار مشکل شده است و آمریکا تحویل اف ۳۵ را به این کشور متوقف کرده است.
به گزارش یورونیوز، جنگنده اف ۳۵ نسل پنجم و پنهانکار است و در کنار اف ۲۲ و سوخو ۵۷ پیشرفته ترین هواپیماهای جنگی جهان محسوب می شوند. شرکت بوئینگ در نمایشگاه پاریس اعلام کرد مشکل مدل ۷۳۷ مکس را بر طرف کرده است. مشکل فنی در سیستم خودکار پرواز این هواپیما سبب دو سقوط طی یک سال اخیر شده است.
از عهد عتیق تا امروز
صادق صبور
از خلقت بشر تا امروز، کوچیدن از سرزمین آبا و اجدادی، دل کندن به امید آزادی بیشتر و زندگی بهتر بار سفر بستن و دل به دریا زدن، در ذات آدم ها به عنوان یک مشخصه اجتماعی وجود داشته و ادامه خواهد داشت. در لابه لای کتاب های عهد عتیق، در سنگ نوشته های قدیمی و در هنر و ادبیات نشانه هایی از جابه جایی آدم ها دیده می شود. پس از کشف آمریکا، عده ای در جست و جوی طلا، راهی ینگه دنیا شدند که امروز هم در جست و جوی فرصت های تازه ادامه دارد.
فیلم ماندگار جویندگان طلا با بازی برجسته و طنز آلود چارلی چاپلین، یا ساخته معتبر سرجیو لئونه، یعنی ” آمریکا، آمریکا” نمونه های معروفی از تلاش ناکام و کامیاب آدم ها برای رسیدن به زندگی بهتر را نشان می دهد.
در راه رسیدن به آزادی و زندگی بهتر، اگرچه بازهم پای فقر و ثروت به میان می آید، اما کسانی که در این گریز از سرزمین مادری از آب و خاک خود و خویشتن با تحمل هزاران زجر و مصیبت در پی تحقق آرزوهایشان می روند به دنبال معنای آزادی هم هستند، آن هایی که در سرزمین خود به هزار و یک دلیل نمی توانند-دست کم به باور خودشان- راحت نفس بکشند یا اصلا نفس نمی کشند، اگرچه در راه رسیدن به مقصد، هستند کسانی که راه نفس شان بند می آید، اما دست کم، آستین هایشان را بالا زده اند.
٭ ٭ ٭
چند روز پیش و در هنگامه بحران خاورمیانه این خبر گم شد: “یک کشتی حامل پناهجویان که از ترکیه به یونان می رفت در دریای اژه غرق شد و دست کم ۸ پناهجو جان خود را از دست دادند.” و این آخرین بار نخواهد بود.