![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
معاون میراث فرهنگی کشور همزمان با ایجاد نخستین موزه پمپ بنزین در تهران از ثبتِ آثار دفاع مقدس و ایستگاههای خاصِ جبههها در فهرست آثار ملی و ظرفیت ثبتِ جهانی پالایشگاه آبادان در فهرست میراث جهانی خبر داد. نخستین موزه صنعت نفت تهران شنبه یکم تیر در حالی با حضور مسئولان مختلف حوزههای شهری، میراثی […]
معاون میراث فرهنگی کشور همزمان با ایجاد نخستین موزه پمپ بنزین در تهران از ثبتِ آثار دفاع مقدس و ایستگاههای خاصِ جبههها در فهرست آثار ملی و ظرفیت ثبتِ جهانی پالایشگاه آبادان در فهرست میراث جهانی خبر داد.
نخستین موزه صنعت نفت تهران شنبه یکم تیر در حالی با حضور مسئولان مختلف حوزههای شهری، میراثی و وزارت نفت و توسط پیروز حناچی – شهردار تهران – افتتاح شد که محمد حسن طالبیان از انجام اقدامات مورد نیاز برای ثبت ملی فهرستی خبر داد که آثار دفاع مقدس و ایستگاههای خاصِ جبههها را در خود محفوظ دارد. او با اشاره به ایجاد ۲۸ موزه در حوزه صنعت نفت تا پایان سال توسط شرکت وزارت نفت اظهار کرد: در گذشته بیشتر آثار تاریخی را در فهرست آثار ملی به ثبت رساندهایم، امروز تنوع فهرست ثبت آثار متفاوت شده است، همچنین تعداد زیادی از آثار معاصر در حوزه صنعت نفت ثبت شدهاند، حتی فهرستی از آثار دفاع مقدس و ایستگاههای خاصی که در جبههها هستند، نیز در دست ثبت داریم.
طالبیان با ابراز امیدواری برای ثبت جهانی پالایشگاه آبادان به عنوان یک منظر صنعتی بیان کرد: امیدوارم دیگر دستگاهها که اثار تاریخی مانند کاروانسراها یا دیگر نشانههای تاریخی را در اختیار دارند به حفاظت و ثبت ملی این آثار کمک کنند.
او با اشاره به اینکه در گذشته چالش میراثفرهنگی با شهرداری بود، گفت: امروز شهرداری بیش از ۷۰ درصد وارد بحث حفاطت از میراثفرهنگی شده است، از سوی دیگر موضوع میراث ناملموس نیز امروز اهمیت پیدا کرده و خوشحالم سومین اثر از حوزه صنعت نفت تبدیل به موزه شده است. طالبیان با بیان اینکه نسبت میراثفرهنگی به دستگاهها و شهرداری امروز حفاظت از میراثفرهنگی در کنار این دستگاههاست، ادامه میدهد: پمپ بنزینهای اولیه نشانههای ظهور خودرو در شهر است، اگر این اتفاق شکل نمیگرفت شاید این فضاها تا کنون تخریب شده بودند، اما این فضا امروز بخشی از حافظه شهر را تشکیل میدهد.
ایران زیباست؛ تالاب «حوض سلطان»
دریاچه نمک «حوض سلطان» در ۴۰ کیلومتری شمال قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران و در شرق آزادراه قم-تهران قرار دارد. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن در فصول مختلف سال متفاوت است و با بارندگیهای فروردین سال جاری بر میزان آب آن، نسبت به سالهای گذشته افزایشی تقریباً دو برابری را شاهد هستیم و این دریاچه نمکی وسعت زیادی پیدا کرده و به تالاب «مره» متصل شده است. گفتنی است در فصول گرم سال و به دلیل شدت گرمای این منطقه آب این دریاچه خشک شده و برداشت نمک از آن آغاز میشود که در سال جاری با افزایش آب این دریاچه شاهد باقی ماندن در زمان طولانیتری خواهیم بود.