عاشیق حیدر محمودی یکی از هنرمندان عرصه هنر عاشیقی درگذشت. روابط عمومی انجمن موسیقی ایران اعلام کرده این هنرمند متولد روستای نوآباد از توابع شهرستان کبودرآهنگ استان همدان بود و هفتمین نسل از سلسله یک خانواده عاشیق‌پرور به شمار می‌آمد. پدر ایشان «عاشیق مولا» نام داشت که حدود ۵۰ سال عاشیق بود. پدربزرگش «عاشیق حسین» […]

عاشیق حیدر محمودی یکی از هنرمندان عرصه هنر عاشیقی درگذشت.
روابط عمومی انجمن موسیقی ایران اعلام کرده این هنرمند متولد روستای نوآباد از توابع شهرستان کبودرآهنگ استان همدان بود و هفتمین نسل از سلسله یک خانواده عاشیق‌پرور به شمار می‌آمد.
پدر ایشان «عاشیق مولا» نام داشت که حدود ۵۰ سال عاشیق بود. پدربزرگش «عاشیق حسین» نام داشت و جدش «عاشیق محمود انصاری» که حدود ۴۰ سال عاشیق بود. عاشیق حیدر محمودی هنر عاشیقی را از هجده‌سالگی آغاز نمود و نزدیک به ۷۵ سال چون ستونی استوار هنر عاشیقی را در استان همدان و نواحی مرکزی ایران زنده و پویا نگه داشت.

توقف اجرای «مادر»

اجرای نمایش «مادر» به کارگردانی علی احمدی در تماشاخانه ایرانشهر متوقف شد.
به گزارش جمله به نقل از خبرنگار ایلنا، علی احمدی با تائید خبر توقف اجرای نمایش «مادر» گفت: بلیت‌فروشی نمایش «مادر» از دیروز (دوشنبه ۳ تیر) و پس از گذشت دو روز از اجرا، بدون اطلاع گروه متوقف شده است.
احمدی تشریح کرد: امروز با پیام‌هایی که در اینستاگرام از سوی مخاطبان داشتم متوجه شدم بلیت‌فروشی نمایش در سایت فروش متوقف شده و علت آن را نمی‌دانم.
این کارگردان تئاتر یادآور شد: در حال حاضر آقای خسرو احمدی، تهیه‌کننده نمایش «مادر» در حال پیگیری این موضوع از طریق اداره‌کل هنرهای نمایشی است.
«مادر» نمایشی به نویسندگی فلوریان زلر، ترجمه تینوش نظم‌جو و طراحی و کارگردانی علی احمدی است که (به ترتیب ورود) رویا میرعلمی، پژمان جمشیدی، سهیل مستجابیان و حدیث بیابانگرد در آن بازی می‌کنند.
این نمایش از ابتدای تیر اجرای خود را در تماشاخانه ایرانشهر آغاز کرده بود و از امروز صفحه بلیت‌فروشی آن در سایت ایران نمایش بسته شده است.

برگزاری سه کنسرت محلی در تالار وحدت تهران

گروه «آوای تبری»، گروه «نی بانگ» و محس میرزازاده تیر ماه سال جاری با اجرای قطعاتی در حوزه موسیقی محلی مناطق مختلف ایران، میزبان مخاطبان در تالار وحدت خواهند بود.
به گزارش جمله به نقل از مهر، محسن میرزازاده خواننده موسیقی کرمانجی روز دوشنبه ۱۷ تیرماه تازه‌ترین کنسرت خود را در تالار وحدت تهران برگزار می‌کند.
میرزازاده در این کنسرت که به همت موسسه فرهنگی هنری «فروغ فلق» برگزار خواهد شد، قطعاتی جدید و شاد از موسیقی خراسان را برای علاقه‌مندان این موسیقی اجرا می‌کند.

اجرای موسیقی کردی و سنتی در تالار وحدت
گروه نی بانگ به سرپرستی کاوه سپندار و خوانندگی بیژن کامکار هم ساعت ۲۱:۳۰ روز چهارشنبه ۱۹ تیر ماه در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.
کسری سپندار نوازنده عود و دیوان، همایون پشتدار نوازنده کمانچه، صائب کاکاوند نوازنده تار و دیوان، سوده اسدپور نوازنده سنتور و همخوان، داوود رحمان پور نوازنده سنتور، ماهور زمانه پور نوازنده تنبک و کوبه‌ای، کاوه آهنگرانی نوازنده تارباس، مهرداد مسعودی فرید: نوازنده کمانچه، مهناز کاشانی نوازنده قیچک و همخوان، رامین ملکی نوازنده دف، کاوه سپندار نوازنده نی و دیوان و نجمه تجدد همخوان در این اجرا هنرنمایی می‌کنند.

«آوای تبری» و اجرای قطعات شاد منطقه مازندران
گروه موسیقی «آوای تبری» به سرپرستی و آهنگسازی سید جلال محمدی نیز ساعت ۲۱:۳۰ روز شنبه ۲۲ تیر ماه به همت موسسه فرهنگی هنری فروغ فلق کنسرتی را اجرا خواهد کرد.
در این کنسرت که به خوانندگی پرویز سیاهدشتی و زمان شکارچیان به همراه گروه دتارچی و نقاره به صحنه می رود قطعاتی شاد از موسیقی منطقه مازندران پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

هشدار «دی کاپریو» درباره کوه زباله‌ها
در هندوستان

«لئوناردو دی‌کاپریو» بازیگر سرشناس و فعال محیط زیست با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نسبت به کوه زباله در هندوستان هشدار داد که تا سال آینده ارتفاع آن از تاج محل هم بالاتر می‌رود.
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، «کوه زباله قاضی‌پور» در شهر دهلی نو پایتخت هندوستان ابعادی به بزرگی ۴۰ زمین فوتبال دارد و در حال حاضر ۶۵ متر ارتفاع دارد و هر ساله ۱۰ متر به ارتفاع آن اضافه می‌شود و با ادامه روند کنونی به‌زودی از ارتفاع بنای تاریخی تاج محل هم پیشی خواهد گرفت و همچنان به آلوده کردن هوا و آب و محیط زیست پیرامون خود ادامه می‌دهد.
بخشی از این محل دفن زباله، سال گذشته بر اثر بارندگی‌های زیاد فرو ریخت و جان دو تن را گرفت. حالا «لئوناردو دی‌کاپریو» در مقام یک کنشگر محیط‌ زیست، نسبت به وضعیت وخیم و نگران‌کننده آن هشدار داده است. کشور هند با ۳۷ اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو یکی از کشورهای پربازدید و تاریخی جهان محسوب می‌شود اما همواره نگرانی‌هایی درباره آثار سو آلودگی‌های محیطی بر آثار تاریخی و طبیعی این کشور وجود دارد. به‌عنوان مثال بنای تاریخی تاج محل همواره از فضولات حشراتی که در رودخانه خطرناک و آلوده در نزدیکی آن وجود دارند آسیب می‌بیند و معمولاً بوی بدی نیز از این رودخانه در فضا منتشر می‌شود. این رودخانه آلوده‌ترین آبراهه در هند محسوب می‌شود و در مجاورت تاج محل قرار دارد.
تاج‌محل در سال ۱۹۸۳ میلادی در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.