شهردار ونیز از یونسکو درخواست کرد این شهر را به سبب در امان ماندن از آسیب‌ها، در فهرست میراث جهانی در خطر قرار دهد. پس از آن که وزیر حمل و نقل ایتالیا نتوانست طرحی برای جلوگیری از ورود کشتی‌های بزرگ تفریحی به کانال مرکزی شهر ونیز ارائه دهد، «لوئیجی برونیارو» شهردار ونیز از یونسکو […]

شهردار ونیز از یونسکو درخواست کرد این شهر را به سبب در امان ماندن از آسیب‌ها، در فهرست میراث جهانی در خطر قرار دهد.
پس از آن که وزیر حمل و نقل ایتالیا نتوانست طرحی برای جلوگیری از ورود کشتی‌های بزرگ تفریحی به کانال مرکزی شهر ونیز ارائه دهد، «لوئیجی برونیارو» شهردار ونیز از یونسکو درخواست کرد این شهر تاریخی را در فهرست میراث جهانی در معرض خطر خود وارد کند.
پس از حادثه برخورد کشتی و قایق توریستی در ونیز، «دانیلو تونینلی» وزیر حمل نقل ایتالیا قول داده راهی برای جلوگیری از عبور و مرور کشتی‌های بزرگ در این شهر پیدا کند اما تاکنون هیچ طرحی را مسئولان شهری ونیز ارائه نداده است.
در حال حاضر کشتی‌های بزرگ این اجازه دارند در فاصله چند صد متری از میدان معروف سنت مارک و مرکز تاریخی شهر ونیز عبور کنند و به سمت ترمینال بین‌المللی مسافری شهر حرکت کنند، اما اضافه شدن ونیز به فهرست میراث جهانی در معرض خطر، ورود به شهر را به شکل قابل ملاحظه‌ای محدود می‌کند.
ساخت یک مسیر جایگزین برای حرکت کشتی‌ها که نیازمند لایروبی کردن کانال‌ها و ساخت یک بندرگاه جدید است، تا چهار سال زمان نیاز دارد.
یونسکو پیش از این به دولت ایتالیا تا سال ۲۰۱۷ فرصت داده بود تا راهی برای محافظت از شهر تاریخی ونیز بیاید و در غیر این صورت شهر در فهرست میراث جهانی در خطر قرار خواهد گرفت. این مهلت قانونی در ابتدا یک سال و سپس تا سال ۲۰۲۱ تمدید شد.
شهر ونیز و تالاب آن در سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

 

گردشگران، مبهوت مسجد رنگ‌ها

مساجد زیادی در ایران هستند که هم از نظر تاریخی و هم معماری قابل توجه هستند، اما در میان تمام این مساجد، مسجد «نصیر الملک»، یکی از مکان‌هایی است که به طور قطع در لیست بلندبالای مسافران شیراز، به ویژه گردشگران خارجی قرار دارد. «نصیرالملک» را به پنجره‌های رنگی‌اش می‌شناسند، صبح هنگام، وقتی آفتاب از میان پنجره‌ها می‌گذرد، شبستان، رنگی می‌شود. رنگ به رنگ. سبز و آبی و قرمز و صورتی. همین رنگ‌ها، گردشگران را از خود بی‌خود می‌کند، آن‌ها ساعت‌ها در شبستان می‌نشینند، به شیشه‌های رنگی خیره می‌شوند و عکس می‌گیرند. گردشگران، مسجد «نصیر الملک» را به مسجد صورتی می‌شناسند و ترکیب رنگ‌هاست که آن‌ها را ذوق زده می‌کند. شبستان این مسجد، صبح‌هنگام، پُر از گردشگرانی است که لحظه به لحظه ورود نور آفتاب به شبستان را با دوربین‌هایشان ثبت می‌کنند و خودشان با ژست‌های مختلف، در قاب‌ها جای می‌گیرند.