رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: سامانه رجیستری ترابری اهدای عضو راه اندازی می‌شود. در حال پیاده سازی نقشه جامع برای کشور هستیم تا سریع‌ترین راه انتقال هوایی عضو پیوندی بررسی و ثبت شود. مهدی شادنوش درباره راه اندازی سامانه رجیستری ترابری اهدای عضو در کشور افزود: در راستای انتقال […]

 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: سامانه رجیستری ترابری اهدای عضو راه اندازی می‌شود. در حال پیاده سازی نقشه جامع برای کشور هستیم تا سریع‌ترین راه انتقال هوایی عضو پیوندی بررسی و ثبت شود. مهدی شادنوش درباره راه اندازی سامانه رجیستری ترابری اهدای عضو در کشور افزود: در راستای انتقال عضو به نقاط مختلف کشور، بررسی زیرساخت‌های ترابری عضو بین استان‌ها انجام شده و این امر به صورت آزمایشی با موفقیت انجام شده است. برای اهدای عضو، باید زمان طلایی رعایت شود. عضو قلب باید زیر چهار ساعت پیوند زده شود. در حال حاضر با همکاری و هماهنگی نیروی هوایی ارتش، نیروی انتظامی، سازمان اورژانس کشور و مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، زیرساخت‌هایی فراهم شده و قرار است با یک اقدام فرابخشی گروهی منسجم، پیوند عضو بین استانی با جدیت دنبال شود. البته تاکنون چند مورد از این عملیات با موفقیت به انجام رسیده است.

وی ادامه داد: با استفاده از سیستم رجیستری که در حال راه اندازی آن هستیم و به زودی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد، شاهد نهادینه شدن این امر در حوزه اهدای عضو خواهیم بود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت بیان کرد: این سیستم با همکاری سازمان‌های مختلفاز جمله سازمان جغرافیایی کشور، هوا فضا، وزارت بهداشت، سازمان اورژانس، نیروی هوایی ارتش، نیروی انتظامی و دانشگاه‌های وزارت علوم در حال شکل گیری است.

 

 

وصول ٣٠ درصد مطالبات وزارت بهداشت از تامین اجتماعی

 

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: در روزهای اخیر ۳۰ درصد مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی وصول شده است.

کیانوش جهانپور افزود: فروش سهام عمده فرآیندی زمان‌بر است و حداقل یک فرآیند سه تا چهار ماهه را طی می‌کند اما با همکاری وزارت رفاه و با وجود مشکلات اقتصادی سازمان تامین اجتماعی، گام اول این حرکت انجام شد.وی بیان کرد: عمده تمرکز وزیر بهداشت و مجموعه مدیران وزارت بهداشت در شش ماهه اخیر صرف وصول مطالبات معوقه از سازمان‌های بیمه گر به ویژه سازمان تامین اجتماعی و به دنبال آن پرداخت معوقات پزشکان، پرستاران و کارکنان شده است.جهانپور ادامه داد: دوره جدید وزارت بهداشت در حالی آغاز شد که زمان برخی مطالبات از ۱۷ ماه گذشته و تنها مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی از سازمان تامین اجتماعی به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود و متعاقب آن بدهی انباشته به پزشکان و پرستاران به عنوان یک معضل اساسی در مسیر ارائه خدمت وجود داشت.رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اظهار داشت: دغدغه اصلی وزیر بهداشت از روز نخست رفع نسبی این معضل بود و هست. با تلاش پیگیر و همکاری بین بخشی موجود، امیدواریم در هفته‌های آتی بخش دیگری از مطالبات معوقه دریافت شود.

 

وجود ۸ میلیون بی‌سواد در ایران

مدیرکل دفتر دوره‌های آموزش سوادآموزی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان این‌که در ایران حدود هشت میلیون بی‌سواد وجود دارد، گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان برنامه ششم توسعه در پایان هر سال ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سوادآموزی قرار گیرند.

لیلا رضایی، آموزش را محور توسعه نامید و آموزش بزرگ‌سالان را برخلاف تصور عامیانه کاری سخت و تخصصی عنوان کرد که لازم است متناسب با مقتضیات و نیازهای روز انجام شود.وی با اشاره به این نکته که وجود افراد بازمانده از تحصیل مانند افراد کم‌توان ذهنی در هر جامعه‌ای امری طبیعی است، افزود: این موضوع باعث می‌شود همواره درصدی از بی‌سوادی در جامعه داشته باشیم، اما جامعه مخاطبین ما رنج سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است که چیزی در حدود ۲.۵ تا سه میلیون نفر را در کشور در برمی‌گیرد و امر سوادآموزی در مورد آن‌ها صدق می‌کند.رضایی با بیان این نکته که در ایران حدود هشت میلیون بی‌سواد وجود دارد، اضافه کرد: اساس کار ما منویات بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب است که نقشه راه بوده و بر این اساس تلاش می‌کنیم تا پایان برنامه ششم توسعه در پایان هر سال ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش سوادآموزی قرار گیرند و در این زمینه هم آموزش و هم تعمیق سوادآموزی مدنظر است.رضا زینی‌وند مقدم، مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان نیز در این جلسه، گفت: در زمینه سوادآموزی کارهای خوبی انجام شده است. نرخ باسوادی در دوران قبل از انقلاب زیر ۴۰ درصد بوده که امروز بالای ۹۳ درصد است و این نشان‌دهنده رشد و تلاش در حوزه سوادآموزی است.