باغ هرندی یکی از مهمترین مکان‌های تاریخی کرمان در عصر قاجار و پهلوی به شمار می‌رود، این باغ یکی از محل‌های اسکان رضا شاه در سفرش از تهران به بندرعباس برای انتقال به تبعیدگاه بود، رضا شاه که به صورت ناگهانی و اجباری تهران را ترک کرده بود بعد از خراب شدن خودرو شخصی اش […]

باغ هرندی یکی از مهمترین مکان‌های تاریخی کرمان در عصر قاجار و پهلوی به شمار می‌رود، این باغ یکی از محل‌های اسکان رضا شاه در سفرش از تهران به بندرعباس برای انتقال به تبعیدگاه بود، رضا شاه که به صورت ناگهانی و اجباری تهران را ترک کرده بود بعد از خراب شدن خودرو شخصی اش در شهر کرمان که هنوز در باغ هرندی نگهداری می‌شود چند روز در این شهر اقامت کرد و بسیاری از کارهای اداری خود را در این شهر انجام داد و در نهایت با خودروی شخصی هرندی عازم بندرعباس شد.
هرندی یکی از متمولین و افراد مورد اعتماد مردم کرمان بوده که اقدامات زیادی برای توسعه شهر کرمان انجام داده است، باغی که نام هرندی بر آن گذاشته شده در چهار راه طهماسب آباد کرمان و در انتهای یک خیابان سنگ فرش قرار گرفته است. اما این باغ به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب هیچ گاه نتوانسته به جایگاه حقیقی خود در حلقه گردشگری دست یابد، هر چند که هزینه‌های بسیاری در سالهای اخیر برای بازسازی باغ فتح آباد شد و باغ شاهزاده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است اما اگر سری به باغ هرندی بزنید، می‌بینید که این باغ نیز چیزی از این دو باغ کم ندارد و وجود درختان کهنسال، حوضچه‌های پلکانی و عمارت مرکزی، زیبایی بی‌نظیری به آن بخشیده است.

 

عراق کوچک در تهران است

عرب‌زبان‌های عراقی محله‌ای را در دولت‌آباد شهرری بوجود آورده‌اند که حالا پای ثابت تهرانی‌ها شده است و گردشگران را هم برای چشیدن طعم غذاهای عربی به اینجا می‌کشاند.
عراقی‌هایی که سال‌ها پیش، از کشورشان به ایران آمدند تا مدتی در اینجا از شر صدام راحت زندگی کنند، حالا یکی از محله‌های شهرری را شکل داده اند که به دولت آباد مشهور است. خیابان قدس در این محله یکی از پر مخاطب ترین خیابان‌های این محدوده از شهر تهران است جایی که بیشترین رستوران و غذاخوری و فست فودهای عربی را می‌توان در آنجا پیدا کرد. چیزی شبیه به خیابان‌های سی تیر و باب همایون با این تفاوت که این فضا را عرب زبان‌ها بوجود آورده اند.
غذاخوری‌های شلوغ دولت آباد غذاهای معروف عربی مثل شاورما، کبه، حمص، سمبوسه و فلافل عربی دارد که طعم و مزه اش با همه فلافل فروشی‌ها و فست فودهای تهران متفاوت است. بیرون برخی از غذاخوری‌ها میز و صندلی چیده شده است و مردانی سالخورده با دشداشه ای به تن روی صندلی‌ها مشغول خوردن چای عربی هستند.
چای عربی غلیظ‌تر از چای معمولی و ایرانی است که تهرانی‌ها به آن عادت کرده اند. قهوه عربی هم سنگین است و غلیظ. این نوشیدنی‌ها در کنار باقلواهای لبنانی و عربی طعمی متفاوت خواهد داشت به همین دلیل کنار قهوه خوری ها و چای خوری های این خیابان تعداد زیادی باقلوا فروشی هم وجود دارد.