![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
يادداشت تفاهم همكاريهاي حملونقل بينالمللي جادهاي بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري قرقيزستان با حضورمقامات ارشد حملونقل جادهاي و گمركي، نمايندگان دستگاههاي ديپلماسي دو كشور، نمايندگان انجمنهاي حملونقل بينالمللي ايران و خراسان و تشكلهاي صنفي ذيربط قرقيزستان، پس از دو روز مذاكرات فشرده كارشناسي، امضا و مبادله شد. منوچهر سلمانزاده مديركل دفتر ترانزيت و حملونقل […]
يادداشت تفاهم همكاريهاي حملونقل بينالمللي جادهاي بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري قرقيزستان با حضورمقامات ارشد حملونقل جادهاي و گمركي، نمايندگان دستگاههاي ديپلماسي دو كشور، نمايندگان انجمنهاي حملونقل بينالمللي ايران و خراسان و تشكلهاي صنفي ذيربط قرقيزستان، پس از دو روز مذاكرات فشرده كارشناسي، امضا و مبادله شد.
منوچهر سلمانزاده مديركل دفتر ترانزيت و حملونقل بينالمللي اين سازمان كه رياست هيأت ايراني را برعهده داشت، بيان كرد:
نشست كارگروه مشترك حملونقل بينالمللي جادهاي ايران و قرقيزستان، با هدف توسعه هرچه بيشتر مراودات حملونقل بينالمللي جادهاي، متعاقب وصول گزارشهايي از برخي ملاحظات در روابط فيمابين، با پيگيريهاي بهعمل آمده، پس از گذشت قريب به يك دهه از نشست قبلي، برگزار شد.
ابتدا با كسب نظر صاحبنظران بخش خصوصي، موارد متعددي در زمينه لزوم بهروز رساني آخرين مقررات ابعاد و اوزان مجاز تردد، بررسي انواع عوارض و هزينههاي غيررسمي ماخوذه در قلمرو يكديگر، ضرورت همكاريهاي گمركي، ملاحظات بارگيري كشور ثالث، لزوم گسترش همكاريها به ساير حوزههاي خدمات راهداري، تبادل اطلاعات تيرپاركها موردتاييد، فعالسازي راهگذر KTAI، تصميمگيري درخصوص شمار و كيفيت پروانههاي تردد آتي و رفع ديگر موانع حملونقل بينالمللي جادهاي فيمابين و ساير موارد مذاكره و طرفين به توافقاتي دست يافتند.
سلمان زاده اظهار داشت: در اين نشست، طرفين آمار مربوط به حجم تجارت و حملونقل بینالمللی دوجانبه را مبادله و رضایت خود را نسبت به روند روبهرشد همکاری در زمینه حملونقل بینالمللی جادهاي بین دو کشور، ابراز نموده و ضمن مبادله آخرين بهروزرساني مقررات ابعاد و اوزان مجاز و فهرست تشكلهاي صنفي خود، درخصوص ضرورت تسهيل و پيشبرد عمليات حملونقل براي پشتيباني از رشد اقتصادي پايدار و مستمر در هر دو كشور تأكيد شد. طرفين همچنين بر تعهد خود در جهت رفع هرگونه موانع كنوني در عمليات حملونقل بينالمللي جادهاي ميان يكديگر ملزم شدند.
مديركل دفتر ترانزيت و حملو نقل بين المللي همچنين اظهار داشت: در اين يادداشت تفاهم، هماهنگي تسهيل صدور رواديد براي رانندگان مورد توافق قرارگرفت که نمايندگان دستگاههاي ديپلماسي دو كشور، به اطلاع رساندند که به نتايج مثبتي در خصوص صدور رواديد براي رانندگان دست يافته و هم اکنون صدور رواديد شش ماهه چند بار ورود به مدت اعتبار يک ماه در هر بار ورود به قلمرو هر دو طرف را براي رانندگان اجرا ميکنند و علاوه بر اين، جزئيات چگونگي طبقهبندي رواديد براي رانندگان در اختيار طرفين قرارگرفت.
در اين نشست حداقل اوراق پروانههاي تردد بهانضمام شماري پروانههاي تردد ثالث براي سالهاي آتي، مصوب و توافقي جهت رفع مشكل تردد دوجانبه معاف از پروانه ناوگان طرفين منطبق بر موافقتنامه سال ۱۳۷۲ بهعمل آمد. وي مديركل دفتر ترانريت و حمل و نقل بينالمللي همچنين بيان كرد: در ارتباط با گسترش حوزه همكاري به ديگر زمينههاي مرتبط با حملونقل جادهاي و راهداري از جمله سامانههاي حملونقل هوشمند (ITS)، ايمني جادهاي، راهداري، برنامههاي آموزشي و ديگر حوزههاي حملونقل و ارائه تجارب موفق بينالمللي در زمينههاي ذيربط پيشنهادهاي لازم از سوي طرف ايراني و به همراه طرح همكاري پيشنهادي به طرف قرقيز تحويل شد. همچنين درخصوص برگزاري نشست راهگذر KTAI (قرقيزستان، تاجيكستان، افغانستان و ايران) بهتفصيل تبادل نظر بهعمل آمد.
سلمانزاده در خاتمه خاطرنشان كرد: ابهامات طرف قرقيز درخصوص چگونگي سوختگيري كاميونها در قلمرو كشور برطرف و طرفين اطلاعات استراحتگاههاي موردتاييد خود را با يكديگر مبادله نمودند. همچنين مقرر شد تا دور بعدي مذاكرات در سال آتي ميلادي به ميزباني وزارت حملونقل و راههاي جمهوري قرقيزستان در شهر بيشكك برگزار شود.
خاطر نشان ميدارد، عادلبيك احمداف، رياست حملونقل زميني قرقيزستان نيز در اين ديدار، با تشكر از ميزباني صميمي طرف ايراني، به تاريخچهاي از مناسبات تجاري و حملونقلي فيمابين اشاره و انعقاد موافقتنامه حملونقل جادهاي با جمهوري اسلامي ايران را بهعنوان يكي از اولين قراردادهاي كشور قرقيزستان بلافاصله پس از تاسيس، اعلام كرد.
وي همچنين به جنبههاي مختلفي از ضرورت توسعه روابط حملونقلي فيمابين اشاره و بر ضرورت فعالسازي پتانسيلهاي تاكنون مغفول مانده روابط تجاري و بسترسازي لازم براي آن در حملونقل جادهاي، اشاره نمود.
گفتني است هيئت قرقيزستان، در خلال اجلاس، با درخواست قبلي، از مركز مديريت راههاي كشور نيز بازديد كرد و نسبت به دستاوردهاي آن، ابراز خرسندي داشتند.
اين گزارش حاكي از آن است که آوازبيك عبدالرزاقاف، سفير جمهوري قرقيزستان در تهران نيز با سپاسگزاري از هماهنگي تشكيل نشست، اين رويداد را گامي بلند در راستاي توسعه روابط تجاري دو كشور برشمرد و نسبت به موفقيت اجلاس و دستاوردهاي آن براي بازرگانان و متصديان حملونقل دو كشور ، قوياً ابراز اميدواري كرد.