![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
آندرآ کامیلری، نویسنده نامدار ایتالیایی در سن ۹۳ سالگی درگذشت. از او بیش از یکصد داستان پلیسی به جا مانده که برخی به فارسی نیز ترجمه شدهاند. کامیلری از مخالفان سرسخت فاشیسم و منتقد سالوینی، وزیر کشور فعلی ایتالیا بود. کامیلری در ایران به عنوان نویسنده رمان پلیسی «مزرعه کوزه گر» شهره است که توسط […]
آندرآ کامیلری، نویسنده نامدار ایتالیایی در سن ۹۳ سالگی درگذشت. از او بیش از یکصد داستان پلیسی به جا مانده که برخی به فارسی نیز ترجمه شدهاند. کامیلری از مخالفان سرسخت فاشیسم و منتقد سالوینی، وزیر کشور فعلی ایتالیا بود.
کامیلری در ایران به عنوان نویسنده رمان پلیسی «مزرعه کوزه گر» شهره است که توسط بنفشه شریفیخو ترجمه و در نشر قطره منتشر شده است. اما کامیلری بیش از یکصد داستان نوشته که بسیاری از آنها به ۳۰ زبان ترجمه شدهاند. کتابهای او تنها در ایتالیا تاکنون ۲۰ میلیون بار به فروش رفتهاند.
آخرین سری رمانهای پلیسی کامیلری حکایت کاوشگریهای کمیسر مونتالبانو است که در جزیره سیسیل، بهویژه در شهر پورتو امپدوکله، زادگاه کامیلری صورت میگیرد. کامیلری البته در رماناش برای این شهر نام تخیلی ویگاتا را انتخاب کرده است. شهرت این سری رمان به حدی رسیده که گفته شد، شهردار پورتو امپدوکله تصمیم گرفته است، نام شهر را به ویگاتا تغییر دهد.
روز جهانی ایموجی
روز ۱۷ ژوئیه روز جهانی ایموجی است. این صورتکها که شامل تصاویر آدمکها، اشیاء و سمبلها هستند، امروزه به صورت گسترده در ارتباطات نوشتاری روی سطح شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیامرسان رواج دارند. اما سر و کله آنها برای اولین بار از کجا پیدا شده است.استفاده از علائم نگارشی برای بیان احساسات و عواطف برای نخستین بار در یک نشریه آمریکایی به نام Puck در سال ۱۸۸۱ مشاهده شده است، اما ایموجیها به شکلی تجاری و برای استفاده در ارتباطات انسانی برای اولین بار توسط یک مهندس ژاپنی در سال ۱۹۹۷ ابداع شدند. دو سال بعد این صورتکها که هرکدام بیانگر حالتی از احساسات بودند توسط فردی ژاپنی به نام شیگهتاکا کوریتا که عضوی از اکیپ شرکت مخابراتی نت دکمو بود توسعه یافت تا در پیامرسان و به منظور تسهیل گفتگو میان کارمندان شرکت به کار روند.نخست ۱۷۲ صورتک و نشانه وارد فرهنگ نوشتاری شدند و اکنون در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱۲۷۳ مورد رسمی ثبت شده وجود دارد. کلمه ایموجی در زبان ژاپنی به معنی «تصویرنگاشت» است و از ترکیب دو بخشِ E به معنای تصویر و Moji به معنای شخصیت به دست آمده است.سازمان کنسرسیوم یونیکد وظیفه تایید انتشار رسمی ایموجیها را بر عهده دارد. لغتنامه آکسفورد در سال ۲۰۱۵ ایموجی صورتکی با اشک شادی را به عنوان لغت سال خود انتخاب کرد.
جریمه ۵۰۰ یورویی صاحب خروس بیمحل
دو هفته بعد از دادگاهی شدن خروس بیمحلی به نام موریس، کار یک خروس بیمحل دیگر به نام کوکو هم در فرانسه به دادگستری کشید. دادگاه شهرستان اواز در منطقه پیکاردی فرانسه، پس از شکایت خانم همسایه از آواز بیوقت این خروس، صاحبِ کوکو را به پرداخت ۵۰۰ یورو جریمه و تعویض جای این خروس محکوم کرد.همسایه نیکولا بوشارد، صاحب این خروس، یک خانم مهماندار هواپیما است که به قاضی دادگاه گفته بود روز و شب بارها از صدای این خروس از خواب بیدار میشود و نمیتواند استراحت کند.در پی شکایت همسایه، سرانجام قاضی به همراه پلیس در محل حاضر میشود تا از چگونگی آوازخوانی کوکو سر در بیاورد. آنها در نهایت اعلام میکنند این خروس ظرف ۲۶ دقیقه که آنها در محل بودهاند ۲۳ بار قوقولی قوقو سر داده است، یعنی تقریبا هر دقیقه یکبار. نیکلا که میگوید به خاطر هزینههای دادگاه تا همینجا هم ۲۰۰۰ یورو زیر قرض رفته و مجبور شده کوکو را به امانت خانه دوستی بگذارد. او که امیدوار است حکم دادگاه تغییر کند، حالا با به راه انداختن یک طومار آنلاین از مردم خواسته از وی حمایت کنند؛ طوماری که تا حالا ۵۰ هزار نفر هم آن را امضا کردهاند.