![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
لیگ فصل نوزدهم برخلاف تصور و اعلام قبلی با پایان تیرماه نیز تاریخی برای شروعش معین نشده و این در حالی است که بسیاری از تیمها مرحله اول فاز اردویی و آماده سازی خود را به پایان رسانده و در انتظار شروع مسابقات بودند. موضوع مربوط به زیرساختها و مشکلاتی که تمامی استادیومهای فوتبال ایران […]
لیگ فصل نوزدهم برخلاف تصور و اعلام قبلی با پایان تیرماه نیز تاریخی برای شروعش معین نشده و این در حالی است که بسیاری از تیمها مرحله اول فاز اردویی و آماده سازی خود را به پایان رسانده و در انتظار شروع مسابقات بودند.
موضوع مربوط به زیرساختها و مشکلاتی که تمامی استادیومهای فوتبال ایران با آن مواجه هستند در وهله اول به مسالهای برای تاخیر در زمان شروع لیگ برتر در فصل نوزهم تبدیل شده و این در حالی است که هر کدام از ورزشگاههای موجود و مورد بهرهبرداری تیمهای لیگ برتری با مشکلات عدیدهای مواجه هستند که کار برگزاری و خواسته فدراسیون و سازمان لیگ برتر را برای آماده سازی با مشکل مواجه میکنند.
در حال حاضر در مشهد (استادیوم امام رضا)، اصفهان (نقش جهان) و اهواز (شهدای فولاد خوزستان) علیرغم اینکه جدیدترین و نوسازترین استادیومهای فوتبال ایران نیز محسوب میشوند هر کدام با مشکلات و کمبودهایی مواجه هستند؛ در مشهد گیت فروش به شکل اینترنتی وجود ندارد و نقش جهان اصفهان نیز هنوز خاکبرداری اطراف استادیوم، شرایط فروش بلیت اینترنتی و گیت و دوربین مدار بسته و صندلی شماره گذاری شده با مشکل همراه است. در فولاد آرهنا نیز با برگزاری فینال جام حذفی همه با مشکلات عدیده این استادیوم که مهمترین آن فروش بلیت و عدم شماره گذاری صندلیها با یک فاجعه بزرگ مواجه شدند.
این البته استادیومهای تازه ساز و نونوار فوتبال ایران محسوب میشدند و اگر بخواهند نگاهی به استادیوم بهنام محمدی مسجد سلیمان، تختی آبادان، دستگردی تهران، شهدای شهر قدس، فولادشهر اصفهان، تختی جم، شهید وطنی قائمشهر و … بیندازیم با توجه به ساختار فرسایش شده و قدیمی آنها کار برای شروع لیگ نوزدهم را با دشواری بزرگی مواجه میکند که خواسته فدراسیون و سازمان لیگ برای انجام این پروسه طی کمتر از سه ماه مسلما صورت نخواهد گرفت. لیگی که طی ۱۸ سال گذشته به ساختار ضعیف خود عادت کرده و هیچ برنامهای برای توسعه آن صورت نگرفته، مسلما نیازمند برنامه ریزی طولانیتر برای عبور از این شرایط خواهد بود و این در حالی است که با پایان فصل گذشته و شروع فصل جدید زمان کمی برای عبور از این مساله وجود خواهد داشت.
سماجت کنونی سازمان لیگ برتر و فدراسیون فوتبال برای بهسازی ساختار و بهبود زیرساختهایی که در برخی از استادیومها تاکنون وجود هم نداشته، در این مدت کوتاه مدیریت بدون برنامه فوتبال ایران را بار دیگر به نمایش میگذارد و البته در این میان شایعه مربوط به اینکه دلیل دیگر برای این تاخیر در شروع بازیها و لیگ نوزدهم مربوط به حضور بانوان و درخواستی که فیفا داشته را نیز افزایش میدهد.
سرمربیان لیگ برتری و در کنار آنها بازیکنان و مدیران تیمها طی روزهای اخیر گلایه تند خود را بارها نسبت به این موضوع که تاخیر در انجام بازیها باعث برهم خوردن برنامه آماده سازی آنها شده را در پی داشته و مسلما با تداوم این روند باید شاهد لیگی بی کیفیت در فصل آینده باشیم. لیگی که در برخی استانها، صدا و سیما حتی برای پوشش آنها از پایینترین کیفیت دوربینها و تصویربرداری سود میبرد و علیرغم تمامی اعتراضات هیچ واکنشی را در پی نداشته است. مطمئنا با ناهماهنگی موجود و عدم پشتیبانی لازم در ادامه نیز در این فرصت کوتاه باشگاهها قادر به عملی ساختن ضرب الاجل فدراسیون و سازمان لیگ برتر نخواهند بود.
باشگاههایی که عملا هیچ کدام صاحب هیچ استادیومی نیستند و تنها با پرداخت مبلغ اجاره آنها برای انجام بازیها در لیگ شرکت میکنند و انجام بهسازی زیرساختها باید با همکاری توسعه و تجهیز و البته وزارت ورزش به عنوان متولی اماکن ورزشی صورت پذیرد اما هیچ توجهی به این موضوع تاکنون نشده است.