۲ اوت ۱۹۲۲؛ ۹۷ سال پيش در چنين روزی الکساندر گراهام بل در بادِک در ايالت نووا اسکوشا در کانادا درگذشت. يکی از واحدهای صوتی به نام او ثبت شده است. الکساندر گراهام بل در ادینبورگ اسکاتلند زاده شد. ۱۴ ساله بود که به لندن رفت و پس از پایان دبیرستان در دانشگاه لندن زبان‌های […]

۲ اوت ۱۹۲۲؛ ۹۷ سال پيش در چنين روزی الکساندر گراهام بل در بادِک در ايالت نووا اسکوشا در کانادا درگذشت. يکی از واحدهای صوتی به نام او ثبت شده است.
الکساندر گراهام بل در ادینبورگ اسکاتلند زاده شد. ۱۴ ساله بود که به لندن رفت و پس از پایان دبیرستان در دانشگاه لندن زبان‌های لاتین و یونانی خواند و سپس در رشته «ساختار اندام‌های سمعی و صوتی آدمی» فارغ التحصیل شد. ۱۷ ساله بود که آموزگار ناشنوایان شد و ۲۳ ساله بود که با خانواده‌اش به کانادا مهاجرت کرد و در آنجا و پس از آن در آمریکا هم به آموزش ناشنوایان پرداخت.
در کنار کارش همواره در پی این بود که چگونه کلمات را دیداری کند تا ناشنوایان بتوانند آسان‌تر آن‌ها را تشخیص دهند. او با پژوهش ژرف در گوش انسان، دستگاهی مانند گوش مصنوعی ساخت که صدا را می‌گرفت و با یک قلم ارتعاش‌های الکتریکی را به صورت علامت‌های نوشتاری روی يک صفحه درج می‌کرد که پیش‌نمونه دستگاه تبديل صدا به متن بود:
«همیشه در اين فکر بودم که چگونه می‌شود با یک آهن‌ربا نیروی الکترومغناطیس را به امواج صدا تبدیل کرد. وقتی پرده نازک گوش آدمی چکش و سندان گوش را به حرکت درمی‌آورد، پس بايد يک پرده ذخیم‌تر نیروی برق بیشتری پديد آورد و همین پیش‌فرض ساخت تلفن شد.» پیش از آنکه او یک تلفن کاربردی بسازد، روشی برای فرستادن چند پیام تلگرافی از یک سیم پیشنهاد کرده بود.
۲۹ ساله بود که نخستین تلفن کارآمد را عرضه کرد و دیری نپایید که «شرکت تلفن بل» را بنیان نهاد که هم اکنون به AT & t بزرگترین شرکت تلفن آمریکا مشهور است. او خود را کمتر مخترع معرفی می‌کرد و در درجه نخست آموزگار ناشنوایان می‌دانست به ويژه که پيش از او دستگاه‌هايی شبیه تلفن او پیشنهاد شده بودند ولی ارزش کاربردی نداشتند. الکساندر گراهام بل در ۷۵ سالگی در شمال شرقی کانادا درگذشت.
احتمال کشف سیاره قابل سکونت برای انسان
اخترشناسان سیاره ای در فاصله ۳۱ سال نوری با زمین کشف کردند که ممکن است قابل سکونت باشد. این سیاره که «GJ 357 d» نام گرفته یکی از سه سیاره ای است که خارج از منظومه شمسی شناسایی شده است.
نتیجه تحقیق در مورد این سه سیاره جدید در نشریه «اخترشناسی و فیزیک نجوم» منتشر شده است. این سیاره ها فراخورشیدی هستند. سیاره های فراخورشیدی به سیاره هایی گفته می شود که خارج از منظومه شمسی قرار دارند و به دور یک ستاره در حال گردش هستند. اندازه این ستاره یک سوم خورشید و به گفته دانشمندان ۴۰ درصد از آن خنک تر است.
سه سیاره شناسایی شده در حال گردش به دور ستاره ای به نام «GJ 357» هستند. بنا به گفته اخترشناسان احتمال وجود آب مایع در سطح سیاره «GJ 357 d» وجود دارد. اندازه این سیاره ۶.۱ برابر کره زمین است. اولین سیاره ای که از میان این سه سیاره کشف شد «GJ 357 b» نام دارد.
به گفته اخترشناسان اگر چگالی اتمسفر سیاره «GJ 357 d» بالا باشد امکان وجود گرمای لازم برای پیدایش آب مایع در سطح این سیاره وجود خواهد داشت. پژوهش های منجمان در آینده مشخص خواهد کرد که میزان چگالی اتمسفر این سیاره چه قدر است. سیاره «GJ 357 d» هر ۵۵.۷ روز یک بار به دور ستاره «GJ 357» می چرخد. تخمین زده می شود که دمای این سیاره منفی ۵۳ درجه سانتیگراد باشد. این در حالی است که اتمسفر این سیاره ممکن است باعث شود دمای آن بیشتر از این باشد.