به گزارش «جمله» به رغم تلاش های مذبوحانه دولت آمریکا برای ادامه توقیف «گریس ۱»، فابین پیکاردو، رئیس دولت محلی جبل الطارق عصر پنج‌شنبه ۲۴ مرداد حکم توقیف این کشتی را لغو کرد. این تصمیم دولت محلی جبل الطارق در پی صدور حکم دیوان عالی به دست قاضی آنتونی دادلی در همین روز گرفته شد […]

به گزارش «جمله» به رغم تلاش های مذبوحانه دولت آمریکا برای ادامه توقیف «گریس ۱»، فابین پیکاردو، رئیس دولت محلی جبل الطارق عصر پنج‌شنبه ۲۴ مرداد حکم توقیف این کشتی را لغو کرد. این تصمیم دولت محلی جبل الطارق در پی صدور حکم دیوان عالی به دست قاضی آنتونی دادلی در همین روز گرفته شد و به این ترتیب این ابرنفتکش اجازه یافت تا به حرکت خود در آب‌های بین‌المللی ادامه دهد.
برخی منابع خبری مدعی هستند دلیل آزادی ابرنفتکش «گریس ۱» آن بوده که ایران کتبا به مقام‌های جبل الطارق تضمین داد که این کشتی محموله نفت خود را در سوریه تخلیه نخواهد کرد. «گریس ۱» در اصل به اتهام حمل بار برای سوریه تحت تحریم توقیف شده بود.
پیش از انتشار خبر آزادی «گریس ۱» آمریکا خواستار ادامه توقیف این کشتی و مصادره آن شده بود. یک مقام رسمی جبل الطارق ظهر پنج‌شنبه ۲۴ مرداد به یورونیوز گفت که واشنگتن می‌خواهد نفتکش ایرانی «گریس-۱» به نفع آمریکا توقیف شود.
دولت محلی جبل الطارق، امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آمریکا طی دادخواستی خواستار ادامه توقیف “گریس۱» شده است. وزارت دادگستری آمریکا طی درخواستی اتهام‌های جدیدی را در این رابطه مطرح کرده است.»
جزییات بیشتر در مورد دادخواست وزارت دادگستری ایالات متحده منتشر نشده است. از سوی دیگر روزنامه کرونیکل به نقل از آنتونی دادلی، رئیس دیوان عالی نوشته بود که اگر دادخواست آمریکا نبود، نفتکش «گریس-۱» تاکنون آزاد شده بود. نیروی دریایی بریتانیا چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) با اعلام این که کشتی «گریس-۱» در حال حمل نفت به پالایشگاهی در سوریه بوده است و این اقدام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه را نقض می‌کند، این ابرنفتکش را در آب‌های جبل‌الطارق توقیف کردند. این ابرنفتکش از ایران حرکت کرده بود و حامل ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام این کشور است. ایران در اعتراض به توقیف این ابرنفتکش، سفیر بریتانیا در تهران را به وزارت امور خارجه احضار و اعلام کرد که مقصد «گریس-۱» سوریه نبوده است. پس از اعلام خبر آزادی «گریس ۱»، حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در بریتانیا نوشت: «که این کشتی به زودی جبل الطارق را ترک خواهد کرد. آمریکا با تلاشهای مذبوحانه ی آخرین لحظه ی خود قصد داشت مانع رفع توقیف نفتکش شود که با شکست تحقیرآمیزی مواجه شد. با تلاشهای روزهای گذشته تمام مقدمات و تمهیدات فنی لازم برای حرکت نفتکش به دریای آزاد نیز تامین شده است و کشتی بزودی منطقه ی جبل الطارق را ترک خواهد نمود». دقایقی بعد از اظهار نظر بعیدی‌نژاد، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنش به رفع توقیف «گریس ۱» در توییتر نوشت: «آمریکا که نتوانسته بود از طریق تروریسم اقتصادی و به ویژه محروم کردن بیماران سرطانی [ایرانی] از دارو به اهداف خود برسد، تلاش کرد تا با سوء‌استفاده از نظام قضایی اموال ما در آب‌های آزاد را صاحب شود. این تلاش برای راهزنی نشانه تحقیر قانون در دولت ترامپ است.» ولامولی مورالیدهارن، معاون وزیر امور خارجه هند بعد از ظهر پنج‌شنبه به نقل از هیئت عالی دیپلماتیک این کشور در لندن خبر آزادی خدمه هندی این کشتی را تأیید کرد. وی با اعلام این خبر در توییتر نوشت که این افراد بنا به تصمیم مقام‌های محلی جبل‌الطارق آزاد شده و هم‌اکنون آماده‌اند تا به کشورشان بازگردند.