![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، در حاشیه سومین روز جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی سیدعباس صالحی با حضور در تئاتر شهر و پیش از دیدن نمایش «بازی نامه نوروز» در پاسخ به اینکه با توجه به انتقادات هنرمندان متعدد نمایشهای آیینی و سنتی نسبت به بیتوجهی مسئولان به این گونههای نمایشی و بهویژه […]
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، در حاشیه سومین روز جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی سیدعباس صالحی با حضور در تئاتر شهر و پیش از دیدن نمایش «بازی نامه نوروز» در پاسخ به اینکه با توجه به انتقادات هنرمندان متعدد نمایشهای آیینی و سنتی نسبت به بیتوجهی مسئولان به این گونههای نمایشی و بهویژه دو هنر نمایشی ثبت جهانی شده، که یک جای ثابتی ندارند تا در طول سال به اجرا و آموزش برای نسل جوان بپردازند گفت: داشتن مکان برای نمایشهای آیینی و سنتی مسئله مهمی است و به نظر میرسد اتفاق خوبی در حال رخ دادن است. آن هم اینکه فضاهای سنتی و با معماری قدیمی بازسازی و مرمت میشوند و با توجه به راه افتادن بحث گذر فرهنگ و هنر در شهرها، همه اینها فرصتهایی را برای مکانهای خیابانی و ثابت نمایشهای آیینی و سنتی ایجاد میکنند.
وی با اشاره به انتخاب شهر کاشان برای میزبانی جشنواره بهعنوان یک نقطه شروع افزود: شهرهای دیگری هم میتوانند به این مسیر بپیوندند. یکی از ویژگیهای نمایشهای آیینی و سنتی داشتن ارتباط راحت با این نوع مکانها بوده لذا به نظرم ما میتوانیم مکانهای نمایشهای آیینی و سنتی را متناسب با مکان هایی که با فرهنگ ما سازگاری داشته توسعه دهیم و همه این فضاها را به فرصتی برای نمایشهای آیینی تبدیل کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با این حال این اتفاق، نفی نمیکند که ما میتوانیم یا باید، مکانهای ثابت و روشنی را برای این موضوع داشته باشیم یعنی تکیه دولتهای جدید برای نمایشهای آیینی لازم است. تکیه دولت تهران اگرچه به طور گسترده برای نمایشهای مختلف بود، اما تهران و همینطور دیگر کلان شهرها به تکیه دولت خودشان نیاز دارند. در این باره خوشبختانه شورای شهرهای بزرگ ما از جمله تهران به این فضا نزدیکتر شدهاند یعنی همانطور که مکانی برای هنرهای مدرن داریم، هنرهای سنتی هم باید چنین فضایی داشته باشند.
صالحی گفت: شهردار تهران نیز با نگاه فرهنگی که داشته و دارد، این همراهی را انجام داده و امیدواریم با همراهی دوستان در حوزه نمایشهای آیینی و شورای شهر و کمکهای وزارت فرهنگ و ارشاد این دغدغه هنرمندان را کم کنیم.
صالحی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره اینکه در مجلس شورای اسلامی مطرح شده که وزیر فرهنگ برای پولهای مشکوک در سینما باید توضیح دهد و اینکه این مسئله در حوزههای دیگر مثل موسیقی و تئاتر هم کم و بیش شنیده میشود و نظر او در اینباره چیست؟ بیان کرد: به نظرم در این باره باید دو بحث را پا به پای هم پیش برد؛ نخست اینکه سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ و هنر باید مورد استقبال قرار گیرد یعنی نباید سرمایه را از این حوزه فراری داد چون این به نفع فرهنگ و هنر نیست. ما باید به این سمت حرکت کنیم کسانی که علاقه دارند چه شخصی، چه ملی و چه ترکیبی از این دو به سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ و هنر ترغیب شوند. اما بعضی حرف و حدیثها باعث میشود اینها عطایش را به لقایش ببخشند. از آن طرف هم طبیعی است که سرمایه وقتی در این حوزه وارد میشود باید سالم باشد و سالم حرکت کند تا بتواند تضمینی برای استمرار باشد. هر سرمایه اگر به طور ناسالم در حیطهای وارد شود یا سالم وارد شود ولی سالم خارج نشود بعد از مدتی آن حیطه را دچار فساد میکند که دیگر سرمایهگذاری وارد نشود. چون بعد از مدتی امنیت حرکت را از بین میبرد.
وی اظهار کرد: ما بهعنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره از یک طرف تشویق سرمایهگذاران بخش خصوصی را دنبال میکنیم به اینکه در حوزه فرهنگ و هنر سرمایهگذاری کنند. این سرمایهگذاری هم فرهنگی است و هم میتواند اقتصادی باشد اما از سوی دیگر باید به سلامتی آن هم فکر کرد. یک راه برای حفظ این سلامتی این است کسانی که در این حوزه هستند و درواقع صنوف، خودشان پاسداران سلامت باشند چون اگر بخواهیم مسئولیت را از دولت بگیریم گاهی مسیر سخت و غیرقابل کنترل میشود. ضمن اینکه نهادهای قضایی هم کار خود را میکنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش میکند تا در این میان حرکت کند.
صالحی در پایان درباره کمک هزینههای جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی هم با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی آن که هنوز به گروه ها نرسیده است، گفت: شرایطی که در حوزههای مختلف وزارتخانههای مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چندماه اول سال بوده حتی متناسب با بودجه تقلیل یافته هم نبوده ولی به هر حال پیگیریهای خود را انجام میدهیم و امیدوارم این پیگیریها موجب شود هرچه سریعتر از آنچه که در ارتباط با جشنواره تعهد داشتیم عمل کنیم.
ریما اسلاممسلک هنرمند مجسمهساز درگذشت
ریما اسلام مسلک هنرمند مجسمه ساز که سالها از بیماری سرطان رنج میبرد در سن ۴۷ سالگی درگذشت.
فاطمه (ریما) اسلام مسلک هنرمند مجسمهساز و استاد دانشگاه در آخرین دقایق پنجشنبه ۲۴ مردادماه به علت بیماری سرطان درگذشت.
به گزارش انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، اسلام مسلک هنرمند مجسمه ساز و مدرس دانشگاه تهران متولد ۱۰ اردیبهشتماه سال ۱۳۵۱ در رشت بود، او که عضو هیأت علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران است؛ سالها تدریس در رشته مجسمهسازی در دانشگاه تهران، دانشگاه هنر و دانشگاه الزهرا را در کارنامه داشت.
وی عضو انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران بود و نمایشگاه انفرادی ویدئو اینستالیشن طبیعت بیجان و شرکت در نمایشگاه گروهی مجسمهسازی در کاراکاس ونزوئلا و برپایی نمایشگاههای مختلف انفرادی و گروهی را در کارنامه خود دارد و داوری ششمین دوسالانه مجسمه سازی تهران، داوری پنجمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران و داوری بسیاری از جشنواره ها و سمپوزیوم های مجسمه سازی در کشور را برعهده داشته و در شورای داوری بسیاری از رویدادهای مجسمهسازی حضور داشته است. مقالات مختلفی از این هنرمند همچون «نقش رنگ درپیکرک های انسانی دوره ی نوسنگی»، «تفکر مدرن در شکل گیری مجسمه های رنگین الکساندر کالدر (نیمه دوم قرن بیستم)» در فضاهای علمی و پژوهشی بازتاب گسترده ای داشت.
مراسم خاکسپاری پیکر زندهیاد اسلام مسلک در زادگاهش شهر رشت برگزار میشود.