۱۷ آگوست ۱۹۸۸ ژنرال ضياءالحق ديكتاتور نظامي پاكستان پس از ۱۱ سال حكومت در يك سانحه هوايي كشته شد که بعدا سقوط هواپيمارا نتيجه انفجار و عمل تروريستي اعلام کردند ـ با وجود اين هنوز انگيزه و عاملان بمب گذاري کشف و يا اعلام نشده است. ضياءالحق پنجم جولای سال ۱۹۷۷ با يك كودتاي […]

 

۱۷ آگوست ۱۹۸۸ ژنرال ضياءالحق ديكتاتور نظامي پاكستان پس از ۱۱ سال حكومت در يك سانحه هوايي كشته شد که بعدا سقوط هواپيمارا نتيجه انفجار و عمل تروريستي اعلام کردند ـ با وجود اين هنوز انگيزه و عاملان بمب گذاري کشف و يا اعلام نشده است.

ضياءالحق پنجم جولای سال ۱۹۷۷ با يك كودتاي نظامي ذوالفقار علي بوتو را كه چهار ماه پيش از آن در انتخابات عمومي پيروز شده بود و بر پاكستان حكومت مي كرد بركنار ساخته و برجايش نشسته بود. ضياءالحق بود که پاکستان را اتمی ساخت و به دولت آمریکا امکان داد تا در منطقه پشتون نشین پاکستان (ایالت وزیرستان و مناطق مجاور) گروههای مسلح ضد شوروی به وجود آورد که در افغانستان حضور داشت و طالبان و القاعده از میان همین گروهها برخاسته اند. با اتمی شدن پاکستان مخالفت آنچنانی نشد زیرا که پاکستان اتمی از حمله نظامی احتمالی دیگری از جانب هند مصون می شد و خطر درگیری غرب (متحد پاکستان) با هند از میان می رفت.

به تصميم ضیاء الحق بوتو به اتهام وجود فساد مالي و اداري در سازمانهاي دولتي و نيز اتهام قتل يكي از رقباي انتخاباتي اش محاكمه و به رغم درخواست برژنف رهبر وقت شوروي، پاپ و بسياري از سران كشورها و اندیشمندان و معاریف جهان اعدام شد. ذوالفقارعلي بوتو بود که ضياء الحق را وزير کرده بود. مردم پاكستان پس از كشته شدن ژنرال ضياءالحق، بانو «بي نظير» دختر بوتو را به رياست قوه مجريه برگزيدند.