سرپرست معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از اجرای سیستم طعمه گذاری موریانه‌های زیرزمینی در بقعه شاه کمالیه خبر داد. علی اصغر صمدیانی با اشاره به اجرای سیستم طعمه‌گذاری موریانه در بقعه شاه کمالیه، اظهار کرد: به علت اهمیت بنا و موقعیت استراتژِیک بقعه کمالیه، سیستم طعمه‌گذاری با هدف ردیابی و […]

 

سرپرست معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از اجرای سیستم طعمه گذاری موریانه‌های زیرزمینی در بقعه شاه کمالیه خبر داد. علی اصغر صمدیانی با اشاره به اجرای سیستم طعمه‌گذاری موریانه در بقعه شاه کمالیه، اظهار کرد: به علت اهمیت بنا و موقعیت استراتژِیک بقعه کمالیه، سیستم طعمه‌گذاری با هدف ردیابی و کنترل جمعیت تغذیه کننده موریانه‌های زیرزمینی در حیاط مجاور و کف اصلی این بنا اجرا شد. وی با اشاره به استفاده از ایستگاه‌های روزمینی و زیرزمینی برای مبارزه با موریانه‌ها بر پایه رفتار فیزیولوژیکی این موجودات، تصریح کرد: این بنا به دلیل همجواری با حمام کمالیه و هچنین خشت و گل به عنوان مصالح اصلی استفاده شده در تزئینات و استحکام، مورد آسیب شدید موریانه‌های زیرزمینی قرار گرفته است. صمدیانی افزود: این روش طعمه‌گذاری نیازمند پایش ماهانه برای جایگذاری طعمه‌های جدید و هم‌چنین آماربرداری از ایستگاه‌های تغذیه شده است.

افزایش ۵۰ درصدی گردشگران خارجی در خراسان‌رضوی

سرپرست معاونت گردشگری میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: با توجه به استقبال بالایی که امروزه از سمت گردشگران خارجی صورت می‌گیرد حدود ۴۰ درصد ظرفیت کل استان در اختیار این گردشگران قرار گرفته است که برای توسعه گردشگری مذهبی و زیارتی منبع خوبی است و ما به این اعتقاد داریم که تمرکز در مشهد بر روی گردشگری زیارتی و مذهبی است.یوسف بیدخوری اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به ظرفیت خوبی که در حوزه گردشگری خراسان رضوی وجود دارد تمرکز ما بیشتر بر واحدهای اقامتی و فضاهایی است که می‌تواند در خدمت گردشگر باشد. وی با بیان اینکه در مشهد به اندازه تمام کشور واحد اقامتی داریم، افزود: تمرکز فعالیت‌ها در مشهد، بحثی است که سعی کرده‌ایم در سایر نقاط استان نیز به آن توجه شود؛ در حال حاضر به حدود ۵۹ اقامت‌گاه بوم‌گردی مجوز داده شده است، توجه ویژه‌ای به موزه‌ها در شهرستان‌های استان کرده‌ایم؛ به آسبادهای نشتیفان نیز توجه کرده‌ایم و به دنبال جهانی کردن آن هستیم.

آخرین وضعیت عمارت کلاه فرنگی در پلیس آگاهی

رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ از تکمیل شدن مرمت سردر تاریخی مقر مرکزی این پلیس در خیابان وحدت اسلامی خبر داد. سردار علیرضا لطفی درباره وضعیت سردر تاریخی مقر پلیس آگاهی تهران بزرگ اظهارکرد: مراحل مرمت این سردر با تلاش عوامل شهرداری و میراث فرهنگی آغاز شد و ما نیز در این زمینه با این دستگاه ها همکاری داشتیم و تمام اقدامات با دقت و رعایت جزئیات انجام شد.  وی با بیان اینکه عملیات مربوط به مرمت این سردر تقریبا به تمام رسیده است، گفت: پیش از پایان تابستان  اقدامات به طور کلی به پایان رسیده و از سردر رونمایی خواهد شد. لطفی در مورد زمانبر شدن فرآیند مرمت نیز گفت: کارشناس میراث فرهنگی دراین فرآیند حضور داشته  و اگر کار کند پیش رفته هم دلیلش حضور کارشناس بود، چرا که با نظارت ایشان تمام جزئیات در مرمت رعایت شده و کار بسیار دقیق پیش رفت.

رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ در مورد عمارت کلاه فرنگی در مجموعه پلیس آگاهی نیز گفت: این ساختمان بنا بود به موزه تبدیل شود و شهردار قبلی تهران هم در این زمینه دستوراتی را صادر کردند.