در حال حاضر پرونده الکترونیک سلامت برای کل مردم کشور وجود دارد و در این زمینه سامانه‌ای را طراحی کرده‌ایم که مراحل نهایی را از نظر دسترسی‌های امنیتی و محرمانه به اطلاعات پزشکی مردم و اطلاعات بهداشتی و درمانی می‌گذراند. همچنین قرار است این سامانه به نرم‌افزاری در موبایل هم متصل شود که هر شهروند […]

در حال حاضر پرونده الکترونیک سلامت برای کل مردم کشور وجود دارد و در این زمینه سامانه‌ای را طراحی کرده‌ایم که مراحل نهایی را از نظر دسترسی‌های امنیتی و محرمانه به اطلاعات پزشکی مردم و اطلاعات بهداشتی و درمانی می‌گذراند. همچنین قرار است این سامانه به نرم‌افزاری در موبایل هم متصل شود که هر شهروند ایرانی بتواند از طریق صفحه موبایلش به پرونده الکترونیک سلامتش ورود کند که البته این اقدام با رعایت محرمانه بودن و طبقه‌بندی شدن اطلاعات خواهد بود.
دکتر سعید نمکی با بیان این مطالب به صدور کارت سلامت برای ۷۵ میلیون ‌ایرانی اشاره کرد و افزود: کارت سلامت برای شهروندان مبتنی بر کد ملی و شناسه داخل پرونده الکترونیک سلامت است و افراد می‌توانند با این کارت به همه مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده و از این سامانه استفاده کنند. قطعاً در این راستا همکاران ما تلاش می‌کنند تا برای حداقل ۷۵ میلیون ایرانی کارت سلامت را صادر کنیم.

پرونده الکترونیک سلامت در مطب‌ها
نحوه استقرار پرونده الکترونیک سلامت و سامانه مربوط به آن در مطب‌ها و مراکز خصوصی نیز از دیگر مباحث مطرح شده توسط نمکی بود. به گفته وی، باید توجه کرد که تقریباً قسمت عمده‌ای از خدمات سلامت در سیستم دولتی به مردم ارائه می‌شوند. از طرفی خوشبختانه با هماهنگی بسیار نزدیک و منسجمی که بین ما و سازمان‌های بیمه سلامت و تامین اجتماعی وجود دارد، تمام مراکز آنها هم تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند. البته در پیوستن بخش خصوصی به پرونده الکترونیک سلامت نقص‌هایی داشتیم که برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده و تا اواخر شهریور ماه کل بخش خصوصی هم تحت پوشش این سامانه قرار خواهند گرفت. در آینده‌ای نزدیک به جز عبور از این دریچه راهی برای دریافت خدمت در نظام سلامت وجود نخواهد داشت.
وزیر بهداشت با اشاره به همکاری گروه پزشکی با وزارت بهداشت در استقرار پرونده الکترونیک سلامت ادامه داد: در عین حال سازمان نظام پزشکی به عنوان مشوق و به ویژه در زمینه امضای الکترونیک و نسخه نویسی الکترونیک که یکی از ابزارهای بسیار موثر در کاهش هزینه‌های نابجای نظام سلامت است، به ما کمک می کند. تلاش می‌کنیم تا بتوانیم این سامانه را تا پایان شهریور ماه در کشور نهادینه کنیم. در حال حاضر همه مردم کشور و حتی اتباع خارجی که در کشور ثبت شده اند و از آنها اطلاعات رسمی داریم، دارای پرونده الکترونیک سلامت هستند.

تلاش برای کاهش پرداخت از جیب بیماران بستری
نمکی درباره طرح تحول نظام سلامت، گفت: طرح تحول نظام سلامت به عنوان یکی از طرح‌های بسیار کاربردی دولت آقای روحانی توسط همکاران و قبل از ورود بنده به وزارت بهداشت پیگیری شد. بسته‌های متفاوتی در طرح تحول سلامت تدوین شد که یکی از آنها کاهش پرداخت از جیب مردم به خصوص در بخش هزینه‌های کمرشکن بستری بود که خوشبختانه ما نیز این بسته را به سرعت پیش می بریم و حتی سعی می کنیم در شرایط اقتصادی کنونی حمایت بیشتری از مردم کرده و درصد پرداخت از جیب را نسبت به گذشته نیز کاهش بیشتری دهیم. بسته دیگر طرح تحول سلامت ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بود که ما این موضوع را هم تقویت می‌کنیم و حتی ضریب دریافتی پزشکان در نقاط محروم را هم افزایش داده ایم تا پزشکان به ماندن در مناطق محروم ترغیب شوند. بسته دیگر در این طرح حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج بود که خوشبختانه آن را به شدت دنبال می کنیم؛ به گونه‌ای که در حال طراحی مکانیزم هایی هستیم که داروی بیماران خاص و صعب‌العلاج آسان‌تر به دستشان برسد.
وی ادامه داد: در زمینه توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت به عنوان یکی از بسته‌های طرح تحول، کار را دنبال می‌کنیم. منتها از روزی که بنده به وزارت بهداشت آمدم، اولویت تکمیل پروژه‌ها را به دلیل کمبود منابع به سمت نقاط کمتر برخوردار و یا مناطق حاشیه‌ای شهرهای بزرگ سوق داده‌ایم. بر همین اساس اولویت تکمیل پروژه‌ها را روی ۴۰ بیمارستان ناتمامی گذاشتیم که عمدتاً در مناطق کمتر برخوردار قرار دارند و امسال با حدود ۶ هزار تخت بیمارستانی این پروژه‌ها را به اتمام خواهیم رساند. در کنار این موضوع حدود ۱۰۰ اورژانس را در این مناطق آماده بهره‌برداری می‌کنیم، ۱۴۰ کلینیک را برای سطح ۲ ارائه خدمات آماده خواهیم کرد. همچنین حدود ۶۰۰ پروژه بهداشتی اعم از ساخت خانه بهداشت، زیستگاه پزشکان و… در دستور کار داریم که امسال به بهره‌برداری خواهند رسید.