با وجود آنکه بیش از دو هفته از ابلاغ دستورالعمل واگذاری امور تصدی‌گری و اجرایی گردشگری به تشکل‌های غیردولتی می‌گذرد،‌ اما هنوز این دستور توسط مدیران کل استان‌ها عملیاتی نشده است. رییس جامعه هتلداران ایران با اشاره به آنکه در حوزه هتلداری، اقامتی و پذیرایی تشکل‌های موازی فعال نیستند، گفت: تشکل‌های اقامتی بر اساس آیین […]

با وجود آنکه بیش از دو هفته از ابلاغ دستورالعمل واگذاری امور تصدی‌گری و اجرایی گردشگری به تشکل‌های غیردولتی می‌گذرد،‌ اما هنوز این دستور توسط مدیران کل استان‌ها عملیاتی نشده است.
رییس جامعه هتلداران ایران با اشاره به آنکه در حوزه هتلداری، اقامتی و پذیرایی تشکل‌های موازی فعال نیستند، گفت: تشکل‌های اقامتی بر اساس آیین نامه ایجاد و اصلاح تاسیسات گردشگری ایجاد شده‌اند و از لحاظ قانونی نیز هیچ مشکلی نداریم از این رو تفویض اختیارات از بخش دولتی به بخش خصوصی در این حوزه بدون هیچ مشکلی انجام خواهد شد.
جمشید حمزه زاده با تاکید برآنکه مسئولان وزارتخانه تازه تاسیس میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که تاکنون در سازمانی تحت این عنوان فعال بودند، فقط با الفاظ بازی می‌کنند، تصریح کرد: همیشه حرف از تفویض اختیارات به بخش خصوصی گردشگری مطرح می‌شود اما در نهایت عملیاتی نمی‌شود.
به گفته رییس جامعه هتلداران ایران، در دوره محمد شریف ملک‌زاده (رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) که شاهد واگذاری تصدی‌گری در بخش گردشگری بودیم، خلاء قانونی اجازه تفویض اختیارات به بخش خصوصی را نمی‌داد و در دور جدید مسئولان و کارشناسان استانی نفع خود را در این واگذاری نمی‌بینند و مقاومت می‌کنند؛ گویا برایشان سخت است که تصدی‌گری را به بخش خصوصی واگذار کنند و درصدد وقت و زمان‌کشی هستند. تاکنون عزم جدی برای این واگذاری را در مسئولان وزارتخانه میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ندیده‌ایم. این درحالی است که مسئولان استانی موظف هستند به محض ابلاغ دستور ریاست کل، این دستور را عملیاتی کنند.

 

شناسایی مناطق پر خطر برای آثار میراث فرهنگی در منطقه زاگرس

طی پژوهشی گسترده، مناطق با ریسک لرزه‌ای بالا که بیشترین خطر زمین‌لرزه و میزان تخریب بالا را برای بناهای تاریخی و آثار میراث فرهنگی در منطقه زاگرس ایجاد می‌کنند، شناسایی شد.
کارشناس ارشد زمین شناسی در تشریح پژوهش «تحلیل خطر زمین لرزه و مدل سازی عددی آثار میراث فرهنگی در منطقه زاگرس»، با بیان اینکه برآورد خطر زلزله در مناطق لرزه‌خیز به خصوص برای تأسیسات و سازه‌ها تاریخی، دارای اهمیت زیادی است، گفت: طرح‌های نامناسب غیر واقع بینانه می‌تواند موجب خسارات و ضایعات مالی بشود.
وی افزود: از طرف دیگر، طرح‌های بسیار محتاطانه با ضرایب بیش ازحد لزوم نیز موجب تحمیل هزینه‎های غیر ضروری و اتلاف مصالح برای بازسازی خواهد بود و ممکن است اصالت بنا را مخدوش کند، بنابراین ضرایب ایمنی باید با در نظر گرفتن عمر سازه و اهمیت تاریخی و فرهنگی آن و احتمال وقوع زمین‌لرزه در محل تعیین شود.
مومنی هدف پژوهش‌های تحلیل خطر زلزله را پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره‌ مورد مطالعه، شناسایی سرچشمه‌های لرزه‌زا، برآورد توان لرزه‌زایی گسل‌های فعال منطقه و شناسایی نواحی پرخطر تا کم خطراز نظر وقوع زلزله عنوان کرد.