فضاپیمای روسی «سایوز ام‌اس۱۴» نتوانست در زمان مقرر به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد و به آن متصل شود. این فضاپیما که حامل ربات انسان‌نمای موسوم به «فدور» بود، مطابق برنامه قرار بود روز دوم شهریور سرنشین خود را در ایستگاه فضایی بین‌المللی پیاده کند، اما در فاصله ۹۹ متری ایستگاه متوقف شد و پس از […]

فضاپیمای روسی «سایوز ام‌اس۱۴» نتوانست در زمان مقرر به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد و به آن متصل شود.
این فضاپیما که حامل ربات انسان‌نمای موسوم به «فدور» بود، مطابق برنامه قرار بود روز دوم شهریور سرنشین خود را در ایستگاه فضایی بین‌المللی پیاده کند، اما در فاصله ۹۹ متری ایستگاه متوقف شد و پس از آن که در مسیر عکس حرکت خود برگشت، در فاصله ۲۷۹ متری ایستگاه مستقر گردید. پایگاه خبری اسپوتنیک روسیه به نقل از یک منبع خبری در حوزه فضایی و موشکی نوشته است که احتمالا دلیل این حادثه وجود نقص در سامانه ناوبری ایستگاه میزبان بوده است. ولادیمیر سولوویف، مدیر پرواز بخش روسیه در ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز به سایت اسپوتنیک توضیح داده است که هنگام انجام فرآیند اتصال سفینه به ایستگاه، نوسانات بی‌پیشینه‌ای در این سامانه مشاهده شده است. این فضانورد همچنین گفته است: «صحبت از نقص سامانه اتصال در ایستگاه بین‌المللی است، اما این ایستگاه همه امکانات لازم را برای تعمیر دارد.»
تلاش خواهد شد تا فضاپیمای سایوز یک بار دیگر ساعت ۸ یا ۹ بامداد روز ۴ شهریور به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شود. تا آن زمان، فضاپیما در فاصله‌ای مطمئن از ایستگاه قرار خواهد گرفت. خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز تقویت‌کننده سیگنال را در سامانه ناوبری خود روشن و آزمایش و در صورت لزوم آن را تعویض خواهند کرد.
اسپوتنیک به نقل از منبع خبری خود همچنین نوشته است که این رویداد فضایی هیچ خطری را برای خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی به وجود نیاورده است.

اولین مرگ ناشی از مصرف سیگار الکترونیکی در آمریکا

مقام‌های آمریکایی می‌گویند یک بیمار در این کشور پس از آن که به دلیل کشیدن سیگار الکترونیکی دچار بیماری شدید تنفسی شده بود، جان خود را از دست داده است.
این اولین مرگ مرتبط با مصرف سیگار برقی (الکترونیکی) در آمریکا است. از چندی پیش، متخصصان شروع به تحقیق در باره یک بیماری مرموز ریه کرده‌اند که با مصرف سیگار الکترونیکی ارتباط دارد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا می‌گوید در ۲۲ ایالت ایالات متحده ۱۹۳ نمونه بالقوه وجود داشته است.
متخصصان این مرکز می‌گویند بسیاری از این نمونه‌ها، به مصرف سیگار الکترونیکی حاوی تتراهیدروکانابینول بر می‌گردد که ترکیب فعال اصلی در ماری جوآنا است. موارد گزارش شده مربوط به یک بازه زمانی دو ماهه از ۲۸ ژوئن تا ۲۰ اوت است. به گفته رئیس خدمات درمانی و همه‌گیرشناس ایالت ایلینوی، فردی که جان خود را از دست داده، به خاطر بیماری غیرقابل توضیحی که پس از کشیدن سیگار الکترونیکی دچارش شد، در بیمارستان بستری شد.
مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری گفته است این اولین مورد فوت مرتبط با بروز بیماری شدید ریوی در افرادی است که از سیگارهای برقی استفاده می‌کنند. دلیل این بیماری مرموز مشخص نیست اما به نوعی با کشیدن سیگار الکترونیکی مرتبط است. در بسیاری از موارد، بیماران تائید کرده‌اند که از محصولات حاوی تتراهیدروکانابینول استفاده کرده‌اند. مبتلایان علایمی از جمله سرفه، تنگی نفس و خستگی و برخی موارد استفراغ و اسهال داشتند. هیچ سند و مدرکی دال بر وجود یک بیماری عفونی ناشی از ویروس یا باکتری وجود ندارد. هنوز دلیل این بیماری مرموز ریوی کشف نشده است و ارتباط آن با محصولات حاوی تتراهیدروکانابینول هم به طور دقیق مشخص نیست.
رئیس اتحادیه ویپینگ آمریکا در بیانیه‌ای گفته است که او اطمینان دارد این بیماری به خاطر تجهیزات حاوی مری جوآنا و سایر محصولات مشابه بوده و ربطی به نیکوتین ندارد. اما مرکز کنترل و پیشگیری بیماری به مردم در مورد این که کشیدن سیگار الکترونیکی به لحاظ سلامتی ایراد ندارد هشدار داده است.