آن مک‌کلین، فضانورد ناسا متهم است در دورانی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی به سر می‌برده است به حساب بانکی همسر سابق خود دست‌درازی کرده است. مک‌کلین که با همسر سابق خود، سامر وردن بر سر حضانت فرزند شش ساله‌شان اختلاف دارد، اعتراف کرده که به حساب بانکی خانم وردن دسترسی داشته اما کار خلافی […]

آن مک‌کلین، فضانورد ناسا متهم است در دورانی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی به سر می‌برده است به حساب بانکی همسر سابق خود دست‌درازی کرده است.

مک‌کلین که با همسر سابق خود، سامر وردن بر سر حضانت فرزند شش ساله‌شان اختلاف دارد، اعتراف کرده که به حساب بانکی خانم وردن دسترسی داشته اما کار خلافی انجام نداده است. این شاید اولین بار باشد که شخصی متهم به ارتکاب کاری خلاف قانون در فضا شده باشد.

مک‌کلین که اخیرا به زمین بازگشته است مدعی است تنها برای اطمینان حاصل کردن از وضعیت اقتصادی همسر سابق و پسرشان به حساب بانکی خانم وردن وارد شده است. ناسا در واکنش به اتهامات خانم مک‌کلین به شبکه خبر ان‌بی‌سی گفت: «آن مک‌کلین یکی از فضانوردان سرآمد ناسا است و اداره کل ملی هوانوردی و فضا درباره مسائل شخصی کارکنانش اظهار نظر نمی‌کند.» ایستگاه فضایی بین‌المللی با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده است. این پانزده کشور در سال ۱۹۹۸، معاده‌ای را امضاء کردند که بر اساس آن قوانین ملی هر کشوری بر شهروند آن کشور در فضا حاکم خواهد بود.

به گزارش یورونیوز، تاکنون ۱۰۹ کشور به این معاهده پیوسته‌اند و ۲۳ کشور دیگر در حال به تصویب رساندن این معاهده توسط مراجع قانونی خود هستند. یکی از مقررات اصلی این معاهده ممنوعیت استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا و استفاده صلح‌آمیز از ماه و دیگر سیاره‌ها است. بر اساس این معاهده، همه ملل روی زمین به طور آزادنه حق دارند در فضا اکتشاف کنند ولی هیچ دولتی حق اعلام حاکمیت بر فضا را ندارد.

استفاده از بمب اتم برای مقابله با طوفان

رییس جمهوری آمریکا در جلسه‌ای پیشنهاد کرده با پرتاب بمب اتمی به مرکز طوفان قبل از شکل‌گیری و رسیدن آن به ایالات متحده، از وقوع آن جلوگیری شود. ترامپ در جلسه‌ای با مقامات بلندپایه امنیت ملی ایالات متحده درباره خطرات توفند‌ها گفته است: «متوجه ام، متوجه‌ام. چرا آن‌ها را با بمب اتمی نابود نمی‌کنیم؟»

رییس جمهوری آمریکا درباره ایده خود این‌گونه توضیح داده است: «این طوفان‌ها در سواحل غرب آفریقا آغاز به شکل گرفتن می‌کنند و مسیر اقیانوس اطلس را در پیش می‌گیرند. چرا ما با پرتاب یک بمب اتمی به مرکز طوفان، آن را نابود نمی‌کنیم؟ چرا این کار را نکنیم؟» یکی از مقامات حاضر در جلسه در پاسخ به پیشنهاد رییس جمهوری آمریکا گفته است: «ما پیشنهاد شما را بررسی خواهیم کرد.»

پیشنهاد نابودی طوفان‌های بزرگ (توفند) با بمب اتمی، برای اولین‌بار در دهه ۵۰ و توسط یک دانشمند که برای دولت آیزنهاور کار می‌کرده، مطرح شد. از آن زمان تا به امروز، در برهه‌های مختلف این پیشنهاد به عنوان راه‌حلی برای خنثی کردن طوفان‌های بزرگ و گردباد‌ها مطرح می‌شود اما جامعه علمی معقتد است به کار بردن چنین روشی، موثر نخواهد بود. ترامپ برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ گفته بود که برای جلوگیری کردن از برخورد طوفان‌ها شاید باید آن‌ها را «بمباران» کرد.

کاخ سفید صحت گزارش اکسیوس درباره سخنان رییس جمهوری آمریکا را تایید یا رد نکرده است. یکی از مقامات بدون این‌که نامی از او ذکر شود، در واکنش به این خبر گفته است: «هدف او جلوگیری از به وقوع پیوستن طوفان و برخود آن با ایالات متحده است. این بد نیست. هدف او بد نیست.»

از زمان به قدرت رسیدن ترامپ، به گفته روزنامه گاردین، مجله نشنال جئوگرافیک در مقاله‌ای به همین موضوع پرداخته است و این‌که ایده «پرتاب بمب اتمی برای نابودی طوفان‌های بزرگ» بارها در طول دهه‌های گذشته مطرح شده است: «چنین ایده‌ای بسیار جذاب است چرا که سالیانه با فرارسیدن فصل طوفان‌های موسمی، به ما یادآوری می‌شود که چنین طوفان‌های چقدر می‌توانند مخرب باشند.»