کارشناس ثبت میراث طبیعی خراسان جنوبی گفت: گواب خوسف در همایش میراث طبیعی کشور در ۵ شهریورماه جاری در استان گیلان برگزار شد، در فهرست میراث طبیعی- ملی ثبت شد. زهرا رضایی ملکوتی اظهار کرد: دریاچه طبیعی گواب در شهرستان خوسف و در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد. وی افزود: بافت […]
کارشناس ثبت میراث طبیعی خراسان جنوبی گفت: گواب خوسف در همایش میراث طبیعی کشور در ۵ شهریورماه جاری در استان گیلان برگزار شد، در فهرست میراث طبیعی- ملی ثبت شد.
زهرا رضایی ملکوتی اظهار کرد: دریاچه طبیعی گواب در شهرستان خوسف و در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد.
وی افزود: بافت تاریخی با بناهایی از دوران تیموری تا عصر حاضر با خشت و گل و مصالح بومی در ضلع شمالی گواب قرار دارند.
کارشناس ثبت میراث طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه بخشی از بافت تاریخی در اثر بالا آمدن آب دریاچه تخریب شده است، تصریح کرد: کف دریاچه و اطراف آن دارای بستر سنگیست و این حالت مانع از نفوذ سریع آب به زمین شده است.
رضایی ملکوتی ادامه داد: آبهای جاری و سیلابهای فصلی از اطراف، به سمت گواب سرازیر میشوند و آبهای مازاد به رودخانه شاهرود میریزند.
وی افزود: ضلع جنوبی و جنوب شرقی دریاچه در مسیر رشته کوههای کال جنگال قرار دارند و از جاذبههای دریاچه گواب، جزایر و صخرههای طبیعی است.
کارشناس ثبت میراث طبیعی خراسان جنوبی بیان کرد: از شرایط منحصر به فرد گواب، واقع شدن آن در مجاورت مزارع و بافت تاریخی و نزدیکی آن به آرامگاه ابن حسام است.
رضایی ملکوتی ادامه داد: آبگیری گواب پس از حدود ۲۰ سال به دلیل بارندگیهای بهاری امسال باعث مهاجرت پرندگان مهاجر به این دریاچه شد.
وی یادآور شد: پرستو، چوب پا و لک لک از پرندگان مهاجر این دریاچه هستند و پرنده نگری، قایق سواری وکپرهای بومی منطقه از جاذبههای گردشگری اطراف دریاچه هستند.
۴۰ پله ساسانی مشرف به جزیرهای شگفتانگیز
گلابر؛ این روستای تاریخی زیبا که در ۵۲ کیلومتری جنوب زنجان واقع شده است، یکی از زیباییهای بکری است که تاکنون آنطور که باید شناخته نشده است.
سد گلابر ظرفیت بالایی در موضوع گردشگری دارد و از نظر کشاورزی و اقتصادی اهمیت زیادی برای این منطقه دارد؛ در واقع زیباییها و سکوت شوقانگیز منطقه معطوف به این سد به حدی است که خود به تنهایی و فارغ از زیباییهای شگفتانگیز روستا، میتواند دستاویز خوبی برای رونق صنعت گردشگری و حتی جذب توریست باشد.
این سد بر روی رودخانه سجاس در شهرستان ایجرود واقع شده است؛ سد گلابر میتواند در همه فصول، بسیار زیبا جلوه کند. علیالخصوص برای ساکنان شهرهای بزرگ و شلوغ، گذران اوقات در چنین فضایی رنگ و بویی دیگر دارد و بسیار لطیف و خیالانگیز است ولی بر هیچکس پوشیده نیست که فراهمآوری چنین چیزی، فقط با سرمایهگذاری و ایجاد طرحهای بهینه محقق میشود.
روستای پلکانی گلابر با ۴۰ پله ساسانی، جزیرهای در وسط سد، منظره چشمنواز سد، مسجد قدیمی که احتمال دارد بقعه باشد، صخره معروف به قرخایاق (هزارپا) و سایر پدیدههای بکری که در سخن نمیگنجد، میتواند یک امتیاز مهم برای توسعه صنعت توریسم به حساب آید.