![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
تیم پزشکی بیمارستانی در جمهوری چک، موفق شد جنین موجود در رحم زنی را که ۱۱۷ روز پیش دچار مرگ مغزی شده بود، به سلامت به دنیا بیاورد. این زن باردار که نزدیک به چهار ماه پیش دچار مرگ مغزی شده بود، با تدابیر پزشکان بیمارستان دانشگاه برنو به حیات جسمانی خود ادامه داد تا […]
تیم پزشکی بیمارستانی در جمهوری چک، موفق شد جنین موجود در رحم زنی را که ۱۱۷ روز پیش دچار مرگ مغزی شده بود، به سلامت به دنیا بیاورد.
این زن باردار که نزدیک به چهار ماه پیش دچار مرگ مغزی شده بود، با تدابیر پزشکان بیمارستان دانشگاه برنو به حیات جسمانی خود ادامه داد تا جنین او مراحل رشد خود کامل کند. این نوزاد دختر که الیسکا نامگذاری شده روز ۱۵ ماه اوت به دنیا آمد. او در لحظه تولد ۲.۱ کیلوگرم وزن داشت و قدش هم ۴۲ سانتیمتر بود.مادر ۲۷ ساله او که از نوعی ناهنجاری شریانی رنج میبرد، ۲۱ ماه آوریل دچار خونریزی مغزی شد و به کما رفت. در این مدت متخصصان مختلف دانشگاه برنو از جمله بیهوشی، احیا، مراقبتهای ویژه، زنان و زایمان برای حفظ و تکامل این جنین همکاری کردند. تحت تاثیر این همکاری، وزن جنین تا ۲۴ ژوئن به ۹۸۰ گرم و تا اواسط ژوئیه به ۱.۵ کیلوگرم افزایش یافت.
الیسکا به همراه پدرش بیمارستان را ترک کرده و این روزها تنها برای رفع عفونت باقیمانده از دوران حضور در رحم مادرش قدری داروی آنتیبیوتیک مصرف میکند. بیمارستان دانگشاه برنو اعلام کرده که پیش از این ۲۰ مورد از این نوع تولد در جهان رخ داده ولی تجربه الیسکا از نظر طول دوران مرگ مغزی مادرش تاکنون بیسابقه بوده است.
دیانای افراد چپدست کشف شد
دانشمندان اولین دستورالعملهای ژنتیکی تثبیت شده در دیانای ( DNA ) را کشف کردهاند که به چپدست شدن مرتبط است. به نظر میرسد که این دستورالعملها به میزان زیادی در ساختار و عملکرد مغز نقش دارند، به ویژه بخشهایی که به زبان مربوط میشود.
اسکنهای انجام شده نشان میدهد در افراد چپدست دو نیمه چپ و راست مغز بهتر به هم مرتبط بوده و در مناطقی که به زبان مربوط میشود، هماهنگی بیشتری دارند.در نتیجه تیم تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه آکسفورد گفتهاند که این افراد احتمالا مهارتهای زبانی بهتری دارند، هر چند که آنها اطلاعاتی که بتواند این یافته را ثابت کند، ندارند. براساس یک تحقیق گسترده چهار جهش بزرگ شناسایی شده که رشد مغز را تغییر داده و بر چپدست شدن تاثیر دارد.تیم تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه آکسفورد گفتهاند که افراد چپدست احتمالا مهارتهای زبانی بهتری دارند. این تحقیق همچنین نشان میدهد که خطر ابتلا به اسکیزوفرنی در افراد چپدست اندکی بالا و خطر ابتلا به پارکینسون اندکی پایین است. با این وجود هنوز اسرار زیادی در مورد ارتباط بین مغز و دست غالب در افراد وجود دارد. از هر ده نفر یک نفر چپ دست هستند. تحقیقاتی که تاکنون بر روی دوقلوها انجام شده، نشان داده که ژنتیک ( دیانای به ارث رسیده از والدین ) در این مورد نقش دارد.
این تیم تحقیقاتی به «بایوبنک بریتانیا” مراجعه کردند که تحقیقاتی بر روی حدود ۴۰۰ هزار نفر انجام شده و زنجیره کاملی از کدهای ژنتیکی آنها ( دیانای) به ثبت رسیده است. از این تعداد ۳۸ هزار نفر چپدست بودند. این پژوهشگران برای پیدا کردن مناطقی از دیانای این افراد که در چپدست بودن آنها نقش دارد، تحقیق کردند.
این تحقیقات منجر به شناسایی ۴ نقطه مهم شد. نتایج این تحقیقات در ژورنال مغز به چاپ رسیده است. بهترین حدس این است که چپدست بودن، ۲۵ درصد ژنتیکی و ۷۵ درصد به محیط مرتبط است. ( هر چیزی که در ژن ها نباشد) علاوه بر این، این تحقیق تنها یک درصد اول از جزء ژنتیکی را کشف کرده و آن هم تنها در جمعیت بریتانیا. بنابراین تحقیقات بیشتری برای دستیابی به اجزاء ژنتیکی افراد چپدست در سراسر جهان نیاز است.