فرهاد دژپسند در جلسه علنی مجلس شورای اسلامي ضمن پاسخ به سوال منصور مرادي مبني بر علت عدم اطلاع رساني قبلي به مشتريان بانک‌ها مبني بر فعال سازي سامانه ارسال پيامک و برداشت کارمزد بدون اجازه از حساب مشتريان، بيان كرد:‌ بنده در كميسيون نيز عرض كردم اين كارمزد به موجب قراردادي كه بين مشتري […]

فرهاد دژپسند در جلسه علنی مجلس شورای اسلامي ضمن پاسخ به سوال منصور مرادي مبني بر علت عدم اطلاع رساني قبلي به مشتريان بانک‌ها مبني بر فعال سازي سامانه ارسال پيامک و برداشت کارمزد بدون اجازه از حساب مشتريان، بيان كرد:‌ بنده در كميسيون نيز عرض كردم اين كارمزد به موجب قراردادي كه بين مشتري و بانك منعقد مي‌شود از حساب مشتركان بانكي اخذ مي‌شود. در اين قرارداد بانك سرويس‌ها را اعلام كرده و مشتري سرويس مورد نظر خود را انتخاب مي‌كند. بر اساس ماده ۱۵ اين قرارداد هزينه ارائه سرويس‌ها به عهده مشتري است و مشتري نيز با امضاي خود اين موضوع را مي‌پذيرد.
وی درادامه اظهار کرد:‌ خدماتی که بانک‌ها ارائه می‌دهند به منظور تسهیل امور مشتريان است و اين خدمات براي بانک‌ها هزينه‌اي دارد كه تبعا بايد منبعي براي تامين اين هزينه‌ها در نظر گرفته شود. بانك‌ها حق ندارند از محل سود دريافتي تسهيلات اعطايي هزينه‌ي ديگري را پوشش دهند و لذا بهترين راه حل براي تامين منبع هزينه‌ي خدمات مشتريان، سرويس ها است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه تاکيد کرد: ‌ مشتریانی که اين خدمات را نمي‌خواهند در ابتدا اعلام کرده و ديگر هزينه‌اي پرداخت نمي‌كنند. تمام كارمزدي كه از حساب مشتريان برداشت مي‌شود بر اساس قرارداد بين بانك و مشتري و در چارچوب تعرفه‌هاي بانك مركزي است. اگر هزينه‌اي غير از اين كسر شود، مشتريان مي‌توانند به نهادهاي نظارتي مراجعه كنند.

 

تامین نقدینگی واحدهای تولیدی با مدیریت بهینه منابع ارزی امکان پذیر است

رئیس کل بانک مرکزی مدیریت بهینه منابع ارزی بدلیل شرایط تحریم را از موضوعات اصلی بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: برای مدیریت نقدینگی و هدایت آن به تولید، باید وزارتخانه های مربوطه خصوصا صمت با شناسایی واحدهای تولیدی فعال و مولد همکاری لازم را با بانک مرکزی و شبکه بانکی برای تأمین نقدینگی آنها داشته باشند.
عبدالناصرهمتی با اشاره به اینکه به دلیل تحریم ها شرایط کشور ویژه است، افزود: تلاش بانک مرکزی حل مشکلات واحدهای تولیدی از طریق نقدینگی موجود در جامعه است، ضمن آنکه این بانک درصدد است که منابع بانکی هر استان تاحد ممکن در همان استان هزینه شود. رییس کل بانک مرکزی در خصوص اقدامات بانک مرکزی در جهت حمایت از تولید به تصویب آیین نامه قانون جدید چک در دولت اشاره کرد و گفت: آیین نامه قانون چک که در روزهای آینده ابلاغ می شود، به منظور حمایت از بنگاه های با پرسنل ۱۰۰ نفر و بالاتر است و امیدواریم با این آئین نامه مشکل برخی واحدهای تولیدی در زمینه چک برگشتی با واگذاری اختیار تصمیم به شورای تأمین استانها، رفع شود.
رییس کل بانک مرکزی همچنین به سایر اقدامات حمایتی این بانک از واحدهای تولیدی پرداخت و گفت: علاوه بر قانون چک، تمدید ضمانت نامه های بانکی و تامین نقدینگی بنگاه های اقتصادی از دیگر اقدامات حمایتی بانک مرکزی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است.
وی افزود: حل مشکلات خودروسازان استان که موجب اشتغال تعداد زیادی از جوانان استان شده است، بسیار برای بانک مرکزی حائز اهمیت است بر این مبنا این موضوع مورد توجه این بانک قرار دارد.

 

پرداخت ۵۰میلیارد ریال تسهیلات وام قرض‌الحسنه به تعاونی‌های زنان

مدیرعامل بانک توسعه تعاون از پرداخت ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات وام قرض‌الحسنه جهت تعاونی‌های زنان خبر داد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اعلام این خبر افزود: ۵۰۰فقره تسهیلات۱۰۰میلیون ریالی با نرخ سود ۴درصد تا پایان سال و با معرفی معاونت تعاون وزارتخانه جهت تعاونی‌های بانوان پرداخت خواهد شد. مهدیان همچنین از پرداخت ۴۰۰فقره تسهیلات ۵۰۰میلیون ریالی در قالب عقد مرابحه مجموعاً به مبلغ۲۰۰میلیارد ریال با نرخ سود تصویبی۱۵درصد به تعاونی‌های بانوان خبرداد.
حجت الله مهدیان بابیان این مطلب که در طرح اشتغال روستایی سهم تعاونی‌های زنان از مجموع ۱۶هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت‌شده تنها ۳هزار میلیارد ریال بوده است که این میزان تسهیلات با توجه به حضور مناسب بانوان در بخش تولید محدود بوده است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون بابیان اینکه یک‌سوم از مشتریان بانک را بانوان تشکیل می‌دهند خاطرنشان کرد:۲۷درصد از کل حساب‌های بانک و ۱۰درصد از کل منابع بانک متعلق به بانوان سپرده‌گذار می‌باشد که امیدواریم این میزان افزایش پیدا کند.