بزرگترین ناوگان حمل و نقل مسافری ایران در ایام اربعین ۹۸ در محورهای عملیاتی جاده ای در ایام شهادت حضرت امام حسین (ع) کار خود را آغاز کرده اند. رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در همین رتباط با تاکید بر اهمیت سرعت بخشیدن به خدماترسانی به زائران اربعین حسینی گفت: […]
بزرگترین ناوگان حمل و نقل مسافری ایران در ایام اربعین ۹۸ در محورهای عملیاتی جاده ای در ایام شهادت حضرت امام حسین (ع) کار خود را آغاز کرده اند.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در همین رتباط با تاکید بر اهمیت سرعت بخشیدن به خدماترسانی به زائران اربعین حسینی گفت: اتلاف وقت مردم حقالناس است و باید برای سرعت بخشیدن به سفرهای زائران اربعین حسینی، تمام خدمات و امکانات را به خدمت بگیریم.
عبدالهاشم حسن نیا با تاکید بر اهمیت سرعت بخشیدن به خدماترسانی به زائران اربعین حسینی اظهار داشت: اتلاف وقت مردم حقالناس است و باید برای سرعت بخشیدن به سفرهای زائران اربعین حسینی، تمام خدمات و امکانات را به خدمت بگیریم که این امر، هم خدمت به مردم و ثواب اخروی است و هم خدمتگراران به نوعی در زیارت اربعین سهیم خواهند بود.
وی افزود: حماسه اربعین به یمن حضور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) هر سال شکوه ، عظمت و وسعت بیشتری مییابد، بنابراین به همان نسبت، باید امکانات و خدمات نیز توسط دستگاه های مرتبط به ویژه خدمات جادهای و تامین وسایل نقلیه عمومی برای زائران وایجاد تسهیلات در پایانه های مرزی افزایش یابد.
وی تصریح کرد: ما امروز که همزمان با تاسوعای حسینی در این نشست حضور یافتیم، به مفهوم این است که باید از هر فرصتی برای خدمترسانی به مردم به ویژه مشتاقان مکتب ابا عبدالله الحسین(ع) بهره بگیریم تا بتوانیم در پویایی این نهضت بی بدلیل بشریت،سهم و وظیفه انسانی و اداری خود را ادا کنیم.
گفتنی است که در جریان این نشست، مهندسین مشاور سازمان راهداری وحمل جادهای که برای تسهیل تردد زائران اربعین حسینی در جادهها و کاهش گرههای ترافیکی ناشی از تراکم تردد، هرساله در مسیرهای منتهی به مهران ایجاد میشد، طرحهای مطالعاتی و راهکارهای عملیاتی خود را تشریح کردند و مقرر شد به تناسب این طرحهای مطالعاتی ، در بازه زمانی باقیمانده، برای اربعین حسینی، اقدامات اجرایی توسعه ، تکمیل و ترمیم برای تحقق موارد مطالعاتی اعلام شده از سوی معاونین و مجموعه مدیران ذیربط این سازمان صورت پذیرد.
گفتنی است در این نشست، معاونین برنامه ریزی ،راه های فرعی و روستایی،حمل ونقل و تعدادی از مدیران ذی ربط این معاونت ها حضور داشتند.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی با حضور در گردهمایی سراسری مدیران کل راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: پیش بینیهای لازم برای آماده سازی پایانههای مرزی مسافران اربعین انجام شده تا مردم با رفاه بیشتر مراسم امسال را برگزار کنند. مدیران کل استانهای مرزی باید باهم بسیج شوند و تسهیلات لازم را برای سفر مردم فراهم کنند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید قبل از حرکت مردم، تمهیدات سازمان راهداری آغاز شود تصریح کرد: پارکینگها باید از انضباط بیشتری برخوردار شوند و مدیران کل راهداری استانها باید شخصاً طبق نقشه پذیرفته شده، عملیات آماده سازی برای اربعین را فراهم کنند. در بحث حمل و نقل از جمله رانندگان و شرکتهای حمل و نقلی باید به حداکثر بهره وری در حمل و نقل برسند. باید نظام یکپارچه هوشمند را در حمل و نقل ایجاد کنیم تا مسافر در سیستم مانیتورینگ از وضعیت بار خود مطلع شود.
وی با بیان اینکه در بخش ترانزیت مشکلاتی وجود دارد افزود: برخی شرکتها در فرصت ترانزیتی ما مشکل ایجاد کردند که اگر بررسی نشوند در بلند مدت برای ما مشکلات بیشتری ایجاد میکنند. در بحث راهداری، ماندن در انتظار دریافت بودجه پذیرفته نیست، اداره کل راهداری در استانها باید به وضعیت آزاد راهها نظارت داشته و پیگیری کنند تا آزاد راهها کیفیتر شوند.
این مقام مسؤول همچنین درباره مجتمعهای بین راهی گفت: باید خدمات مناسبی به مردم ارائه شود و نمازخانهها و مجتمعهای بین راهی مطابق استاندارد تجهیز باشد و آنها که فاقد کیفیت هستند به هیچ عنوان نباید به فعالیت خود ادامه دهند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ساخت راههای فرعی و روستایی در اولویت قرار گرفته است افزود: روستاهای بیش از ۵۰ خانوار باید جاده آسفالت داشته باشند بر همین اساس، ۲ هزار کیلومتر جاده تا پایان سال آسفالت میشوند و این طرحها نباید متوقف شود. در سال ۹۹، آسفالت سه هزار کیلومتر راه در برنامه کاری وزارت راه و شهرسازی است و راهداری باید منابع را به طرحها تزریق کند و حرکت جهادی آغاز شود.
وی با بیان اینکه روند احداث راههای روستایی در سال اخیر کند شده است گفت: بعد از انقلاب اسلامی سالانه ۳ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور احداث شده است، در سال اخیر این روند احداث کاهش داشته به طوری که به ۲ هزار کیلومتر رسیده است و اکنون ۵ هزار کیلومتر عقب ماندگی در ساخت راهها داریم و باید تا پایان سال ۹۹ جبران کنیم. با توجه به افزایش حجم تولیدات روستایی و افزایش اشتغال در روستاه ها، باید راههای روستایی را فعال کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود ۷۵ کیلومتر راه مالرو در کشور گفت: با همکاری پلیس ۲۵۱ نقطه بحرانی مشخص و ۵۴ مورد از این نقاط بحرانی برطرف شده است، برای رفع ۱۰۰ نقطه حادثه خیز با پیمانکاران قرارداد منعقد شد و باقی مانده نیز در حال برگزاری مناقصه است.
اسلامی با بیان اینکه ۵ هزار میلیارد تومان براورد خسارت اولیه سیل شده است گفت: امروز بخش نخست پرداخت اعتبار که حدود هزار و پانصد میلیارد تومان است ابلاغ شد و باید جادههای که بر اثر سیل تخریب شده است بازسازی شود. در سازمان راهداری باید متولی پل و تونلها مشخص شود تا کار به خوبی انجام شود.
آمادگی ۸ هزار دستگاه حمل ونقل عمومی برای اربعین
این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی نیز از آمادگی ۸ هزار دستگاه وسایل حمل و نقل عمومی برای اربعین خبر داد و گفت: برای راحتی مسافران، قطاری به مقصد کرمانشاه نیز در نظر گرفته شده است.
اسلامی درحاشیه هم اندیشی مدیران راهداری با اشاره به تمهیدات سفر زائران اربعین گفت: بهسازی پایانههای مرزی و دسترسی اسان به راههای مواصلاتی از جمله مباحثی است که باید انجام شود.