گزارشهای میدانی حاکی از آن است که با آغاز سال تحصیلی جدید و افزایش تقاضا، شاهد افزایش قیمت لوازم التحریر در استان هستیم از سوی دیگر نوسانات قیمت دلار، بروز مشکلات تجاری و تحریم، قیمت بسیاری از این نوع کالاها را بیش از حد معمول افزایش داده است که این افزایش قیمت باعث کم شدن […]
گزارشهای میدانی حاکی از آن است که با آغاز سال تحصیلی جدید و افزایش تقاضا، شاهد افزایش قیمت لوازم التحریر در استان هستیم از سوی دیگر نوسانات قیمت دلار، بروز مشکلات تجاری و تحریم، قیمت بسیاری از این نوع کالاها را بیش از حد معمول افزایش داده است که این افزایش قیمت باعث کم شدن قدرت خرید خانوادهها در سطح کشور شده است.
بررسی این موضوع از این جنبه حائز اهمیت است که استان کردستان تا پایان سال ۹۷ دارای بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه ۵۲.۲ درصد بوده است و همچنین طبق اعلام مرکز آمار تا پایان خرداد ماه ۹۸ نیز دارای بیشترین نرخ تورم ۱۲ ماهه با ۴۵.۱ درصد بوده است، بنابراین بررسی وضعیت قیمتها در بازار لوازم التحریر و بایدها و نبایدهای موجود در این صنف را ضروری میسازد.
آقای میرزایی یکی از والدینی که جز دسته سوم بود میگوید برای من و همسرم که هر دو شاغل هستیم و یک فرزند داریم اصلاً مهم نیست که چه مقدار و با چه قیمتی لوازم التحریر، کیف و کفش برای فرزندمان بگیریم ولی خوب شرایط اقتصادی برای بیشتر مردم بسیار سخت است و دیدن و عبور از این مسئله کار راحتی نیست.
خانوادهای دیگر با ابراز اینکه خدا واقعاً به افراد کم بضاعت در این شرایط رحم کند، میگویند: ما فقط برای تهیه ضروریات لوازم مدرسه به بازار آمدهایم و همین الان نیز برای سه فرزندمان با کمترین خرید نصف بیشتر حقوق یک ماه را صرف این کار کردهایم واقعاً خدا به دادمان برسد.
مردم دل پری از اوضاع و احوال نابسامان بازار دارند و معتقدند فروشندگان بیشتر به این مسئله دامن میزنند و نهادهای نظارتی هیچ کمکی برای رفع این مشکلات نمیکنند در ادامه ما به گفت و گو با فروشندگان نیز پرداختهایم که آنها در نهایت توپ را به زمین مسئولان و مدیران ذیربط پاس دادند.
یکی از فروشندگان صنف لوازم التحریر در شهر سنندج که حدود ۱۵ سال در این زمینه فعالیت دارد از بی تفاوتیهای مدیران و مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت قیمتها در بازار گلایه کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نسبت به این سخنان واکنش نشان میدهد و میگوید: رئیس اتحادیه از خود اعضای این صنف انتخاب میشود این اتهام خود بازاریان را زیر سوال میبرد.
محمد دره وزمی از این گفتههای بدون مدرک انتقاد کرد و ادامه داد: من از هر فردی که مدارکی دال بر درستی این مسئله در دست دارد به طور کامل حمایت میکنم و در صورت ارجاع به سازمان این امر حتماً پیگیری خواهد شد.
فرید عزت پور، رئیس اتحادیه نوشت افزار سنندج نیز بیان کرد: ما از مشکلات صنف لوازم التحریر با خبریم و درپی حل این مشکلات در سریعترین زمان ممکن هستیم.
وی معتقد است اولین مشکل، وجود دستفروشان در مناطق پر رفت وآمد و مرکز شهر است که خود یکی از عوامل کم رونق شدن کسب بازاریان شده است که شهرداری تاکنون قادر به ساماندهی و حل این معضل نشده است. دومین مشکل به مغازه دارانی برمی گردد که در فصول نزدیک مهر یا عید نوروز در کنار کار خود اقدام به فروش نوشت افزار میکنند.
عزت پور با اظهار امیدواری به اینکه کنترل امور را به زودی در دست میگیرم، ادامه داد: برای حل مشکل این صنف طی چهار روز گذشته به این اصناف متخلف تذکر دادهایم و امروز در صورت رؤیت تکرار تخلف پلمپ میشوند هر چند متأسفانه با این بررسیها نیز دوباره افرادی دیگر شروع به کار میکنند.
رئیس اتحادیه نوشت افزار سنندج از سواستفاده قانونی برخی از صنفهای دیگر در فصول خاص گفت و افزود: مغازه دارانی که به طور کلی پروانه کسب خود را باطل و در این زمینه با گرفتن پروانه جدید در این صنف فعالیت میکنند که متأسفانه از لحاظ قانونی هیچ مشکلی ندارد اما رونق را از بازار لوازم التحریرمی گیرد.
در حالی که خود مردم و حتی بعضی از فروشندگان لوازم التحریر از وضعیت قیمتها در بازار گلایه داشته و از نبود نظارتها انتقاد دارند ولی مسئولان دولتی وعده میدهند که به صورت جامع و کامل بازار را زیر نظر دارند ولی بدون شک در این میان مهم حمایت از مردم و اقشار آسیب پذیر جامعه در راستای تهیه اقلام مورد نیاز برای بازگشایی مدارس است که باید در اولویت قرار گیرد/مهر.