![](https://jomlehonline.ir/wp-content/themes/aban/img/none.png)
یک کارشناس صنایع دستی بر این باور است که با توجه به فراهم نبودن زیرساختهای لازم و همچنین پروتوکلهایی که تاکنون در حوزه صادرات صنایع دستی وجود داشته است، رسیدن به صادرات ۲ میلیارد دلاری کار چندان سادهای نیست. فریدون میرزالو، مدیرکل سابق دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی در گفتوگو با ایسنا […]
یک کارشناس صنایع دستی بر این باور است که با توجه به فراهم نبودن زیرساختهای لازم و همچنین پروتوکلهایی که تاکنون در حوزه صادرات صنایع دستی وجود داشته است، رسیدن به صادرات ۲ میلیارد دلاری کار چندان سادهای نیست.
فریدون میرزالو، مدیرکل سابق دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی در گفتوگو با ایسنا درباره وعده علیاصغر مونسان مبنی بر صادرات ۲ میلیون دلاری تا سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: اصولاً معاونت صنایع دستی در صادرات نقش مهمی بازی نمیکند، بنابراین اگر قرار باشد اتفاق بزرگتری از صادرات کنونی بیفتد، باید در ابتدا ببینیم معاونت صنایع دستی کجا میتواند نقش ایفا و چگونه میتواند به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمک کند.
او ادامه داد: به عنوان مثال معاونت صنایع دستی میتواند در موضوعاتی همانند ترابری و حمل و نقل محصولات کمک یا اینکه حضور صادرکنندگان ایرانی و خارجی در ایران را تسهیل کند. یکی دیگر از پرسشهای مهم این است که آیا تاکنون معاونت صنایع دستی توانسته کالاهای تجاری صنایع دستی را با مشخص کردن محل تامین آنها طبقهبندی کند؟ چراکه پراکندگی کارگاههای صنایع دستی زیاد است و باید مشخص باشد که هر کالایی در کجا تولید میشود. این درحالی است که در حوزه صنایع دستی برای معرفی تنوع و محل تولید کالاها هنوز اقدام آنچنانی صورت نگرفته است. میرزالو تاکید کرد: با توجه به موضوعاتی که مطرح شد فکر نمیکنم رسیدن به صادرات ۲ میلیارد دلاری موضوعی باشد که به همین سادگیها اتفاق بیفتد؛ آن هم با توجه به نیروهای کارشناسی که در معاونت وجود دارد و هر روز هم بیشتر تحلیل میرود. از طرفی دیگر هم زیرساختها آنگونه که باید هنوز فراهم نشده است و کارگاههای صنایع دستی آمادگی این را ندارند که سفارش عمده بگیرند و به موقع تحویل بدهند.
تونلی از جنس درخت در ایرلند
در نزدیکی روستای آرموی در ایرلند شمالی، جاده فرعی آرامی به نام پرچین تیره نهفته است. در سه قرن گذشته، شاخه های درختان راش در دو طرف جاده کشیده، به هم رسیده و در هم آمیخته اند و یک تونل از درختان ایجاد کرده اند که با نور و سایه بازی می کند. یک اثر تماشایی و فوق العاده!
تا چند سال پیش تنها مردم محلی از وجود این جاده آگاه بودند تا اینکه در سال ۱۹۹۸ انجمن ملی گردشگری ایرلند شمالی شروع به استفاده از امکانات موجود، برای ترویج گردشگری کرد. از آن زمان گردشگران زیادی از آن بازدید می کنند. این جاده یکی از بهترین مکان ها برای عکاسی به شمار می رود.
«تونل برفی» ثبت ملی شد
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان گفت: مراتب ثبت «تونل برفی» شهرستان ازنا در فهرست آثار طبیعی کشور به شماره ۵۷۳ به استاندار لرستان ابلاغ شد.
طی نامه ای از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مراتب ثبت اثر طبیعی تونل برفی ازنا به استاندار لرستان ابلاغ شد.مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان در این خصوص گفت: در راستای اجرای تبصره دو قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور مصوب دی ماه ۱۳۸۲ و آیین نامه اجرایی آن مصوب چهارم مرداد ۱۳۸۴ به شماره ۲۶۹۷۵/ت ۳۲۹۱۵ هـ. هیات محترم وزیران با موضوع ثبت میراث طبیعی ارزشمند کشور در فهرست میراث طبیعی ملی، پرونده ثبت تونل برفی ازنا تهیه و به دفتر ثبت آثار و حفظ و احیا میراث طبیعی و معنوی ارسال شد.سید امین قاسمی تصریح کرد: پس از طی تشریفات قانونی، مراتب ثبت این اثر در فهرست آثار طبیعی کشور به شماره ۵۷۳ به استاندار لرستان ابلاغ شد.