چند ماه بعد از افتتاح نخستین موزه صنعت نفت در تهران با نام «موزه پمپ بنزین دروازه دولت»، پژوهشگران تهران قدیم با همراهی نشریه بخارا، مروری بر تاریخچه تهران قدیم و دروازههای آن همراه با معرفی این موزه تازه تاسیس خواهند داشت. این نشست تخصصی که توسط “سیدعبداله انوار”، “مهرداد ملک زاده”، “علی دهباشی”، “سید […]
چند ماه بعد از افتتاح نخستین موزه صنعت نفت در تهران با نام «موزه پمپ بنزین دروازه دولت»، پژوهشگران تهران قدیم با همراهی نشریه بخارا، مروری بر تاریخچه تهران قدیم و دروازههای آن همراه با معرفی این موزه تازه تاسیس خواهند داشت.
این نشست تخصصی که توسط “سیدعبداله انوار”، “مهرداد ملک زاده”، “علی دهباشی”، “سید احمد محیط طباطبایی” و “محمدرضا جواهری” تهران قدیم و به خصوص دروازههای تهران را مورد بررسی قرار میدهد و فیلمی مستند در این زمینه به نمایش درمیآید. این برنامه با همکاری اداره کل موزههای وزارت نفت چهارشنبه ۲۷ شهریور از ساعت ۲۰ تا ۲۲ در موزه پمپ بنزین در دروازه دولت تهران برگزار میشود. موزه پمپ بنزین در خیابان انقلاب اسلامی، ابتدای سعدی شمالی، نبش کوچه فیات، موزه پمپ بنزین دروازه دولت تهران یک تیر امسال با حضور شهردار تهران افتتاح شد.
تاکید بر تداوم همکاری بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و موسسه آلمانی
انجام فعالیتهای گسترده باستانشناسی و انتشارات برون مرزی با همکاری موسسه باستان شناسی آلمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مورد تأکید قرار گرفت.
بهروز عمرانی – رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری – که در نشست مشترک با اعضای موسسه باستان شناسی آلمان صحبت میکرد، با اشاره تجربه همکاری این دو مرکز، بیان کرد: فعالیتهای باستان شناسی که در حال حاضر در محوطه “ریوی” خراسان شمالی در دورههای هخامنشی و مفرغ صورت میگیرد، بسیار حائز اهمیت است .
او به قانون برنامه توسعه بر انجام مطالعات باستانشناسی در حوزه ایران فرهنگی که به صورت فراتر و وسیعتر از ایران است، تاکید کرد و گفت: فعالیتهای صورت گرفته در این حوزه باید بر هم منطبق شوند. عمرانی در ادامه با مهم خواندن فعالیتهای صورت گرفته در حوزه باستان شناسی زیر آب در خلیج فارس و دریای عمان بر انجام مطالعات در این حوزه علاوه بر مسئله آموزش توسط موسسه باستان شناسی اشاره کرد و افزود: باید هرچه سریعتر مکانیابیها برای انجام فعالیتهای باستان شناسی با همکاری پژوهشکده باستان شناسی و مؤسسه باستان شناسی آلمان در این مناطق انجام شوند، همچنین با وجود کاوشهای گسترده صورت گرفته هنوز نسبت به محدوده، زمان و شدت ورود دوره مفرغ اطلاعات کاملی نداریم و توقع میرود با مطالعات صورت گرفته در شمال و شمال غرب ایران این نتیجه به دست آید.
نکوداشتی برای باستانشناس لهستانی
در تهران
“باربارا کائم” به پاس یک عمر پژوهش در حوزه باستانشناسی ایران دوره ساسانی توسط دبیرخانه دائمی همایشها و همکاریهای علمی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران تقدیر میشود. این باستانشناس لهستانی که استاد تمام دانشگاه ورشو لهستان در حوزه باستانشناسی است به پژوهش در حوزهی ایران باستان، ایدئولوژی در هنر ایرانی، معماری دوره ساسانی، دوره باستانشناسی آسیای مرکزی کهن و مذهب در دوره باستان نیز علاقه دارد و تا کنون پژوهشهای مختلفی در این حوزهها انجام داده است. او که عضو هیاتهای مشترک مختلف باستانشناسی در ایران و کشورهای همسایه است، در کاوشهایی مانند هیات مشترک ایران ولهستان در پروژه سد سیوند و منطقه سرخس در ترکمنستان شرکت داشته و کتابهایی مانند «بناهای تاریخی آبادی سرخس» در سال ۲۰۰۸، «هنر در ایران باستان» و «ایدئولوژی پادشاهان ایرانی در دوره ساسانیان» را تالیف کرده است.