دکتر علی صالح آبادی در نشست مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک ضمن تشریح برنامه‌ها و عملکرد بانک توسعه صادرات در حضور اعضای مجمع اظهارداشت: در سال ۱۳۹۷ بانک توسعه صادرات بر اساس آخرین رتبه بندی برترین موسسات مالی اسلامی در جهان که توسط موسسه بین‌المللی بنکر منتشر شد، جزء ۱۰ بانک برتر قرار گرفت. […]

دکتر علی صالح آبادی در نشست مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک ضمن تشریح برنامه‌ها و عملکرد بانک توسعه صادرات در حضور اعضای مجمع اظهارداشت: در سال ۱۳۹۷ بانک توسعه صادرات بر اساس آخرین رتبه بندی برترین موسسات مالی اسلامی در جهان که توسط موسسه بین‌المللی بنکر منتشر شد، جزء ۱۰ بانک برتر قرار گرفت. از نظر عملکرد منطبق بر شریعت اسلام نیز این بانک دومین بانک ایرانی و چهارمین بانک در بین موسسات مالی اسلامی، بوده است.
وی افزود: حجم تسهیلات اعطایی در سال ۹۷ به نسبت سال ۹۶ ، ۱۴ درصد رشد داشته است. در سال ۹۷ حجم این تسهیلات ۶۹ هزار و ۶۷۶ میلیارد ریال رسیده است در حالیکه در سال ۹۶، ۶۱ هزار و ۱۶۵ میلیارد ریال بوده است.
دکتر صالح آبادی تسهیلات اعطایی بانک توسعه صادرات به شرکتهای دانش بنیان را به میزان ۱۵۰۰میلیارد ریال در سال ۹۷ ذکر کرد که به گفته وی در سال ۹۶ این رقم ۹۴۰ هزار میلیارد ریال بوده است و در این حوزه ۶۱ درصد رشد وجود دارد. وی ادامه داد: تسهیلات اعطایی به شرکتهای کوچک و متوسط ۱۹ درصد رشد داشته است و قراردادهای سپرده گذاری ریالی فعال بانک توسعه صادرات با صندوق توسعه ملی از ۱۷ هزار میلیارد ریال به ۲۶ هزار میلیارد ریال با ۵۲ درصد رشد در سال ۹۷ رسیده است. به گفته دکتر صالح آبادی منابع ریالی جذب شده از صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۹۷به مبلغ ۹٫۰۰۰ میلیارد ریال است. مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به تعدد طرحهای تامین مالی شده در خارج ازکشور شماری از این طرحها را نام برد و یادآور شد: انتظار ما برای امسال این است که در حوزه ضمانت نامه های ریالی و اعتبار اسنادی داخلی با توجه به هماهنگی هایی که با بانک مرکزی انجام شده است، شاهد رشد باشیم.
وی با اشاره به خدمات شرکت صرافی توسعه صادرات در سال ۹۷ تصریح کرد: در خصوص بازگشت ارزحاصل از صادرات با سامانه های بانک مرکزی در ارتباط هستیم تا در جریان چگونگی بازگشت ارز صادرکنندگان به کشور قرار بگیریم.
در پایان این نشست، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی قرائت شد و صورت های مالی سال ۱۳۹۷ بانک با وضعیت استاندارد و مطلوب مورد تصویب قرار گرفت.

مدیران بانک ملی ایران تاکید کردند؛
لزوم مدیریت وجوه نقد و تامین نقدینگی شعب در استان‌ها

مدیران ارشد بانک ملی ایران در نشست آموزشی مدیریت وجوه نقد، اوراق بهادار و امور پولرسانی بر لزوم مدیریت وجوه نقد و تامین نقدینگی شعب در استان ها تاکید کردند
شاهباز عضو هیات مدیره و معاون مالی بانک مرکزی در این همایش با اشاره به تاکید مدیرعامل بانک بر لزوم مدیریت نقدینگی و وجوه نقد گفت: با راه اندازی داشبورد نقدینگی و اصلاحات صورت گرفته درباره تامین نقدینگی استان ها، امروز این امر به نحو احسن در حال انجام است. وی با اشاره به افزایش تعداد اکیپ های تامین نقدینگی بانک تصریح کرد: وظیفه عمده این اکیپ ها تامین نقدینگی دستگاه های خودپرداز است که با توجه به خرید دستگاه های خود دریافت و خودپرداز (CRS)، تامین نقدینگی در کنار دستگاه های خودپرداز با این دستگاه ها نیز سرعت بیشتری می گیرد. همچنین دیگر عضو هیات مدیره بانک نیز با تاکید بر اینکه مدیریت وجوه نقد اقدامی بزرگ است، گفت: طی چند سال اخیر در اداره کل خزانه، سامانه‌هایی ایجاد شد که مدیریت این وجوه به بهترین نحو ممکن صورت گیرد.
شفیعی با بیان اینکه در بخش پشتیبانی خدمات فعالیت‌های بانک ملی ایران چشمگیر بوده است، اظهار کرد: بیشترین تعداد خودپردازهای بانکی در اختیار بانک ملی ایران است. اینها تجهیزاتی هستند که در سطح ادارات امور شعب و واحدها تزریق می‌شوند و انتظار می‌رود که با این تمهیدات، هزینه‌های نگهداری و جابه‌جایی اسکناس به حداقل ممکن برسد. رییس اداره کل خزانه بانک نیز با تاکید بر لزوم تقویت خزانه داری مدرن در بانک گفت: تامین به موقع وجوه نقد، اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش رسوب غیرمنطقی وجوه، انتقال وجوه به کانون های مصرف و سایر بانک ها، انتقال وجوه به بانک مرکزی، دوباره شماری و پاکسازی اسکناس و… از جمله اقدامات صورت گرفته در خزانه داری است. علیرضا رواقی عنوان کرد: با توجه به رویکرد کارمزد محور بودن شبکه بانکی و همچنین رسالتی که بنگاه های اقتصادی بر دوش بانک ها گذاشته اند، خزانه داری مدرن می تواند در مدیریت نقدینگی ها بسیار اثرگذار باشد. وی اضافه کرد: رعایت نسبت های قانونی نقدینگی، به کارگیری سودآور وجوه مازاد، تامین به صرفه کسری وجوه، رفع عدم تطابق سررسیدهای دارایی و بدهی، کسب سود از نوسانات روزانه در بازارهای مالی و… از جمله تفاوت های خزانه داری مدرن نسبت به خزانه داری سنتی است.