۹۰ درصد اصناف و‌ صاحبان مشاغل سالی کم‌تر از ۱۰ میلیون تومان مالیات می‌دهند
۹۰ درصد اصناف و‌ صاحبان مشاغل سالی کم‌تر از ۱۰ میلیون تومان مالیات می‌دهند
ما وقتی می‌گوییم مالیات اصناف، منظور این نیست که اگر کسی دکه کوچکی دارد که با آن خانواده خود را می‌چرخاند به او فشار بیاوریم، بلکه می‌گوییم، کسانی که درآمدهای بالایی دارند، مالیات بدهند و هر کس که طبق قانون در محدوده معافیت قرار دارد، از او مالیات نمی‌گیریم.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: حدود ۹۰ درصد صاحبان اصناف و مشاغل، مالیاتِ کم‌تر از ۱۰ میلیون تومان برای یک سال می‌پردازند؛ در حالی‌ که یک کارمند معمولی اگر ماهانه ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت کند، سالانه ۵ تا ۶ میلیون تومان مالیات می‌پردازد.

هدی موحدی بکنظر ، با اشاره به اینکه برخی نمایندگان مجلس از یک سو می‌گویند دولت باید بودجه جاری خود را از نفت جدا کرده و با مالیات تامین کند، اما از سوی دیگر مدام معافیت‌های مالیاتی بی حد و حصر در بخش‌های مختلف اقتصاد بر دولت تحمیل می‌کنند، اظهار داشت: سیاست اصلی باید این گونه باشد که حرکت دولت در مسیر درآمدهای پایدار مالیاتی و قطع بند ناف دولت از درآمدهای نفتی و سایر درآمدهای موهومی باشد و هرچه نظام مالیاتی تقویت شود، درآمد پایدار مالیاتی برای دولت به دست می‌آید و همچنین روند دریافت و توزیع مالیات باید عادلانه‌تر باشد.

وی گفت: سال قبل مالیات بر درآمد حقوق‌بگیران حدود ۱۲ درصد کل درآمدهای مالیاتی بود، در حالی‌که صاحبان مشاغل و اصناف با وجود اینکه سهم آنها از تولید ناخالص داخلی ۲۰ تا ۳۰ درصد است، اما سهم آنها از درآمد مالیاتی فقط ۵ درصد بوده است.

موحدی بکنظر گفت: ما وقتی می‌گوییم مالیات اصناف، منظور این نیست که اگر کسی دکه کوچکی دارد که با آن خانواده خود را می‌چرخاند به او فشار بیاوریم، بلکه می‌گوییم، کسانی که درآمدهای بالایی دارند، مالیات بدهند و هر کس که طبق قانون در محدوده معافیت قرار دارد، از او مالیات نمی‌گیریم. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از صاحبان اصناف و مشاغل مالیات کمتر از ۱۰ میلیون تومان برای یک سال می‌پردازند، در حالی‌که یک کارمند معمولی اگر ماهانه ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند، مالیات سالانه او بین ۵ تا ۶ میلیون تومان در سال است.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد اینکه آیا در لایحه برنامه هفتم توسعه، سر و سامانی به معافیت‌های مالیاتی داده می‌شود؟ اظهار داشت: در لایحه برنامه هفتم توسعه، معافیت‌های مالیاتی ساماندهی می‌شود، همچنین در لایحه اصلاح برخی مواد قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات بر جمع درآمدها، بحث ساماندهی معافیت‌ها و نرخ‌های ترجیحی مالیاتی پیگیری می‌شود.

وی در مورد اینکه معافیت اشخاص حقوقی در چه زمینه‌هایی است؟ گفت: در قالب مواد ۱۳۹، ۱۴۳ و ۱۴۵ قانون مالیات، انواع معافیت‌ها در نظر گرفته شده است که وقتی سرجمع آن را حساب می‌کنیم، یعنی یک درآمد ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومانی اشخاص حقیقی معاف از مالیات شده است که اگر مالیات آن وصول می‌شد، به میزان ۳۰۰ هزار میلیارد تومان، یعنی اندازه کل درآمد مالیاتی همان سال ۱۴۰۰ بود.