کارگران از روز دوشنبه روند خطرناک جداسازی ۲۰۰ تن داربست فلزی سوختهشده کلیسا «نوتردام» را آغاز کردند. چندین تُن داربست برای انجام پروژه بازسازی مناره قدیمی کلیسای «نوتردام» پیش از آتشسوزی عظیم آوریل ۲۰۱۹ نصب شده بودند. آتش سوزی روز پانزدهم آوریل سال گذشته، منجر به نابودی مناره و بخشی از سقف این […]
کارگران از روز دوشنبه روند خطرناک جداسازی ۲۰۰ تن داربست فلزی سوختهشده کلیسا «نوتردام» را آغاز کردند.
چندین تُن داربست برای انجام پروژه بازسازی مناره قدیمی کلیسای «نوتردام» پیش از آتشسوزی عظیم آوریل ۲۰۱۹ نصب شده بودند.
آتش سوزی روز پانزدهم آوریل سال گذشته، منجر به نابودی مناره و بخشی از سقف این بنای تاریخی شد. جداسازی این داربستها که از اواسط ماه مارس به دلیل شیوع ویروس کرونا و اجرای قوانین قرنطینه در فرانسه به تعویق افتاد، مرحله مهمی از پروژه بازسازی «نوتردام» محسوب میشود. پس از حادثه آتشسوزی این بنای تاریخی که یکی از مقاصد اصلی گردشگری فرانسه محسوب میشود، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه مهلت ۵ ساله را برای اتمام روند بازسازی تعیین کرد. دو تیم متشکل از ۵ کارگر، جداسازی داربستهای درهم تنیده شدهی این کلیسا را آغاز خواهند کرد. برجهای اصلی ناقوس، دیوارهای خارجی و آثار هنری و تاریخی این کلیسا از حادثه آتشسوزی در امان ماندند. مسوولان «نوتردام» امیدوارند بتوانند تا سال ۲۰۲۴، همزمان با میزبانی پاریس برای بازیهای المپیک، درهای این کلیسا را به روی مردم بازکنند.
روز جهانی صنایع دستی
در دنیای خشن امروز که نشانه استیلای تکنیک بر روح انسان است، صنایع دستی یعنی دمیدن روح لطافت به این زندگی خشن و انسان تا هست لطافت را می خواهد و صنایع دستی این نیاز مبرم انسان را برآورده می کند. دهم ۱۰ ژوئن مصادف با ۲۰ خرداد ماه، روز جهانی صنایع دستی است. روزی برای گرامیداشت هنر و آثاری که مردان و زنان سخت کوش کشورها، آن ها را با دل و جانشان تولید می کنند. در کشورمان ایران، بیش از ۳ میلیون هنرمند و صنعتگر در ۳۰۰ رشته مختلف هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به کار هستند.
همچنین در سال گذشته صنعت صنایع دستی کشور، با درآمدی بالغ بر ۲۸۱ میلیون دلار، نقش به سزایی در صادرات غیر نفتی ایران ایفا کرده است.صنایع دستی صنعت ایست که امروزه در بسیاری از کشورهای جهان آن را ارج می نهند. پس از پایان جنگ جهانی دوم، تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی کشورهای دارای قدمت، مورد توجه کشورهای پیشرفته و صنعتی قرار گرفت.
نخستین همایش جهانی مربوط به صنایع دستی، در تاریخ ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد ماه) سال ۱۹۶۴ و با شرکت مسئولان دولت ها، اساتید دانشگاه ها و هنرمندان و صنعتگرانی از اقصا نقاط دنیا (بیش از ۴۰ کشور جهان) در شهر نیویورک برگزار شد. هنرمندان زیادی در ایران و بخصوص شهر (شیراز) به صنایع دستی مشغول هستند. برای بهتر شدن صنعت صنایع دستی باید سرمایه گذاری بیشتری دراین زمینه انجام شود. صنایع دستی می تواند در صورت سرمایه گذاری بخش زیادی از مشکلات اقتصادی کشور را حل کند. قالی بافی، مینا کاری، قلم زنی، خاتم کاری، آینه کاری، گلیم بافی، کاشی کاری، خراطی، زیورآلات زیبا و …جزو هنرهای بشمار میروند.