تلفاتی در حد جنگ!
تلفاتی در حد جنگ!

    بر اساس اعلام وزارت بهداشت ، از روز دوشنبه تا ظهر روز ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۴۲ مورد بستری شدند. به گزارش «جمله» ، لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور […]

 

 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ، از روز دوشنبه تا ظهر روز ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۴۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۴۲ مورد بستری شدند.
به گزارش «جمله» ، لاری سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۸۹ هزار و ۸۷۶ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۹۵۰ نفر رسید».
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: «خوشبختانه تا کنون ۱۵۰ هزار و ۵۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۲۷۶۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند».
وی همچنین ادامه داد: «تا کنون یک میلیون و ۲۶۹ هزار و ۱۹۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند. موارد بستری در استانهای تهران، خراسان رضوی و بوشهر در حال افزایش است».

گل به خودی در دقیقه نود!
معاون وزارت بهداشت می‌گوید شمار جان‌باختگان ایران در جنگ میان عراق و ایران روزانه ۶۶ نفر بود، اما در حال حاضر کرونا هر روز جان ۱۰۰ نفر را در کشور می‌گیرد.
ایرج حریرچی این اظهارات را در گفت‌و‌گو با شبکه خبر و در شرایطی بیان کرده که تردیدهای جدی نسبت به آمار رسمی ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت در زمینه شمار قربانیان و مبتلایان کرونا در جامعه وجود دارد.
حریرچی در این برنامه تلویزیونی از امکان بازگشت محدودیت‌هایی خبر داده است که به آسیب‌های اقتصادی بازهم شدیدتر منجر خواهد شد. او گفته است: «ما با کلی پروتکل به این مشاغل اجازه بازگشایی دادیم. تا ۲۷ اردیبهشت موارد بهداشتی تا ۷۸ درصد رعایت می‌شده و همین باعث شد تا تعداد مرگ و میر و بستری ناشی از کرونا کاهش چشمگیری داشته باشد.»
بنا بر همین آمار این رقم در نیمه خرداد به ۲۷ درصد و در هفته سوم این ماه به ۱۸ درصد کاهش یافته است. به گفته حریرچی معنای این کاهش این است که «در مراکز خدماتی تا ۸۲ درصد موارد بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.» سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز هشدار داده است که «وضعیت اپیدمی کرونا در کشور به هیچ وجه عادی نیست و اگر مردم رعایت نکنند، ویروس کرونا می تواند دقیقه ۹۰ گل بزند و ما را شکست دهد».

فاجعه در تهران رخ می‌دهد
معاون وزیر بهداشت در برنامه تلویزیونی یادشده همچنین به وضع استان‌های جنوبی اشاره کرده و گفته است که رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در این استان‌ها از ۸۰ درصد به ۲۰ درصد رسیده است. وضع در استان‌های شرقی ایران نیز تعریفی ندارد و میزان رعایت مقررات و توجه به فاصله گذاری اجتماعی از ۷۹ درصد به ۱۷ درصد رسیده است. اما «فاجعه» به گفته او در استان تهران رخ می‌دهد، زیرا رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تهران به ۹ درصد رسیده است. او انتقاد کرده که چرا مردم باید برای «گردش و تفریح» به پاساژها بروند.
به گفته حریرچی هیچ استانی در ایران نیست که که نگرانی برای روند بیماری در آن وجود نداشته باشد. با وجود این، بیشترین نگرانی مقام‌های وزارت بهداشت متوجه خوزستان است. علی‌اکبر حق‌دوست، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به همین وضع خواستار بازگشت محدودیت ها شده است.
او به ایرنا از افزایش موارد ابتلا به کرونا گفته و تاکید کرده است: « واقعا باید برای بازگشت محدودیت ها تصمیم عاجل و جدی گرفته شود. حتما باید به گونه ای تصمیم گیری شود که مردم بیشتر نکات بهداشتی را رعایت کنند حتی اگر قرار باشد نوعی آزادسازی اجرا شود باید به گونه ای باشد که مردم اصول فاصله گذاری فیزیکی را رعایت کنند.»

دو برابر شدن آمار فوتی‌های در هرمزگان
خبرگزاری‌‌ها از وضع بد هرمزگان گزارش داده‌اند. حسین فرشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روز سه‌شنبه ۲۷ خرداد (۱۶ ژوئن) ضمن اعلام افزایش ۵۰ درصدی ابتلا به کرونا در این استان طی هفته آینده گفته است «استان هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارد و هرروز نیازمند ۴۸ تخت برای بستری کردن مبتلایان جدید هستیم.» به گفته او تعداد جان‌باختگان بر اثر کرونا طی دو هفته اخیر سه برابر کل فوتی‌ها در سه ماه گذشته است.
بنا بر گزارش ایسنا هرمزگان «در وضعیت بسیار حادی قرار دارد» و در صورت تداوم روند افزایشی ابتلا به کرونا تعداد تخت‌ها جوابگوی نیاز بیماران نیست. به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تعداد بیمارانی که طی هفته‌ اخیر بستری شده‌اند از تعداد ترخیصی‌ها بیشتر است. او هشدار داده است که «به‌زودی دچار کمبود فضا برای بستری شدن بیماران خواهیم شد که در نظر داریم تا از ظرفیت بیمارستان‌های خصوصی و نقاهتگاه‌ها هم برای بستری کردن مبتلایان به کرونا استفاده کنیم.»
این استان مانند بسیاری استان‌های محروم در ایران با کمبودهای دیگری نیز روبروست از جمله کمبود پرستار و پزشک. حسن فرشیدی گفته است تاکنون ۲۸ هزار تست کووید ۱۹ از هرمزگانی‌ها گرفته ‌شده و ۸ هزار و ۴۰۰ بیمار کرونایی شناسایی‌شده است که از این شمار حدود ۱۶۵ بیمار کرونایی و مشکوک به کرونا جان‌باخته‌اند.
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز گفت:« در مجموع کسانی که با تشخیص کرونا در استان تهران در بیمارستانها بستری شدند ۲۵۴ بیمار در بخش عادی و ۶۲ بیمار هم در بخش مراقبت ویژه بستری شدند».
وی ادامه داد: «از مجموع کسانی که به بخش های بهداشتی و درمانی مراجعه کردند ۶.۴ درصد از افراد نیازمند بستری بودند. همچنین سهم ترخیص هم ظرف ۲۴ ساعت گذشته حدود ۲۵۷ بیمار بوده است».
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: «نسبت به روز گذشته در زمینه بستری در بخش ویژه تفاوتی را شاهد نیسیتم اما در بخش عادی ۱.۵ درصد رشد داشته‌ایم».
زالی با اشاره به میانگین مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی تصریح کرد: «بالاترین میزان مراجعین ما بین ۵۰ تا ۵۹ سال سن داشته اند و رتبه دوم به بیماران با رده سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال مربوط می شده و در نهایت در رتبه سوم بیماران بین ۶۰ تا ۷۰ سال قرار دارند اما سهم بیماران زیر ۴۰ سال و بالای ۷۰ سال سهم اندکی بوده است».
وی با اشاره به افرادی که طی دو ماه گذشته به دلیل بیماری کرونا فوت شده‌اند یادآور شد: «در مورد مرگ و میر در طول دو ماه اخیر بالغ بر ۹۰ درصد بیماران فوت شده یک بیماری یا چند عامل زمینه ای داشته اند و تنها ده درصد بیماران هیچ علت زمینه ای نداشتند. اولین علت بیماری زمینه‌ای در تهران فشار خون، دومی دیابت، سومی وزن بالا چهارمی بیماری‌های قلبی و عروقی و در نهایت بیماران تنفسی شناسایی شده اند».