کرمانشاه – الهه فرهادی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود ۴۰۰ روستای استان مشکل تامین آب دارند گفت: برای آبرسانی به آنها ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. علیرضا کاکاوند با اشاره به وضعیت تامین آب روستاهای استان کرمانشاه اظهارکرد: هم اکنون ۴۰۰ روستای استان با جمعیت نزدیک […]
کرمانشاه – الهه فرهادی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه حدود ۴۰۰ روستای استان مشکل تامین آب دارند گفت: برای آبرسانی به آنها ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
علیرضا کاکاوند با اشاره به وضعیت تامین آب روستاهای استان کرمانشاه اظهارکرد: هم اکنون ۴۰۰ روستای استان با جمعیت نزدیک به ۲۰ هزار نفر مشکل کمبود آب دارند.
وی اعتبار مورد نیاز برای تامین آب این روستاها را حدود ۲۶۰ میلیارد تومان برآورد کرد. کاکاوند با بیان اینکه هم اکنون ۸۰ تا ۸۵ روستا از این تعداد به صورت سیار و با تانکر آبرسانی میشود، ادامه داد: پیشبینی میکنیم در اوج فصل گرما تعداد روستاهای نیازمند آبرسانی سیار به ۱۸۰ مورد برسد که این روستاها در سراسر استان پراکنده هستند. مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمانشاه یادآور شد: سایر روستاهایی که مشکل آب دارند و برای آنها آبرسانی سیار انجام نمیشود، از منابع آب محلی مانند چشمه و… استفاده میکنند. به گفته این مسئول، ۲۵ روستا از این ۴۰۰ روستا نیز مشکل اجتماعی دارند و جلوی فعالیتهای انتقال آب را میگیرند که مربوط به مسائل بین خود روستاها است و ارتباطی با شرکت آب و فاضلاب ندارد. وی با بیان اینکه برای تعدادی از این روستاها نیز پروژه آبرسانی در دست اجرا است، تاکید کرد: هم اکنون آبرسانی به ۶۴ روستا را با اعتبار ۹۰ میلیارد تومان در آستانه بهرهبرداری داریم که امیدواریم این تعداد تا پایان سال به ۱۰۰ روستا برسد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تعداد روستاهایی که هم اکنون تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب و بهرهمند از آب لوله کشی هستند را نیز ۱۸۰۰ روستا با جمعیت حدود ۴۳۰ هزار نفر اعلام کرد.
میزان رواناب رودخانههای استان کرمانشاه
۵۴ درصد کاهش یافته است
کرمانشاه – الهه فرهادی
مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه گفت: میزان رواناب رودخانههای استان کرمانشاه از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۵۴ درصد کاهش یافته است.
بهرام درویشی با اشاره به اینکه سال آبی از ابتدای مهر هر سال تا مهر سال بعد محاسبه میشود اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری یعنی از مهر ۹۸ تاکنون ۴۵۳٫۶ میلیمتر بارش در استان گزارش شده است.
وی عنوان کرد: این بارش نسبت به سال آبی گذشته که ۸۰۰٫۸ میلیمتر بارش گزارش شده ۴۳ درصد و نسبت به بلندمدت که ۴۷۱٫۶ میلیمتر بارش گزارش شده ۳٫۸ درصد کاهش یافته است.
درویشی با بیان اینکه مبنای قضاوت برای ترسالی یا خشکسالی بودن یک سال آبی مشخص بودن بارش ابتدا تا انتهای سال است، گفت: اما با توجه به بارشهای رخ داده از ابتدای سال آبی تاکنون میتوان پیشبینی کرد که سال نرمالی از نظر بارش نبوده است.
مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه افزود: وقتی بارشها نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته و بلندمدت کاهش داشته به طور قطع در روان آبها نیز مؤثر است زیرا روان آبها حاصل بارش باران و جاری شدن در رودخانهها است.
درویشی افزود: بارش مفید بخشی از حجم نزولات است که جذب سفرههای آب زیرزمینی میشود و آب سطحی نیز در رودخانهها جریان پیدا میکند.
وی گفت: با توجه به کاهش بارندگی، بارش مفید و میزان آبهای سطحی نیز به مقدار بیشتری کاهش یافته است زیرا بخشی از روان آب رودخانهها از حوزههای مجاور تأمین میشود و ممکن است حوزههای مجاور با کاهش بارندگی بیشتری مواجه شده باشند.
مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه با بیان اینکه میزان روان آب رودخانههای استان از ابتدای سال آبی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۴ درصد کاهش یافته است، افزود: با توجه به اینکه بخش تغذیهای در نیمه اول سال آبی و بخش تخلیهای در نیمه دوم سال آبی قرار دارد و اکنون عمده بارشها رخ داده و انتظار زیادی برای بارش تا پایان سال وجود ندارد.
درویشی با اشاره به اینکه عمده بارشها در بهار و ابتدای پاییز رخ میدهد و انتظار زیادی برای تابستان نباید داشت، افزود: نیمه دوم سال آبی طبیعت بخشی از نزولات را مصرف میکند و از طرف دیگر مصرف مشترکان نیز افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بارشهای شهریور ماه به طور معمول حدود ۵ میلیمتر که تأثیر زیادی روی میزان بارشها ندارد، گفت: ایستگاههای آب منطقهای مستقل از هواشناسی است اما از سال ۹۳ به بعد ایستگاههای موازی حذف شده است.