تروئیکای تازه شرقی با همکاری چین، هند و روسیه
تروئیکای تازه شرقی با همکاری چین، هند و روسیه

    نشست سه جانبه وزرای خارجه کشورهای چین، هند و روسیه که روز گذشته به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد ضمن تقویت روابط سیاسی و اقتصادی سه کشور، فرصتی برای تغییر نظم نوین جهانی و همچنین ایجاد یک تروئیکای شرقی تازه در جهان ایجاد کرده است. به گزارش «جمله» این سه کشور به عنوان […]

 

 

نشست سه جانبه وزرای خارجه کشورهای چین، هند و روسیه که روز گذشته به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد ضمن تقویت روابط سیاسی و اقتصادی سه کشور، فرصتی برای تغییر نظم نوین جهانی و همچنین ایجاد یک تروئیکای شرقی تازه در جهان ایجاد کرده است.
به گزارش «جمله» این سه کشور به عنوان سه قدرت بزرگ جهانی نقش تازه ای در تحولات جدید جهان دارند و با توجه عضویت چین و روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرح زمزمه هایی مبنی بر احتمال پیوستن هند هم به این شورا، می توان گفت که تروئیکای جدیدی در مقابله با تروئیکای غربی شکل خواهد گرفت موضوعی که در سخنان «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه هر چند تایید نشد اما به آن پرداخته شد.
لاوروف در کنفرانسی خبری بعد از این نشست گفت: ما سیستم فعلی روابط بین المللی را غرب محور توصیف نمی کنیم چرا که همه از جمله غربی ها وفاداری خود را به منشور سازمان ملل متحد اعلام کرده اند هر چند که در عمل شاهد برداشته شدن قدم هایی هستیم که حاکی از تمایل غربی ها برای تغییر حقوق بین الملل به نظام جهانی مبتنی بر حاکمیت آنها است.
وی گفت: غرب تا امروز برغم آرزوی دیرینه خود نتوانسته است قوانین و معیارهای خود را بر همه جهان تحمیل کند و من امیدوارم سیاست مداران غربی با درنظر گرفتن تازه ترین تحولات جهانی به میزان هرج و مرجی که اقدامات یک جانبه در همکاری ها میان کشورها ایجاد می کند آگاه باشند.
وی گفت: بنابراین نمی توان گفت که نظام امروز جهان غرب محور است اما تلاش برای ساختن آن در یک پیوند تاریخی با استقرار رژیم های استعماری باعث شد که غرب در برهه ای بر سیاست جهانی تسلط یابد و امروز هم حداقل این رویه توسط برخی از کشورهای غربی ادامه خواهد یافت و ما این را در اقدامات شریکان خود مشاهد می کنیم.
لاوروف گفت: وقتی از همکاری تنگاتنگ روسیه، چین و هند به عنوان «ریک» صحبت می کنیم منظور ارایه جایگزینی برای سیستم فعلی روابط بین المللی نیست بلکه به دنبال توسعه ساختارهای همکاری های منطقه ای هستیم بخشی که در بندی ویژه در منشور سازمان ملل متحد نیز بر آن تاکید شده است ضمن اینکه چنین همکاری هایی را در دیگر کشورهای جهان همچون ناتو یا سازمان امنیت و همکاری اروپا میتوان دید که بر روابط خاص بین اعضا برای حل و فصل مشکلات منطقه ای استوار شده است و مورد تشویق نیز قرار گرفته است.
«تکمیل ساز و کار همکاری ها و شکل گیری نیروهای متحد و مشترک» هم از جمله پیشنهادات «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر خارجه چین در گفت ‌و گوهای سه جانبه با وزرای خارجه روسیه و هند بود موضوعی که بیانگر ضرورت تقویت همکاری این سه کشور با هر نام و یا اسم ممکن است.
«پایبندی بر چندجانبه گرایی» و «تقویت همکاری در مقابله با کرونا و غلبه مشترک بر بیماری» دو پیشنهاد دیگر وزیر خارجه چین به همتایان خود از هند و روسیه بود.
وزیر خارجه چین در این نشست تاکید کرد: سه کشور باید با حفظ وضعیت کلی همکاری سه طرف، با برخورد مناسب و حل مناسب عناصر حساس در روابط دو جانبه، وضعیت کلی روابط دوستانه را حفظ کنند.