۱۱۳ هزار و ۵۱ راننده حمل و نقل بین شهری  در انتظار اقدامات بانک‌ها
۱۱۳ هزار و ۵۱ راننده حمل و نقل بین شهری  در انتظار اقدامات بانک‌ها

    زهرا ایران‌شاهی/ طبق آمار رسمی‌ دولتی، در ایران حدوداً ۴۰۰ هزار کامیون حمل کالا وجود دارد که برای نوسازی آنها اول باید نقشه راه ترسیم و اهداف بیان شود. از طرفی قرار شده وام کرونایی رانندگان (۶ میلیون تومان) به آنها پرداخت شود که رقم قابل توجهی هم نیست. این در حالی است […]

 

 

زهرا ایران‌شاهی/

طبق آمار رسمی‌ دولتی، در ایران حدوداً ۴۰۰ هزار کامیون حمل کالا وجود دارد که برای نوسازی آنها اول باید نقشه راه ترسیم و اهداف بیان شود. از طرفی قرار شده وام کرونایی رانندگان (۶ میلیون تومان) به آنها پرداخت شود که رقم قابل توجهی هم نیست.
این در حالی است که تعدادی از رانندگان سواری کرایه در اعتراض به عملکرد بانک‌ها در ارایه تسهیلاتی که دولت به عنوان تسهیلات کرونایی به آنان اختصاص داده است در روزهای گذشته در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمع شدند.
دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان سواری کرایه کشور در شرح دلایل این اقدام رانندگان به خبرنگار ما گفت: گاهی بی‌تفاوتی برخی مسئولان و دست‌اندرکاران موجب می‌شود مصوبه‌ای که در جهت کاستن از مشکلات اتخاذ و تصویب شده در عمل با اجرای بد و ناهماهنگی میان سازمان‌های ذیربط، خود تبدیل به معضل و مشکلی دیگر شود که نمونه بارز آن موضوع تصویب و پرداخت تسهیلات کرونایی ۶ میلیونی به رانندگان است.
حمید حسین‌زاده افزود: حدود ۲ ماه از اعلام پرداخت وام می‌گذرد اما مشمولان این وام هنوز در خم چگونه وارد شدن به سامانه و درج مشخصات و اطلاعات خواسته شده هستند و تعداد کمی هم که با هزار مرارت و سختی موفق به ثبت‌نام شده و به بانک‌ها مراجعه می‌کنند با کج سلیقگی و کارشکنی بانک‌ها روبرو می‌شوند.
وی عنوان کرد: متاسفانه بانک‌ها برخلاف شیوه‌نامه اعلامی تسهیلات مذکور که باید در قبال وام مذکور فقط چک یا سفته طلب کنند، سیاهه بلند بالایی از مدارک مانند سند خودرو، سند خانه، تاییدیه اشتغال، ضامن کسر از حقوق و… بابت ضمانت از رانندگان خواسته‌اند. این فعال صنفی افزود: البته تنوع و تفاوت در خصوص مطالبات ضمانتی بانک‌ها زیاد است و برخی هم اصلاً از موضوع وام بی‌خبر هستند، جالب است حتی ۲ بانک هم اسم هم پیدا نشدند که مدارک یکسان و مشابه هم بخواهند و هر بانکی ساز خود را می‌نوازد.
وی عنوان کرد: با این اوصاف بسیاری از رانندگان اعطای وام را به لقایش بخشیده و کلا انصراف دادند ولی تلخی تحقیر و بی‌توجهی‌ها و بی‌اعتنایی موجب بی‌اعتمادی و ناراحتی این قشر شده است. او خاطرنشان کرد: در همین راستا تعدادی از رانندگان تصمیم به مراجعه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بیان اعتراض خود به این رویکرد و برخورد نامناسب با خودشان شدند که بنده شخصاً برای آرام نمودن جو در آنجا حضور یافته و خوشبختانه رانندگانی که قصد تجمع داشتند به خواست مسئولان حراست وزارتخانه و خواهش اینجانب به قصد مذاکره و انتقال مشکلات موجود تجمع را متوقف نموده و به افرادی که در حال آمدن به محل تجمع بودند اطلاع داده شد که نیایند و موضوع در حال حل و فصل است. گفتنی است که طبق درخواست وزیر راه و شهرسازی از وزارت رفاه مبنی بر حمایت از ۱۱۳ هزار و ۵۱ راننده حمل و نقل بین شهری اعم از رانندگان اتوبوس و خودروهای سواری کرایه در ایام شیوع کرونا، مدیران کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان‌ ها موظف شدند فهرست نام و مشخصات رانندگان را بر اساس اطلاعات موجود در دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات به دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ارسال کنند. درواقع رانندگان بین شهری مسافری (اتوبوس، مینی‌بوس و سواری کرایه پلاک عمومی) در ایام شیوع ویروس کرونا بیشترین آسیب را در میان دیگر بخش‌های اقتصادی دیده‌اند چرا که سفرها طی ماه‌های گذشته به حداقل ممکن رسید و مردم تلاش کردند تا با کاهش ترددهای بین شهری و استفاده کمتر از وسایل حمل و نقل عمومی زنجیره انتقال ویروس کرونا را بشکنند.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره تصویب تسهیلات برای رانندگان مسافری بین‌شهری از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفته است: برای ۱۱۳ هزار و ۵۱ نفر راننده مسافری بین شهری حدود ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که آن‌ها می‌توانند از خط اعتباری که ستاد ملی مقابله با کرونا برای‌شان اختصاص داده، استفاده کرده و این وام‌های شش میلیون تومانی را دریافت کنند.
عبدالهاشم حسن نیا اضافه کرد: وام شش میلیون تومانی رانندگان مسافری بین شهری ۱۲ درصد و با بازپرداخت ۲۴ ماهه و تنفس چهار ماهه در نظر گرفته شده یعنی اگر راننده‌ای ثبت نام خود را تکمیل کرده باشد، اقساط او از مهر ماه آغاز می‌شود.
حسن نیا افزود: ۶۲۸ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات مصوب شده در ستاد ملی مقابله با کرونا اختصاص پیدا کرده و مراحل پرداخت این تسهیلات آغاز شده است. حسن نیا به بروز مشکلاتی در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: برخی از رانندگان با مشکلاتی در این زمینه مواجه شدند که پیشنهاد می‌کنیم به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خود مراجعه کرده و مشکل‌شان را حل کنند چرا که همه رانندگان مسافری بین شهری که در سایت کارا اطلاعات‌شان را تکمیل کرده و کد رهگیری دریافت کنند مشمول این وام می‌شوند.
گفتنی است که اقساط تسهیلات مورد نظر برای رانندگان بین شهری حدود ۲۸۰ هزار تومان است و برای راحت‌تر شدن دریافت این تسهیلات مصوب شده که تنها تضمین درخواست شده از رانندگان از سوی بانک‌های عامل چک یا سفته باشد.