همدان – خبرنگار روزنامه جمله / مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: در کنار کادر بهداشت و درمان که وظیفه درمان و سلامت مردم را بر عهده دارند، ما در عرصه فرهنگ وهنر، وظیفه سلامت روح و روان جامعه را بر عهده داریم. احمدرضا احسانی در نشست مجازی در جمع […]
همدان – خبرنگار روزنامه جمله /
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: در کنار کادر بهداشت و درمان که وظیفه درمان و سلامت مردم را بر عهده دارند، ما در عرصه فرهنگ وهنر، وظیفه سلامت روح و روان جامعه را بر عهده داریم.
احمدرضا احسانی در نشست مجازی در جمع خبرنگاران با ابراز امیدواری برای بهبود شرایط اظهار کرد: نقش مهم اهالی فرهنگ در آگاهسازی و امیدبخشی به جامعه بسیار اثرگذار است و در این شرایط لازم است همگی به دستورالعملهای بهداشتی توجه کنیم و اصحاب رسانه با حفظ فاصلهگذاری فیزیکی و تا جایی که امکان دارد به صورت مجازی، فعالیتهای خود را انجام دهند. وی افزود: ما اهالی فرهنگ و رسانه باید در این روزها و تا زمانی که درگیر این ویرس منحوس هستیم، وظیفه اجتماعی خود در ایجاد نشاط و امید در مردم را، انجام دهیم. احسانی ادامه داد: ایجاد امید در بین مردم، کاهش آلام و دغدغههای روحی مردم، تلاش در جهت سلامت روح و روان مردم و ایجاد نشاط وامید، از وظایف ما در عرصه فرهنگ و رسانه است که انشاءالله با کمک هم و با هماندیشی و همافزایی بتوانیم این وظیفه را در این ایام به خوبی به انجام برسانیم. وی درباره تسهیلات کرونا برای اهالی فرهنگ و هنر گفت: مدتی است سامانه کارا، راهاندازی شده و دولت محترم برای اصحاب فرهنگ و هنر، به خصوص صنوف فرهنگی و اشخاص حقوقی، امکان استفاده از تسهیلات را فراهم کرده است و لازم است برای دریافت این تسهیلات در این سامانه ثبت نام کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان بیان کرد: صنوف فرهنگی، آموزشگاههای آزاد هنری، مؤسسات فرهنگی، چاپخانهها، کتابفروشیها و همه مراکزی که تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد هستند، میتوانند در این سامانه ثبتنام کنند. احسانی عنوان کرد: کارگاهها و مؤسساتی که دارای کد کارگاهی هستند، به ازای هر نفر ۱۶۰ میلیون ریال و با شرایطی که اعلام شده است، میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند و همچنین، کارفرمایان خویشفرما میتوانند ۸۰ میلیون ریال و اشخاص حقیقی تا ۶۰ میلیون ریال میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی مطرح کرد: در مرحله اول ثبت نام ۱۵۶ پرونده تشکیل شده و تا پایان تیرماه، مهلت ثبتنام تمدید و اطلاعرسانی توسط همکاران در ادره کل فرهنگ و ارشاد استان و شهرستانها انجام شده و به همه صنوف اطلاع داده شده است و از دوستان رسانهای هم میخواهم این اطلاعرسانی را انجام دهند.
این مقام مسئول اظهار کرد: تغییری که در این مرحله انجام شده، اضافه شدن اشخاص حقیقی و فاقد کد کارگاهی بیمه است که میتوانند با شماره ملی در این سامانه ثبت نام کنند و تا ۶۰ میلیون ریال از این تسهیلات استفاده کنند. البته سامانه هنوز مشکلات فنی دارد که دراینباره کارشناسان ما پاسخگوی ابهامات هستند.
احسانی با بیان اینکه پیگیر این هستیم که برای اشخاص حقیقی، تسهیلات با نرخ سود کمتری فراهم شود، عنوان کرد: فعلا این امکان وجود ندارد و امیدواریم در روزهای آینده با تمهیدات ستاد ملی کرونا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تسهیلات ارزانتری در اختیار دوستان قرار دهیم.
احسانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره وضعیت جشنوارهها و برنامههای فرهنگی برگزار شده در دوران کرونا، اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا که برنامههای جمعی تعطیل شدند و یا به شکل مجازی برگزار شدند، استان همدان جزء اولین استانهایی بود که تغییر رویه داد و با کمک اهالی رسانه، اقدامات لازم برای تغییر شکل برنامهها انجام شد .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اینکه از نیمه اردیبهشت ماه، رویکرد جشنوارهای ما آغاز شد و اولین استانی بودیم که برگزاری چهار جشنواره ملی را آغاز کردیم بیان کرد: جشنواره ملی کاریکاتور با موضوع زندگی، کرونا و امید که فراخوان آن در سطح ملی اعلام شد و ۲۷ استان با ۵۰۰ اثر در این جشنواره شرکت کردند و اختتامیه آن در شب ولادت حضرت معصومه(س ) برگزار شد، همچنین جشنواره ملی شعر طنز کرونا که با ارسال۱۵۰ اثر از سراسر کشور برگزار شد و در شب میلاد امام رضا(ع ) اختتامیه آن برگزار شد از جمله این جشنوارهها بودند.
وی گفت: جشنواره دیگر، جشنواره استندآپ کمدی است که آثار خوبی را از سراسر کشور در این زمینه دریافت کردهایم و اختتامیه آن نیز هفته آینده برگزار میشود.
احسانی درباره برگزاری جشنواره برای اهالی رسانه که در ایام کرونا فعال بودهاند، گفت: امسال جشنواره مطبوعات منطقهای در غرب کشور برگزار میشود و با توجه به شرایط خاص کنونی به دنبال این هستیم که اگر شرایط فراهم شود، این جشنواره برگزار شود .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان درباره برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان تصریح کرد: سال گذشته بیست و ششمین دوره این جشنواره در همدان برگزار شد و ۲۰ دوره از این جشنواره در همدان برگزار شده و مقدمات برگزاری آن در سال ۹۹ نیز آماده شده بود، اما آنچه از سوی مرکز هنرهای نمایشی به ما ابلاغ شد این بود که جشنوارهها امسال برگزار نمیشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه درجشنواره سال گذشته مهمانانی از ۹ کشور حضور داشتند، در شرایط فعلی این امکان وجود ندارد و ما اعلام کردهایم که با رعایت دستورالعملها، امکان برگزاری آن را در سطح کشوری یا بینالمللی داریم و به هرحال تابع سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم وتصمیمی که در مورد سایر جشنوارهها گرفته شود، شامل این جشنواره نیز میشود.