تصویب شیوه نامه کارگروه اشاعه فرهنگ دریایی و بندری
تصویب شیوه نامه کارگروه اشاعه فرهنگ دریایی و بندری

      سارا ایرانی / اخیرا در حوزه هوشمندسازی سامانه های مختلف دریایی اعم از سامانه ورود و خروج کالا و مسافر پیشرفت مهمی حاصل شده است. هوشمندسازی و همچنین تسهیل روند تجارت دریایی و توسعه و تجهیز ناوگان و قطعات موردنیاز در جهت ساخت و تعمیر و نگهداری از ناوگان، جملگی یک هدف […]

 

 

 

سارا ایرانی /

اخیرا در حوزه هوشمندسازی سامانه های مختلف دریایی اعم از سامانه ورود و خروج کالا و مسافر پیشرفت مهمی حاصل شده است. هوشمندسازی و همچنین تسهیل روند تجارت دریایی و توسعه و تجهیز ناوگان و قطعات موردنیاز در جهت ساخت و تعمیر و نگهداری از ناوگان، جملگی یک هدف را دنبال می کنند و آن هدف، تسریع در روند تجارت در زمینه حمل ونقل کالا و تسریع و نظام مند شدن حوزه مسافری است. درواقع رشد کمی و کیفی بنادر و پایانه های بار نشان از اهمیت بیشتر به بنادر در یکی دو سال قبل دارد. پیشرفتی که تحت عنوان آمار و ارقام هنوز بطور کامل مشخص نشده است و لازم است هم در این مورد و هم درباره فرهنگسازی در حوزه استفاده از منابع خدادادی دریایی کشور اقدامات لازم انجام شود. چراکه تا به حال بیشتر بر انجام کار در عمل تاکید بوده و لازم است مردم درباره میزان پیشرفت ها بطور ماهانه و نیم سال و سالانه اطلاع یابند.
این در حالی است که در دومین نشست هماهنگی مدیریت اشاعه فرهنگ دریایی و بندری، شیوه نامه کارگروه اشاعه فرهنگ دریایی و بندری با حضور مدیرعامل و اعضای هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی به تصویب نهایی رسید و بر تولید محتوا و اجرای برنامه های توسعه فرهنگ دریایی در اولویت سازمان بنادر و دریانوردی تاکید شد.
در این نشست، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر یکپارچگی و ساماندهی اقدمات صورت گرفته در حوزه اشاعه فرهنگ دریایی در سازمان بنادر گفت: برای غنا بخشیدن به اقدامات و فعالیت های مرتبط با توسعه فرهنگ دریایی، ضرورت دارد همه معاونت ها در در حوزه تهیه محتوای فرهنگی مشارکت داشته باشند و محورهای مدنظر خود برای اشاعه فرهنگ دریایی را از منظر تخصصی ارائه دهند.
محمد راستاد افزود: این سند پشتوانه ای برای برنامه ریزی، تولید محتوا و اجرای برنامه های توسعه فرهنگ دریایی است و همه معاونت ها و ادارات کل موظف به همکاری در چارچوب این سند خواهند بود و مدیریت ارتباطات و بین الملل نیز مکلف است با بهره گیری از ابزارهای مناسب رسانه ای و قالب‌های جذاب، آن را به افکار عمومی ارائه دهد.
وی تأکید کرد: تولید محتوا و اجرای برنامه های توسعه فرهنگ دریایی در راستای سند چشم‌انداز سازمان بنادر و دریانوردی و در اولویت کار خواهد بود.
گفتنی است که با تصویب شیوه نامه کارگروه اشاعه فرهنگ دریایی و بندری، سیاستگذاری، برنامه ریزی، بررسی و تصویب طرح های پیشنهادی مرتبط با گسترش فرهنگ دریایی و بندری و گردشگری دریایی و ساحلی در جامعه و پیشنهاد اهداف و برنامه های سالانه به منظور توسعه و ارتقای فرهنگ دریایی، بندری و گردشگری دریایی جهت طرح در هیات عامل مهمترین وظیفه این کارگروه تعیین شد.
بر اساس این شیوه نامه؛ مقرر شد کارگروه ویژه اشاعه فرهنگ دریایی به صورت فصلی و به ریاست مدیرعامل، اعضای هیأت عامل، مدیرکل دفتر مطالعات راهبردی، تحول اداری و بودجه، مسئول دبیرخانه ارگان های دریایی و دبیری مدیریت ارتباطات و بین‌الملل تشکیل شود.
دبیرخانه موظف است تمامی طرح ها و پیشنهادهای واحدهای تابعه سازمان در زمینه اشاعه فرهنگ دریایی، بندری وگردشگری را جمع آوری و پس از کار کارشناسی در جلسات کارگروه بررسی و ارائه نماید. نظارت و پیگیری طرح هایی که مورد تصویب قرار گرفته است، از طریق دبیرخانه کارگروه جهت اجرا، پیگیری خواهد شد.
گفتنی است که اخیرا در بندر شهید باهنر، اجراي موفقيت آميز سیستم جامع مسافری دریایی با هدف استفاده بهینه از ظرفیتها و ايجاد ساختار یکپارچه و منظم جهت ورود و خروج شناورها وتسهيل در امر جابه جایی مسافران در بنادر شهید حقانی و هرمز انجام شده است.
مدير اداره بنادر ودريا نوردي شهيد باهنر دراینباره و در تشریح روند پياده سازي و اجراي اين طرح بيان داشته است: از آنجايي كه بندرشهيد حقاني بعنوان بزرگترین پایانه مسافری دریایی کشور حجم قابل توجهي از تردد مسافر دريايي را از سرزمين اصلي به جزايره به خود اختصاص داده است ضرورت تهيه و تدوين يك سيستم جامع مسافري كه متضمن ثبت دقيق آمار و تحليل آني داده ها وبرنامه ريزي جهت بالا بردن ضريب ايمني سفرهاي دريايي باشد مورد توجه قرارگرفت .
حمیدرضا محمدحسینی ادامه داد: با مساعدت همكاران سازمان از يك سال گذشته سيستم جامع مسافري دريايي دربنادر شهيد حقاني و هرمز راه اندازي شد كه اجراي اين طرح مولفه هايي نظير ضريب ايمني سفر، همچنين تسريع در ارائه خدمات و با لابردن سطح رضايتمندي مسافران را درپي داشته است.
گفتنی است که راه اندازي سامانه هوشمند ثبت ورود و خروج مسافر و شناورها در سامانه آماروعمليات سازمان بنادر ودر يا نوردي اين قابليت را فراهم نموده تا مسئولين ستادي با اتصال به اين سامانه كليه آمار و عمليات بنادر مركز استان را بشكل آني وبدون بروز خطاي انساني( بشكل هوشمند )دريافت کنند.