زهرا ایرانشاهی/ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با شیوع ویروس کرونا، در جهت حفظ اصول ایمنی و بهداشتی و رعایت دستورالعملهای صادره از سوی وزارت بهداشت جهت جلوگیری از گسترش ویروس، در تمامی پروازهای خود بسته اقلام بهداشتی توزیع کرده است و اقدام به بازگرداندن هموطنان به داخل کشور داشته است. حالا این شرکت رفته […]
زهرا ایرانشاهی/
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با شیوع ویروس کرونا، در جهت حفظ اصول ایمنی و بهداشتی و رعایت دستورالعملهای صادره از سوی وزارت بهداشت جهت جلوگیری از گسترش ویروس، در تمامی پروازهای خود بسته اقلام بهداشتی توزیع کرده است و اقدام به بازگرداندن هموطنان به داخل کشور داشته است. حالا این شرکت رفته رفته پروازهای خود به اقصی نقاط دنیا را از سر گرفته است.
این در حالی است که به رغم وجود تحریم های نفسگیر، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» اخیرا موفق به اصلاح و تقویت درب کابین خلبان هواپیمای فوکر F-۱۰۰ به منظور ارتقای سطح امنیت کاکپیت هواپیما نیز شد. قبل از اینکه ایران تحریم شود انجام بدون نقص پروازهای حج سال گذشته و همچنین تعمیر و نگهداری قطعات هواپیما امور ناممکن و وابسته به خارج، به نظر می آمد اما اگرچه قطعا تحریم ها فشار بسیاری وارد آورده و باید برچیده شود اما منجربه رشد صنایع داخلی نیز شده است.
وجود تحریمها موجب شد تمامی اقدامات تعمیراتی ناوگان فعال «هما» با اتکا بر پتانسیل و ظرفیتهای داخلی متخصصان مهندسی و تعمیرات «هما» انجام شود. در این راستا، متخصصان مهندسی و تعمیرات «هما» برای نخستین بار در کشور موفق شدند از طریق مهندسی معکوس سیستم، با تهیه دستورالعملهای مربوطهCockpit door ،Locking System و Door Monitoring را با موفقیت بر روی یکی از هواپیمای فوکر F-۱۰۰ «هما» نصب و راهاندازی کنند.
این اقدامات که در راستای اجرای الزامات آیوسا و تقویت کابین خلبان هواپیمای فوکر F-۱۰۰ در مواقع ضروری انجام شد، به مدد دانش و تلاش شبانهروزی متخصصان مهندسی و تعمیرات «هما» صورت گرفت؛ این در حالی است که تمامی اقدامات با دریافت تاییدیههای لازم از سوی مراجع ذیصلاح بر روی هواپیمای فوکر F-۱۰۰ انجام پذیرفت.
حالا در کنار همه این اتفاقات مثبت، مدیرعامل «هما» خبر از راه اندازی پروازهای بین المللی در آینده نزدیک داده است. کاپیتان تورج زنگنه عنوان کرد: ما در ایران ایر راهاندازی پروازهای بینالمللی منطقهایی را مدنظر داریم و پروازهای بندرعباس به دوحه را در همین راستا راهاندازی کردیم.
مدیرعامل هما در اینباره افزود: نگاه ما به استان هرمزگان با توجه به موقعیت استراتژیکی و همجواری این استان با کشورهای حاشیه خلیجفارس، نگاه ویژهای است به همین دلیل بندرعباس را به عنوان هاب پروازی «هما» در جنوب کشور انتخاب کردیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر افزایش پروازهای بین استانی از بندرعباس در چند ماه گذشته، راهاندازی پروازهای بینالمللی منطقهای را مدنظر داریم که رفته رفته راه اندازی خواهند شد. زنگنه تصریح کرد: پرواز قشم به دبی نیز اخیرا در این راستا راه ادازی شد.
این در حالی است که از دستاوردهای مهم و اخیر هما، علاوه بر افزایش پروازهای داخلی و خارجی و رشد سطح کیفیِ خدمات که در ادامه خواهد آمد، میتوان به امدادرسانی به حادثه سیل سیستان و بلوچستان اشاره کرد. مدیرعامل هواپیمایی هما پس از بروز سیل در استان هرمزگان به این استان سفر کرد و از نزدیک در جریان مایحتاج هموطنان سیل زده و انجام درست پروازها به آن مقصد قرار گرفت.
درواقع اقدامات هما برای افزایش پروازهای داخلی و بین استانی نیز در چند ماه گذشته چشمگیر بوده است. این شرکت پس از دستیابی به سود عملیاتی، روند گسترش پروازها را آغاز کرد. ایران ایر در آبان ماه سال گذشته، اقدام به برقراری ۸ مسیر جدید پروازی در داخل کشور و افزایش پروازها در مسیرهای خارجی کرد. در برنامه جدید ایران ایر، هواپیماهای این شرکت ۶ استان تهران، گلستان، آذربایجان شرقی، مازندران، اصفهان، سمنان، یزد، خراسان رضوی و لرستان را به یکدیگر متصل می کنند، و این یعنی در این اقدام هم توجه به مناطق کمتر برخوردار کشور و هم افزایش سودآوری «هما» مدنظر قرار گرفته است.
البته از این نکته نباید غفلت کرد که هواپیماهای برجامی، نقش مهمی در گسترش پروازهای «هما» داشتند. درواقع برجام توانست پنجره ای برای خرید هواپیماهای نو را به سوی کشور باز کند. هرچند فرصت پیش آمده پس از اجرای این قرارداد بین المللی کوتاه بود، اما ایران ایر توانست از این فرصت برای گسترش ناوگان خود استفاده کند. از جمله خریدهای «هما» پس از برجام، می توان به ۱۳ فروند هواپیمای ATR۷۲-۶۰۰ اشاره کرد، پرنده هایی که با عنوان «هواپیمای منطقه ای» از آن یاد می شود و با ظرفیت حمل ۷۲ مسافر، گزینه مناسبی برای برقراری پروازهای کوتاه در فرودگاه های کوچک کشور به شمار می رود.
اما ۸ مسیر جدید داخلیای که توسط هما و در دو سه ماه گذشته برقرار شده، شامل برقراری پرواز مشهد-سمنان-مشهد با استفاده از شاپرک های هما است که یک روز در هفته انجام می شود. از سرگیری پرواز هما به فرودگاه پارس آباد مغان که سه شنبه ها انجام می گیرد نیز یکی از این پروازها است. اتصال شهرهای اصفهان و رامسر و افزایش پروازها در مسیرهای فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز به مقصد رشت و ساری، از دیگر برنامه های ناوگان ATR ایران ایر برای گسترش پروازهاست.
البته سایر هواپیماهای ایران ایر نیز در گسترش پروازهای این شرکت نقش ایفا می کنند. انجام یک پرواز هفتگی در مسیر زاهدان-گرگان-زاهدان، دو پرواز هفتگی در مسیر تبریز-اصفهان-تبریز، دو پرواز هفتگی به مقصد سبزوار، یک پرواز هفتگی در مسیر یزد-مشهد-یزد و سه پرواز هفتگی از تهران به مقصد خرم آباد از دیگر برنامه های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» برای افزایش پروازهای داخلی است و همانطور که پیداست، در این برنامه اتصال پایتخت به مراکز استان ها و اتصال استان های مختلف کشور به یکدیگر مدنظر قرار گرفته است.