مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش اعتبارات تسهیلات پرداختی به بازنشستگان در سال جاری خبر داد که بر اساس آن با افزایش اعتبارات این ردیف به ۲۰۰۰ میلیارد تومان، رقم وام های پرداختی به پنج میلیون تومان رسیده که بین ۴۰۰ هزار نفر توزیع خواهد شد. مصطفی سالاری ضمن اشاره به اعطای […]
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش اعتبارات تسهیلات پرداختی به بازنشستگان در سال جاری خبر داد که بر اساس آن با افزایش اعتبارات این ردیف به ۲۰۰۰ میلیارد تومان، رقم وام های پرداختی به پنج میلیون تومان رسیده که بین ۴۰۰ هزار نفر توزیع خواهد شد. مصطفی سالاری ضمن اشاره به اعطای تسهیلات پرداختی به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و افزایش اعتبار آن در سال جاری افزود: تا سال گذشته این اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان بود که به حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر اعطا می شد و مبلغ آن سه میلیون تومان بود. امسال این اعتبار به ۲۰۰۰ میلیارد تومان و مبلغ وام به پنج میلیون تومان رسیده که بین ۴۰۰ هزار نفر توزیع می شود.
وی افزود: تا کنون شماری از این تسهیلات در دو مرحله پرداخت شده است و مابقی طی سال در مراحلی توزیع خواهد شد. سهمیه استان ها مشخص شده و کانون های استانی اسامی را در اختیار سازمان می گذارند. درباره وضعیت سرمایه گذاری های اقتصادی سازمان تامین اجتماعی در سال جاری اظهار کرد: طرحی تحت عنوان خروج از بنگاه داری را تدوین کرده و در دستور کار داریم. قرار است با اجرای این طرح که حداکثر یکسال زمان می برد در هیچ شرکتی بیش از ۴۰ درصد سهامدار نباشیم و همچنین در هیچ شرکتی مدیر بنگاه و بنگاه دار نباشیم. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه این طرح در هیئت مدیره تصویب و برای هیئت امنا ارسال شده است گفت: از روزی که این طرح در هیئت امنا تصویب و به ما ابلاغ شود متعهدیم که ظرف یکسال کاملا از بنگاه داری خارج شویم و سهام خوب با بازده خوب داشته باشیم و دیگر گرفتار مشغله های شرکت داری و بنگاه داری نباشیم. همانطور که گفته شد در هیچ شرکتی نباید بیش از ۴۰ درصد سهام داشته باشیم.
کشور با بحران سالمندی جمعیت روبرو است
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با تقسیمبندی مقوله سالمندی به «سالمندی فردی» و «سالمندی جمعیت» گفت: در پی کاهش ازدواج، تاخیر در ازدواج، افزایش مهاجرت، افزایش ناباروری و کاهش نرخ زاد و ولد با سالمندی جمعیت روبرو هستیم و این اتفاق کشور را با بحران روبرو کند.
حسامالدین علامه افزود: اگر در هر کشوری تعداد سالمندان بالاتر از ۶۰ سال افزایش یابد، سطح توانمندی اقتصادی، رفاهی و اجتماعی را کاهش می دهد اما از سوی دیگر بهبود وضعیت سلامت و بهداشت و بهزیستی در افزایش طول عمر تاثیر مستقیم دارد و تعداد سالمندان را افزایش می دهد. به طور مثال سن امید به زندگی اکنون به بالای ۷۰ سال رسیده است. وی ادامه داد: هنگامیکه تعداد سالمندان افزایش مییابد به آن «سالمندی فردی» اطلاق میشود اما هنگامیکه میزان درصد جمعیت سالمندان افزایش پیدا می کند با «سالمندی جمعیت» روبرو هستیم. اکنون در هرم جمعیتی کشور درباره افراد بالای ۶۰ سال، افزایش درصد سالمندان را داریم که در نتیجه کاهش ازدواج، تاخیر در ازدواج، افزایش مهاجرت، افزایش ناباروری و کاهش نرخ زاد و ولد ایجاد شده است. وی تصریح کرد: «سالمندی جمعیت» ارتباط مستقیمی با شورای عالی سالمندی ندارد و نهادهای دیگری باید سیاست تشویقی و آسیب شناسی درباره موضوعاتی مانند ازدواج و فرزندآوری را اتخاذ کنند. به گفته علامه، درحال حاضر هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند.
مراجعه به دندانپزشکی برای موارد زیبایی و غیرضروری ممنوع
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هشدار داد، با توجه به شیوع کرونا، مردم برای انجام موارد زیبایی از جمله ایمپلنت و غیرضروری به هیچ وجه به دندانپزشک مراجعه نکنند. مسعود مردانی افزود: افراد در موارد ضروری از جمله درد دندان می توانند به دندانپزشک مراجعه کنند و اگر مشاهده کردند پزشک از ماسک، دستکش و سایر موارد بهداشتی استفاده نمی کنند سریع آنجا را ترک کنند. وی تصریح کرد: بالاترین غلظت ویروس کرونا در حلق، دهان و بینی است و از مردم می خواهیم تا حد امکان به مطب یا مراکز دندانپزشکی نروند اکنون سرعت انتقال ویروس کرونا سه تا ۹ برابر شده و به راحتی از طریق بیماران مبتلا و یا ناقل به این ویروس قابلیت انتقال دارد. این متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: اگر یک بیمار ناقل به دندانپزشک مراجعه کند، به علت بالا بودن مدت زمان درمان و همچنین فاصله اندک صورت دندانپزشک با بیمار، خطر ابتلا به کرونا افزایش می یابد و افراد در صورت انجام موارد ضروری از ماسک استفاده کنند تا خطر انتقال و ابتلا ویروس کاهش یابد.