مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ۷۰ درصد همدانیها محوطه باستانی هگمتانه را از نزدیک ندیدهاند. علی مالمیر بیان کرد: در نمونه آماری یکی از مطالعاتی که اداره کل میراث فرهنگی استان داشت، میزان بازدید شهروندان همدانی از محوطه باستانی هگمتانه حدود ۳۰ درصد بود. وی ادامه داد: با […]
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: ۷۰ درصد همدانیها محوطه باستانی هگمتانه را از نزدیک ندیدهاند.
علی مالمیر بیان کرد: در نمونه آماری یکی از مطالعاتی که اداره کل میراث فرهنگی استان داشت، میزان بازدید شهروندان همدانی از محوطه باستانی هگمتانه حدود ۳۰ درصد بود. وی ادامه داد: با وجود آثار تاریخی بی شماری که در همدان داریم و با توجه به اهمیت این محوطه باستانی اما میزان شناخت مردم از آن متناسب با شأن این اثر نیست. مالمیر اضافه کرد: در کنار وظایف اصلی حفاظت و مرمت، معرفی بناهای تاریخی هم یکی از مهمترین وظایف ما است و اگر ارزش و اهمیت آثار را نشناسیم نمیتوانیم در راستای حفاظت آنها دغدغه داشته باشیم و تلاش کنیم. وی افزود: زمانی که شناخت خوب از آثار تاریخی و میراث فرهنگی وجود داشته باشد در راستای حفظ بخشی از گذشته خود تلاش خواهیم کرد و خود و دیگران را در راستای حفظ و مطالبهگری تشویق میکنیم. مالمیر توضیح داد: یکی از مهمترین روشهایی که در حوزه معرفی آثار وجود دارد استفاده از مکتب هنر است که میتواند آثار را به صورت تأثیرگذار معرفی کند و دیدن عکسها از دریچه دید هنرمندان برای بیننده تازگی دارد.
خانه تاریخی محسنی – اراک
خانه پنج هزار متری محسنی در اراک با قدمتی بیش از ۱۵۰ سال، بواسطه معماری خاص خود یکی از شاخص ترین بناهای دوره قاجار در این شهر محسوب می شود. آرایهها و تزئینات ارزشمند معماری از جمله آجرکاری و ترکیب آجر و کاشی بویژه در بخش حوضخانه بنا زینت بخش این خانه تاریخی شده است. خانه تاریخی محسنی شامل بخش اندرونی و بیرونی، حمام، کالسکه خانه و بخشی به عنوان حوزه علمیه بوده و دارای یک حیاط مرکزی اصلی و پنج حیاط اختصاصی است. این خانه در سال ۱۳۸۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از سال گذشته کار مرمت این بنای تاریخی آغاز شده و تاکنون ترمیم اضطراری بام و حوضخانه جبهه شمالی بنا انجام شده است. در فاز دوم مرمت خانه محسنی که با کمک بنیاد خیریه محسنی در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گرفته، مرمت اتاق ها و حیاط اندرونی ضلع شمال غربی بنا شامل مرمت طاق های فروریخته، جداره های حیاط، کف سازی و اصلاحات پوشش بام انجام میشود.