زهرا ایرانشاهی / شهر جدید سهند یکی از شهرهای جدید در استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان اسکو واقع شدهاست. این شهر در سال ۱۳۹۵ ۸۲,۴۹۴ نفر جمعیت داشت. در آن زمان پیش بینی نمی شد که این شهر در ابعاد فعلی گسترش یابد. هدف از احداث این شهر، اسکان دادن […]
زهرا ایرانشاهی /
شهر جدید سهند یکی از شهرهای جدید در استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان اسکو واقع شدهاست. این شهر در سال ۱۳۹۵ ۸۲,۴۹۴ نفر جمعیت داشت. در آن زمان پیش بینی نمی شد که این شهر در ابعاد فعلی گسترش یابد. هدف از احداث این شهر، اسکان دادن سرریز جمعیت تبریز بود که با استقبال گسترده مردم این کلانشهر رو به رو شد.
سهند در سال ۱۳۸۷، با افتتاح ساختمان شهرداری و انتخاب شهردار، به عنوان پنجاه و هشتمین شهر استان آذربایجان شرقی و سومین شهر شهرستان اسکو پس از شهرهای اسکو و ایلخچی شناخته شد. وجود دانشگاه صنعتی سهند در این شهر بر اهمیت این شهر افزوده است.
براساس آمار شرکت عمران شهر نو سهند با توجه به تحویل مساکن مهر و با توجه به بعد خانوار ۳,۲ تا پایان سال ۹۸ حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت در این منطقه اسکان یابند و پیشبینی میشود که با اجرای طرح اقدام ملی مسکن و تا پایان ۱۴۰۰ جمعیت این شهر به ۱۸۰ هزار نفر نیز افزایش یابد. هماکنون شهر نو سهند در چهار فاز ساخته شدهاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید کشور در جلسه بررسی آخرین وضعیت طرح آزادراه تبریز – سهند، که چندوقت پیش برگزار شد درباره اهمیت این شهر گفت: به دلیل اهمیت اتصال این شر به تبریز تمام تعهدات خود را در مورد آزادراه تبریز-سهند به کار بسته ایم تا هرچه سریعتر به بهره برداری برسد.
حبیبالله طاهرخانی با اشاره به مراحل پایانی طرح آزادراه تبریز – سهند و حفاظت از زمینهای اطراف آزادراه گفت: پهنههای طراحی شده در سه حوزه شرکت عمران شهر جدید سهند، فرمانداری اسکو و شهرداری تبریز قرار دارد و وزارت راه و شهرسازی آماده است اقدامات لازم را برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز انجام دهد.
این در حالی است که براساس طرح جامع تهیه شده برای حریم آزادراه تبریز – سهند، پهنههای مختلفی از جمله پهنه فناوری، بیوتکنولوژی و گردشگری در مسیر طراحی شده و کسی خارج از این طرح نباید ساخت و سازی در اطراف جاده انجام دهد که این موضوع شامل زمینهای دولتی و خصوصی نیز میشود.
عملیات اجرایی آزاد راه تبریز- سهند به عنوان یکی از نیازهای اساسی شهر جدید ۲۰۰ هزار نفری سهند در جنوب تبریز در سال ۱۳۸۴ آغاز شد. این محور ارتباطی زمان سفر در مسیر ۴۵ دقیقهای سهند-تبریز را به کمتر از یکسوم و به زمان ۱۵ دقیقه کاهش می دهد.
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند نیز درباره اهمیت افتتاح پروژه های مهم در شهر سهند در روزهای گذشته گفت: تا پایان شهریور ماه جاری تمامی پروژههای ناتمام سالهای گذشته در شهر جدید سهند به اتمام میرسد.
عباس مصطفوی با اشاره به این که تا دو سال قبل تقریباً تمامی پروژههای عمرانی در این شهر متوقف شده بود گفت: طی دو سال گذشته با تلاش همکاران همه پروژههای نیمه فعال، اتمام و یا در حال تکمیل هستند.
مصطفوی پروژه ۳۹۰ واحدی روند را از طرحهای اقدام ملی مسکن نام برد که اخیرا با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی کلنگ آن به زمین زده شد و گفت: سهمیه شهر سهند از طرح اقدام ملی ۱۶ هزار و ۲۰۰ واحد است که ۲ هزار و ۳۰۰ واحد آن عملیاتی شده و پروژه ۳۹۰ واحدی روند در زیربنای ۴۵ هزار مترمربع و در شش بلوک ۱۳ طبقهای سازهای در شهر جدید سهند احداث میشود.
همچنین او از آخرین اقدامات و پیشرفت کار آزادراه تبریز- اندیشه- سهند، پروژه ۱۰۰۰ واحدی طرح اقدام ملی مسکن ویژه فرهنگیان، پروژههای مسجد امام صادق (ع) فاز ۳، پله و پارک بام سهند فاز ۳، مدرسه شهید محمد خلیل پور نهر فاز ۳، مجتمع فرهنگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فاز ۲، پروژه مشارکتی تجاری، مسکونی ۹۰۰ واحدی کمال فاز ۲، محوطه و سقاخانه مسجد امام رضا (ع) فاز ۲، تجهیز مسیرهای ویژه دوچرخه سواری در هشت بهشت سهند، رمپ ورودی فاز ۴ از طرف فاز ۱، مدرسه شهیدان مهدی پور فاز ۴ و پروژه مشارکتی گلشهر (محله ۵) فاز ۴ بازدید به عمل آمد و جلسهای با برزگر شریک و پیمانکار آزادراه برگزار شد.
این در حالی است که در اردیبهشت ماه امسال نیز همزمان با ۱۱ استان کشور، عملیات اجرایی ساخت هزار واحد مسکن ویژه فرهنگیان آذربایجان شرقی با دستور معاون اول رئیس جمهور در شهر جدید سهند آغاز شد. گفتنی است که شهر سهند به دلیل قابلیتهای اقلیمی و زیرساختهای ایجاد شده در چند سال اخیر در بحث گردشگری پیشتازی دارد و در شهرهای جدید دیگر این پیشتازی دیده نمیشود و میتوان گفت شهر سهند الگوی شهرهای جدید کشور شده است. شهر جدید سهند در ۲۵ کیلومتری جنوب تبریز، چسبیده به شهر تاریخی اسکو و در دامنه «سهند» از حدود ۲ دهه قبل میزبان جمعیت سرریز کلانشهر تبریز شد و از نخستین شهرهای جدید کشور است که به دلیل تردد روزانه بیشتر ساکنان این شهر به تبریز به منظور اشتغال، سرعت بخشی به اجرای این طرح احساس می شود.