مدیر ایمنی بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در هفتهها و ماههای گذشته با توجه به رعایت همه پروتکلهای بهداشتی اعلام شده و نظارت روزانه بر اجرای درست آنها، آمارهای ویروس کرونا در بنادر و دریانوردی و زیربخشهای مختلف آن مانند حملونقل دریایی و سفرها و گردشگری دریایی کاهش […]
مدیر ایمنی بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی گفت: در هفتهها و ماههای گذشته با توجه به رعایت همه پروتکلهای بهداشتی اعلام شده و نظارت روزانه بر اجرای درست آنها، آمارهای ویروس کرونا در بنادر و دریانوردی و زیربخشهای مختلف آن مانند حملونقل دریایی و سفرها و گردشگری دریایی کاهش شدیدی داشته است و مبتلایان و افراد مشکوک در زمینه ابتلا به بیماری کووید ۱۹ نمیتوانند از طریق دریا سفری انجام دهند.
چنگیز جواد پور با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی ضمن رعایت همه پروتکلهای اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا همه تلاش خود را انجام داده تا هیچ خللی در جابهجایی کالا و سفرهای دریایی به وجود نیاید و بر این اساس وضعیت مطلوبی در حوزه بنادر و دریانوردی از نظر عملکردداریم، اظهارداشت: همه شرایطی که در حال حاضر برای ورود و خروج، کالا، پذیرش کشتی، انبارداری و… وجود دارد نسبت به قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور تغییری نکرده و هیچ مشکلی در حوزه بنادر وجود ندارد.
مدیر ایمنی بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا در زمینه گردشگری دریایی و سفرهای دریایی تغییراتی اعمال شده است، گفت: در حوزه گردشگری دریایی با توجه به تجمع افراد در ایام نوروز پیشنهادی را مبنی بر اینکه سفرهای دریایی محدود به بومیهای منطقه شود و مسافران نتوانند سفرهای دریایی انجام دهند و این پیشنهاد در وزارت راه و شهرسازی تایید و تصویب شد.
وی افزود: این مسئله سبب شد تا در ایام نوروز و در دو مقطع ویروس کرونا کنترل شود و هم اکنون نیز این نظارتها صورت میگیرد و ضمن تبسنجی و غربالگری همه مسافران و افرادی که به بنادر تجاری و مسافری وارد و از این اماکن خارج میشوند، استفاده از ماسک را اجباری کردهایم.
جواد پور ادامه داد: همه شناورها به صورت دائم و قبل از بارگیری و پذیرش مسافر و پس از آن ضد عفونی میشوند همه اماکن ورودی و خروجی قبل و بعد از ورود و خروج مسافر ضد عفونی میشود همه این نکات به اضافه رعایت فاصلهگذاری اجتماعی روزانه مورد نظارت و ارزیابی قرار میگیرد. همین مسئله سبب شده تا آمارهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش یابد.
مسئول هماهنگی مقابله با کرونا در سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه افراد مبتلا و مشکوک در غربالگریها تشخیص داده شده و نمیتوانند سفر دریایی داشته باشند، تأکید کرد: اگر فردی حتی تبی بالای ۳۷,۸ درجه داشته باشد اجازه ورود به بنادر تجاری و مسافری را هم ندارد، چه رسد به اینکه بخواهد سفری از طریق دریا انجام دهد و به سرعت چنین آمارهایی به ما داده میشود؛حتی دستور دادیم تا اگر کسی ماسک یا مواد ضدعفونی کننده نداشت این ملزومات را در ورودی بنادر در اختیار او قرار دهند.
برای رونق مجتمع بندری انزلی برنامه ریزی مناسبی انجام شده است
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت راه و شهرسازی با تقدیر از اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان در راستای حمایت از پروژه های ملی استان گفت: پیگیری ها و برنامه ریزی های مناسب موجب رونق دوباره مجتمع بندری انزلی شده است. مصطفی طاعتی مقدم در حاشیه بازدید از مجتمع بندری انزلی از اجرای تفاهم نامه بین اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان با شرکت ساخت راه آهن رشت- انزلی خبر داد و اظهار داشت: این تفاهم نامه برای کمک و همراهی به وزارت راه و شهرسازی جهت تسریع اجرای پروژههای موجود است.
وی ضمن ابراز خرسندی از همگرایی سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت راه و شهرسازی، افزود: با توجه به کمبود مصالحی که در گیلان با آن مواجه هستیم مصالح حاصل از لایروبی اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان مورد استفاده قرار گرفته است که این امر بسیار جای تقدیر دارد.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تأکید ریاست جمهوری جهت اتصال پروژه راه آهن رشت_ قزوین به دریا، افزود: این یک پروژه استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران است که ریلهای راه آهن را به دریای خزر رساندهایم.
وی با بیان اینکه از طریق همکاری سازمان بنادر بخش عمدهای از مشکلات در حوزه مصالح و ژئوتکنیک رفع شده است، تصریح کرد: تا سال ۱۴۰۰ پروژه راه آهن به اتمام خواهد رسید.
طاعتی مقدم با تأکید بر اینکه وزارت راه شهرسازی به دنبال این است که بنادر کشور از چارچوب مطلق فعالیت بندری خارج و چند سوی حرکت کند، اظهار داشت: در بندر امام(ره) نیز در زمینه حمل نقل زمینی و ریلی وارد شده است تا از ظرفیت بنادر بیشتر استفاده شود.
رونق دوباره مجتمع بندری انزلی
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه پروژههای عمرانی به خصوص در حوزه بنادر دارای مسئولیت اجتماعی ویژه است، افزود: تهیه مصالح جز وظایف این سازمان نیست و به این علت که راه آهن در حوزه گیلان یکی از پروژهای زیر ساختی مهم برای این استان بوده همکاری لازم صورت گرفته است که امیدواریم همکاری خوب اداره کل بنادر و دریانوردیگیلان در استان های دیگر نیز شاهد باشیم تا از منابع و موادی که استحصال می شود به خوبی بهره برداری کنیم.
طاعتی مقدم با اشاره به اینکه تمایل داریم در دیگر بنادر کشور این نوع همکاریها انجام شود، خاطرنشان کرد: همگرایی بین سازمانی سبب میشود از ظرفیت منابع موجود در کشور به صورت بهینه استفاده شود.
وی افزود:در دو سال گذشته تمهیدات و برنامه ریزی های لازم و مناسبی برای رونق دوباره بندرانزلی گرفته شد که واردات غلات و ایجاد زیرساخت های مناسب آن و سرمایه گذاری های درست از جمله این موارد بود.