سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود:« در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۳ شهریور ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،دو هزار و ۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و […]
سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود:« در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۳ شهریور ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،دو هزار و ۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۹۵۶ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۰۲ هزار و ۲۹ نفر رسید».
به گزارش «جمله»، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «خوشبختانه تاکنون ۳۴۶ هزار و ۲۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۷۹۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون سه میلیون و ۵۵۹ هزار و ۵۶۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
وی با اعلام اینکه همچنان ۱۳ استان در وضعیت قرمز و ۱۵ استان در وضعیت هشدار کرونا هستند، افزود:« بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند».
در همین رابطه، دکتر مینو محرز – فوق تخصص عفونی ، با بیان اینکه ما نگران پاییز و همراه شدن آنفلوانزا با کووید_۱۹ و سایر ویروس های تنفسی که در فصل سرما افزایش می یابند، هستیم، افزود: «بنابراین باید مسائل بهداشتی و موارد مربوط به پیشگیری به صورت دو چندان رعایت شود. در درجه اول باید ببینیم وضعیت واکسن آنفلوآنزا به چه صورت است. کسانی که در معرض خطر محسوب میشوند باید حتما واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. در عین حال کودکان بین شش ماه تا سه سال هم توصیه میشود که این واکسن را تزریق کنند».
وی با اشاره به اینکه خطر حضور دانشآموزان به دلیل شیوع کرونا بالاست، اظهار داشت: «مسؤولان تصمیمگیرنده چه خوب بود در مورد بازگشایی مدارس صبر میکردند».
محرز افزود: «به هر حال با سرد شدن هوا، در و پنجره بسته میشود و تهویه هوا به درستی اتفاق نمیافتد. در این صورت در یک محیط بسته حتی اگر افراد از ماسک هم استفاده کنند، احتمال انتقال بیماری کووید-۱۹ وجود دارد. در مدارس هم باید این موارد مورد توجه قرار گیرد. در عین حال باید توجه کرد که اکثر کودکان مبتلا به کرونا بدون علامت هستند و بیماری آنها مشخص نمیشود و می توانند ناقل بیماری باشند. البته این چالشی است که همه دنیا با آن مواجه است».
محرز تاکید کرد: «به طور کلی در موقعیت فعلی هر نوع تجمعی بدترین اتفاق بوده و به نوعی عدم رعایت فاصله گذاری فیزیکی محسوب می شود که میتواند منجر به شیوع بیشتر بیماری شود. هرجا که تجمع شکل گیرد، آنجا میتواند کانون ویروسهای تنفسی باشد. در عین حال کودکان هم میتوانند ناقل باشند».
وی گفت: «بعد از پیک دوم کرونا، سرعت سرایت این ویروس بالا رفته است و اگر در خانواده یک نفر مبتلا شود، میتواند سایر افراد خانواده را هم مبتلا کند. برآورد میشود که یک کودک مبتلا به کرونا در خانه میتواند حداقل چهار نفر از اعضای خانواده را به کرونا مبتلا کند».
وی با بیان اینکه در حال حاضر هم با ابتلای خانوادگی به کرونا مواجهیم، گفت: « یکی از بزرگترین مشکلها این است که اکثر کودکان بدون علامت مبتلا به کرونا میشوند و بعد اعضای خانوادهها را مبتلا میکنند که این سبب میشود در صورتی که کوچکترین اهمالی انجام شود شیوع این ویروس شده یابد.».