تبلیغات زیرپوستی اصولگرایان از قاسمی تا قالیباف!
تبلیغات زیرپوستی اصولگرایان از قاسمی تا قالیباف!

        به گزارش «جمله» به نقل از رویداد۲۴، در اولین هفته مهر، فعالیت نامزدهای اصولگرا کمی سرعت گرفته است. به نظر می‌رسد در یکی دو ماه آینده بعضی از نامزدهای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت‌های جدی خود را کلید بزنند. سردار حسین دهقان نخستین کسی بود که برای انتخابات ۱۴۰۰ اعلام آمادگی […]

 

 

 

 

به گزارش «جمله» به نقل از رویداد۲۴، در اولین هفته مهر، فعالیت نامزدهای اصولگرا کمی سرعت گرفته است. به نظر می‌رسد در یکی دو ماه آینده بعضی از نامزدهای بالقوه انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت‌های جدی خود را کلید بزنند. سردار حسین دهقان نخستین کسی بود که برای انتخابات ۱۴۰۰ اعلام آمادگی کرده و از هماکنون کار خود را آغاز کرده است. به جز دهقان، سایر نامزدهای احتمالی فعالیت‌های خود را چراغ خاموش شروع کرده‌اند؛ در این گزارش مهمترین اخبار انتخاباتی هفته گذشته را با هم مرور می‌کنیم.

رستم قاسمی، استاد دور زدن تحریم ها!
احمدی نژاد هر دو سال، یکبار وزیر نفت را تغییر داد. چهارمین وزیر نفت او، رستم قاسمی بود که ماموریتی بسیار دشوار در وزارت نفت داشت و قرار بود تحریم‌های نفتی ایران را دور بزند؛ او هم موفق بود و هم شکست داشت؛ چه آنکه برخی حامیانش او را «معمار دور زدن تحریم‌ها» می‌دانند و البته منتقدانش معتقدند پای بابک زنجانی با لابی رستم قاسمی به وزارت نفت باز شده است.
رستم قاسمی در دولت روحانی مدتی مشاور اسحاق جهانگیری بود، اما اواخر سال ۹۵، نام او به عنوان یکی از نامزد‌های بالقوه انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد. در آن مقطع گفته می‌شد قاسمی نامزد انتخابات شده است تا تایید صلاحیت بگیرد و ثابت کند در پرونده بابک زنجانی متهم نیست و حتی جبهه یکتا (که در آن مقطع توسط جمعی از مدیران محمود احمدی‌نژاد تشکیل شده بود) به شدت از نامزدی او حمایت می‌کرد و رستم قاسمی را به عنوان نامزد اختصاصی خود معرفی کرده بود؛ با این حال رستم قاسمی اصلا برای انتخابات نامزد نشد.
به جز پرونده بابک زنجانی، در پرونده فساد اقتصادی بزرگ پتروشیمی کشور، هم انتقاداتی به رستم قاسمی شده است. آغاز رسیدگی به این پرونده و شناسایی متهمان اصلی در سال ۹۲ بود. دیوان محاسبات در سال ٨٩ متوجه اختلاف حساب‌ها می‌شود، حمیدرضا کاتوزیان رییس کمیسیون انرژی مجلس در آن سال از عدم پیگیری پرونده انتقاد می‌کند که شائبه‌ها از سال ٨٩ تا ٩٢ بوده و در سال ٩٣ با گزارش زنگنه وزیر نفت جریان شروع می‌شود، اما روند رسیدگى پنج سال طول می‌کشد.»
بعضی رسانه‌ها نوشته بودند در این پرونده نقش پسرهای ٢ نفر از مدیران ارشد نفتى دولت احمدى نژاد و وزیر سابق دولت گذشته و داماد وزیر سابق دولت کنونی مشهود است.

رئیسی همچنان گزینه جدی اصولگرایان است
در هفته گذشته خبرگزاری تسنیم گزارشی از نامزد‌های انتخابات آینده منتشر کرد. در این گزارش تصریح شده بود که وضعیت نامزدی ابراهیم رئیسی نامشخص است و در واقع رئیس قوه قضائیه برای ورود یا عدم ورود به انتخابات ریاست جمهوری، هنوز تصمیم نگرفته است.انتشار این خبر در خبرگزاری رسمی اصولگرایان بسیار قابل توجه بود؛ آنهم از این جهت که این رسانه که در واقع موضع رسمی جریان اصولگرا را منتشر می‌کند، حجت الاسلام رییسی را در میان گزینه‌های انتخابات ۱۴۰۰ قرار داده اما تاکید کرده که او هنوز تصمیمی نگرفته است؛ این موضوع به آن معناست که با وجود حضور رییسی در راس قوه قضاییه، اصولگرایان هنوز تمایلی ندارند او را از میان گزینه‌های احتمالی کنار بگذارند. فعالیت‌های حجت الاسلام رییسی و عملکرد او در دوران ریاستش بر قوه قضاییه تا کنون مطلوب بوده و حتی اصلاح طلبان نیز به شدت از اقدامات او دفاع کرده‌اند و رییسی را به خاطر برگزاری دادگاه‌های فساد تحسین کرده‌اند. از سوی دیگر حقوقدانان نیز از برخی اقدامات او ابراز رضایت کرده‌اند و مثلا حذف تدریجی دادگاه‌های انقلاب توسط رییسی که به زعم آنها مستند قانونی ندارد، قابل تقدیر بوده است. از این منظر بخشی از اصولگرایان معتقدند رییسی بعد از اثبات توانایی‌اش در قوه قضاییه پایگاه رای مناسبی دارد؛ با این حال برخی پرونده‌ها همچون اعدام نوید افکاری تاثیر زیادی بر افکار عمومی گذاشت و مردم معتقد بودند رییسی با صدور یک دستور برای رسیدگی مجدد پرونده می‌تواند قهرمان داستانی باشد که برای افکار عمومی اهمیت پیدا کرده است.
انصاف نیوز از قول یکی از فعالان اصولگرا که در انتخابات گذشته در ستاد ابراهیم رئیسی بوده، نوشته «آیت الله رئیسی دیدار با چهره‌هاش شاخص سیاسی، رسانه‌ای و حتی تعدادی نمایندگان مجلس را شروع کرده و یکی از تشکل‌های مطرح اصولگرا در ارزیابی خود به آیت الله رئیسی گفت انتخابات ۱۴۰۰ بسیار پیچیده خواهد بود و ممکن است آرای ۱۶ میلیونی انتخابات ۹۲ را دیگر نداشته باشد.»

آغاز فعالیت سعید جلیلی در تلگرام!
سعید جلیلی در سال ۹۲ نیز تا روز‌های آخر مسئله نامزدی خود را قطعی نکرده بود و حاضر به برگزاری نشست با نامزد‌ها و جریان‌های اصولگرا نبود. نقوی حسینی رئیس ستاد انتخابات تهران سعید جلیلی در سال ۹۲ درباره کاندیداتوری سعید جلیلی گفته «او جایگاه خوبی در جریان اصولگرایی دارد و نسبت به نام‌هایی که الان مطرح می‌شوند، از وضع خیلی بهتری برخوردار است. نام او جز ۳ نفر اول مطرح در جریان اصولگرایی قرار دارد.» از این منظر راه‌اندازی کانال تلگرامی برای تبلیغ دیدگاه‌های او در ایامی که به انتخابات نزدیک می‌شویم، را نمی‌توان نادیده گرفت.

فعالیت انتخاباتی سعید محمد
سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) است که حامیانش او را به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی ریاست جمهوری مطرح کردند. رویداد۲۴ در گزارشی به چالش‌های حضور سعید محمد در انتخابات ۱۴۰۰ پرداخته بود و نشان داد چگونه حامیان قالیباف به صورت زیرپوستی علیه او خبر منتشر کردند.
این هفته برای افتتاح یک تفاطع غیر همسطح به اراک سفر کرد و از اجرای چند پروژه دیگر همچون عملیات اجرایی جاده فراهان و جاده فرودگاه و … نیز خبر داد. در هفته گذشته او نخستین کسی بود که برای افتتاح آبرسانی غیزانیه به خوزستان سفر کرد. او حتی در اهواز قول راه‌اندازی مترو داده است. برای اهالی سیاست این اخبار در آستانه انتخابات، رنگ و بوی دیگری دارد.

ستاد قاضی زاده هاشمی تشکیل شد!
از میان نمایندگان مجلس، به جز قالیباف که اصولگرایان نیز بسیار روی او سرمایه‌گذاری کرده‌اند، شنیده شده سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نیز آماده انتخابات ریاست جمهروی شده است. سیدحسین نقوی حسینی در مصاحبه‌ای خبر داده که «آقای سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی رسما ستاد تشکیل داده و جلسه برگزار کرده است، یعنی ما در مرحله اولیم و باید منتظر باشیم لیست اسامی به ۳۵ نفر می‌رسد.»
قاضی زاده هاشمی هماکنون نایب رئیس اول مجلس و نماینده مشهد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است. او از اصولگرایان نزدیک به جبهه پایداری است که در سه دوره قبل نیز نماینده مجلس بوده است.

عبور مرتضی نبوی از لاریجانی
یکی از چهره‌هایی که هم آمدنش و هم نیامدنش در انتخابات ریاست جمهوری اهمیت دارد، علی لاریجانی است. برخی اصلاح طلبان تمایل دارند او گزینه ائتلافی آنها باشد و گروه دیگر به خاطر تجربه ائتلاف با حسن روحانی، به شدت با معرفی هر گونه گزینه اجاره‌ای مخالفت می‌کنند. وضعیت لاریجانی هنوز مشخص نیست اما برخی نزدیکان او گفته‌اند لاریجانی حتما در انتخابلات شرکت می‌کند.
مرتضی نبوی از چهره‌های منتسب به طیف سنتی اصولگرایان درباره نامزدی علی لاریجانی گفته «درباره آقای لاریجانی با توجه به سابقه سه دوره‌ای ایشان به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، کار ساده‌ای نیست. به هر حال چهره‌های شاخصی برای انتخابات ۱۴۰۰ مطرح می‌شوند که برخی از آن‌ها از نظر مشی سیاسی معتدل‌تر و برخی دیگر اصطلاحاً رویکرد‌های انقلابی‌تری دارند و اگر قرار است که در نهایت جریان اصولگرایی به یک گزینه واحد برسد، باید با تشکیل سازوکاری مشخص در این رابطه به اتفاق نظر برسد. بعضی از چهره‌های سیاسی ما با توجه به اینکه سال‌های زیادی در کارزار سیاسی بودند و زد و خورد‌های عجیب و غریبی را تجربه کردند، به نظر نمی‌رسد که گزینه‌های مناسبی برای حضور مجدد در عرصه سیاسی کشور بویژه در منصب حساسی، چون ریاست جمهوری باشند. مضاف بر اینکه در گذشته نیز شانس خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری تجربه کرده‌اند و توفیقی در این عرصه به دست نیاورده‌اند.»

سکون انتخاباتی قالیباف
بعد از بازدید قالیباف از استان خوزستان، در رسانه‌های اصولگرا سفر احتمالی محمد باقر قالیباف برای بازدید میدانی از سیستان و بلوچستان مطرح شده بود. با این حال در سفر این هفته جمعی از نمایندگان به این استان، رئیس مجلس حاضر نبود و گفته می‌شود سفر آتی او به استان مازندران نیز در دسته‌بندی سفر‌های استانی و بازدید میدانی به شمار نمی‌رود. برخی فعالان سیاسی معتقدند کمپین‌های قالیباف کمی از شدت عمل خود کاسته‌اند. همزمان بعضی کانال‌های اصولگرا از قالیباف انتقاد کرده‌اند که طرح استیضاح وزیران روحانی را از دستور خارج کرده است.