به گزارش «جمله» عزتا… ضرغامی رییس پیشین سازمان صداوسیما اعلام کرده که آماده ورود به انتخابات سال ۱۴۰۰ است. البته این اعلام آمادگی را نمیتوان اعلام کاندیداتوری دانست، اما نشانگر تمایل بالای این سیاستمدار اصولگرا برای رسیدن به قدرت است. ضرغامی در در پاسخ به شایعات پیرامون نامزدی اش در انتخابات گفت: «صریحترین […]
به گزارش «جمله» عزتا… ضرغامی رییس پیشین سازمان صداوسیما اعلام کرده که آماده ورود به انتخابات سال ۱۴۰۰ است. البته این اعلام آمادگی را نمیتوان اعلام کاندیداتوری دانست، اما نشانگر تمایل بالای این سیاستمدار اصولگرا برای رسیدن به قدرت است.
ضرغامی در در پاسخ به شایعات پیرامون نامزدی اش در انتخابات گفت: «صریحترین حرف را در این قصه من زده ام و گفتهام که در نیمکت جمهوری اسلامی برای هر کاری از جمله ریاست جمهوری هستم. آدم روی نیمکت هم با کت و شلوار نمینشیند و آماده مینشیند و معنایش این است که من حداقل یک سال هست که در طول هفته به طور مستمر و مرتب حداقل در حوزه اقتصاد با جوانانی که تشکل دارند، عمدتاً به درخواست خودشان جلسه داشتهام.»
این اظهار نظر نشان میدهد که پیشبینیها درست بوده و تحرکات سالهای اخیر ضرغامی در رستای حضور در انتخابات بوده است.
در واقع از همان روزی که صبحانههایش با چهرههای سیاسی یا سلبریتیها از چپ و راست و برخی اظهارات شبهروشنفکرانهاش در مقایسه با همفکرانش مانند دفاع از ورود زنان به ورزشگاه رسانهای شد، گمانهزنیهای انتخاباتی درباره عزتا… ضرغامی هم شروع شد.
گرچه منصور حقیقتپور مشاور علی لاریجانی دربارهاش گفته: «دولت قهوهخانه نیست که با صبحانهخوردن بشود مشکلات کشور را حل کرد!».
این در حالی است که همزمان حتی اصولگرا بودنش را هم منکر میشود و میگوید تقسیمبندی اصولگرا- اصلاحطلب را قبول ندارد؛ بلکه تقسیمبندی مرد و نامرد را قبول دارد! ضرغامی حتی گفته بود که او را تأیید صلاحیت نمیکنند! : «شما فکر میکنید با مواضع صریح و آسیبشناسانهای که در این سالها داشتهام و به خیلی از صاحبان قدرت برخورده است، تأیید صلاحیت میشوم؟ بیشتر رسانههای اصولگرا بهویژه آنهایی که کاملا در چارچوب تشکیلاتی و حزبی عمل میکنند، کلمه «ضرغامی» را فیلتر کردهاند.
خودش گفته بود: «دوستان جبهه انقلاب آمدند و برای کاندیداتوری به من اصرار کردند. من گفتم اگر شما میگویید میتوانم کمکی بکنم و در این مسیر برای انتخابات قدمی بردارم، احساس تکلیف میکنم و میآیم». بعد هم بیانیه داد: «با انگیزه اصلاح مدیریت کلان کشور و پاسخ به مطالبات شرافتمندانه مردم و حل مشکلات آنان، دعوت جبهه مردمی انقلاب، برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ را پذیرفتم و پایبندی به عقل و تصمیم جمعی آنان را لازمه موفقیت میدانم».
ضرغامی در انتخابات سال ۹۶ نیز در رقابت درونی اصولگرایان به عنوان یکی از نامزدها جمنا وارد شد، اما با حمایت اصولگرایان همراه نبود و از گردونه رقابت کنار گذاشته شد.
سودای پاستور در سر ضرغامی!
خیلی ها پیش از این متوجه شده بودند که رئیس پیشین رادیو و تلویزیون اسب خود را برای انتخابات ۱۴۰۰ زین کرد. حضور فعال در شبکههای اجتماعی و انتقادهای مکرر از دولت به ویژه حسن روحانی نشان میداد، او سودای حضور تازه در عرصه سیاسی کشور را در سر دارد.
با این حال او در موضع گیری با احتیاط حرف میزد و گاهی هم دچار تناقض بود. این باره ضرغامی با صراحت بیشتری حرف زده است، البته دیگر سخنان او در گفت و گو با رودرو نیز جالب توجه است او برخلاف مواضع توئیتریاش در این گفت و گو کمتر از اصولگرایان انتقاد میکند.
این در حالی است که ضرغامی در شبکههای اجتماعی تلاش میکند چهرهای متفاوت از دیگر اصولگرایان از خود به نمایش بگذارد، و به قول برخی از نواصولگراها، نقش «اصولگرای باحال» را بازی کند.
طبیعتا کسی که سودای ریاست جمهوری دارد باید سعی کند که افکار عمومی را به سمت خود جلب کند. او در این ده سال هم عصر اصلاحات را تجربه کرد، هم دوران احمدی نژاد و انتخابات ۸۸ و هم دوره روحانی را.
یک دهه عملکرد جناحی در صدا و سیما
۱۰ سال پرتنش در فضای سیاسی کشور که بسیاری معتقدند وضعیت کنونی سازمان صداوسیما دست پخت ضرغامی است و او رسانه ملی را با عملکرد جناحیاش به این حال و روز انداخته است. ضرغامی در تمام طول ده سال فعالیتش متهم بود که صداوسیما را از یک رسانه ملی به رسانه جناح اصولگرا تبدیل کرده است.
تعبیر «رسانه میلی» از همان زمان او درباره صداوسیما باب شد. ؛ بااینحال او حتی در تصویر چهره متفاوت از خودش هم موفق نبوده است؛ چراکه در بزنگاهی کاملا از این موضع وسط ایستادن خارج میشود و نگاه خطی جناحیاش را با عصبانیت بروز میدهد؛ بهویژه وقتی پای حسن روحانی در میان باشد، بهشدت تندوتیز میشود.
اصلاحطلبان در همه مقاطع منتقد عملکرد او بودند. عملکرد صداوسیمای ضرغامی در حوادث پس از انتخابات ۸۸ یکی از بخشها بحث برانگیز کارنامه اوست.
او در چند سال اخیر تلاش کرده که نگاهها به کارنامه خود را تغییر دهد و یا اینکه نشان دهد با گذشته فرق کرده است. او حالا جدا از مباحثی همچون سخن گفتن از تجربیاتش در تماشای «لایو اینستاگرام» و «پلنگ های فضای مجازی که باید فقط نگاهشان کرد…»! حرفهای تازهای میزند و می گوید که مخالف بستن شبکههای اجتماعی است. او معتقد است «فضای مجازی آمده انقلاب اسلامی را نجات دهد.»
او حتی از روحانی خلع لباس شده و خبرساز اینستاگرام یعنی حسن آقامیری هم دفاع میکند و میگوید:«آقای آقامیری ۱.۲ میلیون فالوئر داشت، اما وقتی خلع لباس شد، ۱.۸ میلیون شد. شما فکر میکنید خلع لباس مشروعیت او را از بین میبرد؟ دوران خلع لباس یک روحانی بهخاطر اندیشهاش گذشته است».
ضرغامی در تلاش است خود را چهرهای ضد فساد نشان دهد در همین راستا حتی از آملی لاریجانی رییس پیشین قوه قضائیه هم انتقاد میکند. او میگوید: «آملیلاریجانی نمیتواند بگوید فساد طبری به من ربطی ندارد».
با این حال ضرغامی همچنان سعی میکند موضع میانه را داشته باشد. او چندی پیش با هشتگ «گفتوگوی ملی» در توئیتی نوشت: «اخیراً با آقایان عطریانفر، بادامچیان، قالیباف، فتاح عبدخدایی و دیگران جلساتی داشتم. معتقدم جبهه انقلاب، نه تنها برنامهای برای گفتگو با مخالفین ندارد بلکه دچار تعارض گفتمانی شدید داخلی هم شده است. این رویه نادرست باید اصلاح شود».
کت و شلواری برای ریاست جمهوری!
برخی کنشهای ضرغامی هم از نگاه مخاطب بیرونی قابل فهم نیست و احتمالا به یک دعوای درونجناحی و ماجراهایی بازمیگردد که ما جزئیات روشنی از آن در دست نداریم؛ مثلا بر سر انتخاب عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با وحید حقانیان درگیر و با انتشار سلسلهتوییتهایی مدعی شد که او در حال اعمال فشار به اعضا برای انتخاب فردی خاص است که از قضا مورد حمایت روحانی هم هست.
ضرغامی نوشته بود: «پس از بررسی بیشتر در این زمینه یقین پیدا کردم دخالت آقای وحید حقانیان در مسئله انتخاب آقای دکتر عاملی بدون مجوز معظمله و خودسرانه بوده است»؛ اما محمد مهاجری اصولگرا، مخالفتهای صریح و ضمنی با آمدن عاملی را از زاویه دیگری تحلیل کرد.
محمد مهاجری، فعال رسانهای ، در واکنش به انتقادهای ضرغامی به انتصاب سیدسعیدرضا عاملی بهعنوان دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، در توییترش نوشته بود: «دبیر جدید شورای انقلاب فرهنگی را نمیشناسم؛ اما اینطور که برادر ضرغامی علیه او خیز برداشته، آدم یاد جمله پشتکامیونی «الحسود لا یسود» میافتد. لابد او برای کرسی دبیری شورای انقلاب فرهنگی کتوشلوار دوخته و ناگهان دیده به درد نمیخورد. کتوشلوار را نگه دار سردار، انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک است».
رییس پیشین سازمان صداوسیما در جبهه اصولگرا متحدی ندارد. او تا امروز نه حمایت حزب و گروه خاصی را پشت سر خود دارد و نه چهرههای شاخص اصولگرا او را به عنوان یک گزینه انتخاباتی جدی گرفتهاند.
چندی پیش حمیدرضا ترقی از اعضای حزب موتلفه درباره احتمال نامزدی ضرغامی و حمایت اصولگرایان از او گفت: «در این باره به هیچ وجه راجع به مصداق بحث نشده است. آقای ضرغامی در دورههای قبلی هم نیامدند و در هیچ دورهای حضور نیافتند تا ارزیابی در محافل حول او شکل بگیرد.»
ضرغامی در اظهار نظرهای مختلف نامزدی در انتخابات را مشروط به درخواست و حمایت از او کرده است. او میگوید روی نیمکت نشسته است و این یعنی اگر از او بخواهند وارد زمین میشود. پیشتر هم گفته بود «من سرباز نظام هستم و اگر بگویند ریاست صداوسیما را برعهده بگیر، میآیم و درباره انتخابات ۱۴۰۰ هم اگر احساس وظیفه کنم، کاندیدا خواهم شد».”
اما شواهد و قراین نشان میدهد که همه گروهای سیاسی اصولگرا کاندیداهای خود را دارند و بعید است به سمت ضرغامی اقبال نشان دهند.
محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا امروز در توئیتی درباره ضرغامی نوشت: «آقای ضرغامی گفته برای نامزدی. انتخابات ۱۴۰۰ آمادهام. یکی میگفت میخواهم با دخترشاه عروسی کنم و۵۰درصدش حل است. چون فقط این خواست من است! قصه آقای ضرغامی هم ۵۰درصدش حل است، اما ۵۰درصدبقیهاش یعنی مردم چه؟ آن ۵۰درصد هم حل است؟ آرزو بر جوانان عیب نیست. ضرغامی هم جوان نیست»!