یک کارمند بازنشسته قطاعی را احیا کرد
یک کارمند بازنشسته قطاعی را احیا کرد

      یکی از کارمندان بازنشسته ادارات دولتی در سرای هنر به آموزش و احیای هنر قطاعی یا همان کاغذبری می پردازد چون معتقد است این هنر فراموش شده، ارزان و زیبا را که در خدمت قرآن درآمده باید احیا کرد. هنر قطاعی یا همان کاغذبری از زمانی که کاغذ ابداع شد وجود داشت […]

 

 

 

یکی از کارمندان بازنشسته ادارات دولتی در سرای هنر به آموزش و احیای هنر قطاعی یا همان کاغذبری می پردازد چون معتقد است این هنر فراموش شده، ارزان و زیبا را که در خدمت قرآن درآمده باید احیا کرد.

هنر قطاعی یا همان کاغذبری از زمانی که کاغذ ابداع شد وجود داشت اما هر چه گذشت هنرمندانی بودند که با بریدن کاغذهای ظریف، از آن هنری زیبا خلق کردند. بریدن ظریف کاغذ و درآوردن آن از یک تکه کاغذ بزرگ‌تر و چسباندن آن به روی کاغذی غیرهمرنگ را هنر قطاعی می‌گویند.

این هنر سال‌های سال فراموش شده بود تا اینکه عده‌ای از هنرمندان آن را احیا کردند. از سه سال پیش هم یدالله احمر رضایی کارمندی که به طور اتفاقی از نمایشگاه قرآن دیدن کرده بود به فکر احیای آن برآمد. او به خبرنگار مهر می‌گوید: یک روز به نمایشگاه قرآن رفتم و دیدم که غرفه داری مشغول کار با کاغذ است درباره هنرش از او پرسیدم و کم کم با کاغذ روش بریدن آن را یاد گرفتم و کارهای دیگر ابداع کردم تا الان که دلم می‌خواهد آن را به دیگران هم آموزش بدهم. این هنر نسبت به هنرهای دیگر بسیار ارزان است. من از چسب معمولی مایع و کاغذ فابریانو و یک کاتر استفاده می‌کنم. منتها ظرافت در این کار بسیار مهم است چون کمی اشتباه و یا خطا در برش کاغذ کل زحمتی که کشیده شده را از بین می‌برد.

آثار قطاعی احمر رضایی اگرچه بیشتر با آیات قرآنی جلوه می‌یابد اما او سعی کرده با استفاده از خطوط خوشنویسی تنوعی به فعالیت‌هایش بدهد. او توضیح می‌دهد: هنر قطاعی را برای خوشنویسی و آیات قرآنی بیشتر به کار می‌برند چون ظریف کاری در خوشنویسی بیشتر است و زیباتر نشان می‌دهد.

متقاضی این هنر کشورهای عربی هستند و موزه ملک نیز به احمررضایی پیشنهاد کرده تا نمایشگاهی از این آثار در موزه برپا کند. رضایی که دوره‌های آموزشی رایگان در شهرری برگزار کرده است اکنون در سرای هنر فردوسی غرفه‌ای دارد و از رهگذران این سرا می‌خواهد تا با کارهای او و هنر قطاعی بیشتر آشنا شوند. او پیش از این نیز در حوزه تذهیب و نگارگری فعالیت می کرده است.

 

ماجرای کتک زدن اوباش محله مشیریه

 

رئیس پلیس پایتخت ماجرای کتک زدن اوباش محله مشیریه از سوی مأموران این پلیس را تشریح کرد.

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در حاشیه هفتمین طرح ظفر پلیس مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پلیس به راهکاری برای جریمه کردن افرادی که ماسک ندارند، رسیده است یا خیر، اظهار داشت: این موضوع به ما ابلاغ شده است. هنوز کسی جریمه نشده و در مجموعه پلیس پایتخت در حال بررسی بر روی این هستیم که کدام پلیس تخصصی ما باید به این موضوع ورود کند و بخواهد افراد را جریمه کند.

وی افزود: البته مبنای کار پلیس تذکر و ارشاد است و تا جایی که بشود تمایلی به جریمه کردن افراد نداریم. رئیس پلیس پایتخت با اشاره به حواشی به وجود آمده از چرخاندن یکی از اراذل و اوباش سطح دار در محله مشیریه گفت: این را بدانید که پلیس تمامی اوباش را در خیابان نمی‌چرخاند. برخی از اوباش قداره به دست اقدام به قدرت نمایی و زورگیری می‌کنند و بر جرم خود اصرار دارند. پلیس با حکم مرجع قضائی و نه به دلخواه، برخی از این اراذل را در سطح شهر به منظور تأدیب می‌چرخاند. وی گفت: خط قرمز پلیس برهم زدن نظم و امنیت است. اراذل و اوباش باید بدانند که پلیس در برابر آنها به هیچ عنوان کوتاه نمی‌آید و خطاب به برخی از روشنفکران بگویم هر گونه رفتار پلیس در راستای ایجاد امنیت برای شما و دیگر افراد جامعه است. ای کاش به جای حرف‌های روشنفکرانه، کمی با پلیس همراه بودید.

سردار رحیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا پلیس اقدام به زدن این فرد اوباش کرده است، گفت: ماجرای کتک زدن این فرد که خیلی هم در فضای مجازی بر روی آن مانور دادند از این قرار بود که وقتی این فرد را از ماشین بیرون آوردند که در محل بچرخانند یکی از خانم‌هایی که مورد تعرض قرار گرفته بود در محل حضور داشت و خطاب به این اوباش گلایه کرد که چرا این رفتار کرده‌ای، حالا پلیس شما را ادب می‌کند. آن اوباش در پاسخ به این خانم اقدام به فحاشی و به کار بردن الفاظ رکیک کرد.

وی ادامه داد: بعد از اینکه این اوباش دهان به ناسزا باز کرد مأمورانی که دور او بودند برای ساکت کردن او مجبور شدند به اصطلاح او را کتک بزنند. البته این رفتار پسندیده نیست و مأمور ما باید سعه صدر بیشتری داشته باشد، ولی این گونه نبوده است که به قصد در شهر چرخاندن و هتک حیثیت، آن فرد اوباش را کتک بزنند.