مدیر عامل انجمن یوزپلنگ ایرانی ضمن اشاره به آغاز فاز جدید پایش یوزپلنگها در کشور گفت: مجوزهای لازم برای دوربینگذاری در برخی زیستگاهها ازجمله توران هنوز صادر نشده است. مرتضی پورمیرزای ضمن اشاره به اینکه انجمن یوزپلنگ ایرانی برخی مجوزهای لازم برای پایش زیستگاههای یوز و دوربینگذاری در آنها را گرفته است، […]
مدیر عامل انجمن یوزپلنگ ایرانی ضمن اشاره به آغاز فاز جدید پایش یوزپلنگها در کشور گفت: مجوزهای لازم برای دوربینگذاری در برخی زیستگاهها ازجمله توران هنوز صادر نشده است.
مرتضی پورمیرزای ضمن اشاره به اینکه انجمن یوزپلنگ ایرانی برخی مجوزهای لازم برای پایش زیستگاههای یوز و دوربینگذاری در آنها را گرفته است، اظهار کرد: از اینرو از حدود سه ماه گذشته کار بررسی و پایش برخی نقاط آغاز شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در منطقه مهم توران – که به عنوان زادآورترین زیستگاه یوزپلنگها شناخته میشود – هنوز مجوزهای لازم برای ورود مستقیم ما به زیستگاه و دوربینگذاری صادر نشده است، تصریح کرد: از اینرو انجمن تعدادی دوربین را در اختیار اداره کل محیط زیست استان سمنان قرار داده است تا با همکاری محیطبانان آشنا به منطقه کار دوربینگذاری و رصد این زیستگاه انجام شود.
به گفته مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی انتظار میرود که تا سال آینده مجوزهای لازم برای این انجمن در منطقه توران صادر شود و انجمن یوزپلنگ ایرانی بتواند بهصورت مستقیم این زیستگاه را پایش کند اما تا آن زمان عکسهای نهایی – که توسط دوربین از یوزپلنگها ثبت میشود – باید از طریق اداره محیط زیست سمنان برای تحلیل به دست انجمن برسد.
مدیر عامل انجمن یوزپلنگ ایرانی با بیان اینکه زیستگاههای شمالی یوزپلنگ ازجمله خراسان شمالی، سمنان و خراسان رضوی از اهمیت زیادی برای رصد و پایش برخوردارند، اظهار کرد: متاسفانه چندین سال است که در زیستگاههای جنوبی یوزپلنگ جدیدی مشاهده نشده بنابراین تمرکز ما روی زیستگاههایی است که حضور یوز جدید در آنها به ثبت رسیده است.
وی در پایان با اشاره به اینکه آخرین آمار از جمعیت یوزپلنگها در کشور مربوط به سال ۲۰۱۷ است که جمعیت آنها کمتر از ۴۰ قلاده تخمین زده شده بود، تصریح کرد: از بعد از سال ۲۰۱۷ اطلاعات دقیقی از جمعیت یوزها در زیستگاههای مختلف کشور در دسترس نیست.
همه نوع صید ترال به مدت دو سال ممنوع میشود
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: وزیر جهاد همه نوع صید ترال در همه انواع و اقسام ارتفاع دریایی و همه انواع آبزیان را ممنوع کردند.
معین الدین سعیدی با اشاره به ممنوعیت صید ترال که قرار است از اول آذرماه اجرایی شود، گفت: در ابتدای کار روایت سازمان شیلات با روایت نماینده قوه مقننه درباره این ممنوعیت متفاوت بود اما وزارت جهاد کشاورزی اخیرا به جلسه سران قوا پیشنهادی مبنی بر فراساحلی شدن شناورهای صید ترال ارائه کرده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تأکید کرد: به امید خدا قرائت ما از صید ترال اجرایی خواهد شد. قرائت ما تعطیلی دو ساله صید ترال در طرح آیش و پایش است. روایت سازمان شیلات صرفا ممنوع شدن صید فانوس ماهی بوده اما اخیرا مقرر شد که همه انواع صید ترال به مدت دو سال ممنوع شود.
نماینده مردم چابهار در پایان گفت: شناورهای صید ترال که در سواحل مکران فعالیت میکردند، فانوس ماهی صید نمیکردند بلکه ماهی مرکب و یال اسبی صید میکردند. وزیر جهاد کشاورزی همه انواع صید ترال در همه انواع و اقسام ارتفاع دریایی و همه انواع آبزیان را ممنوع کردند. ان شاءالله تا دو سال دیگر صیادی ترال هیچ فعالیتی در خلیج فارس و دریای عمان نخواهد داشت.
وصول جریمه ۱.۹ میلیاردی متهم قاچاق دام
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خراسان جنوبی از وصول جریمه ۱.۹ میلیارد ریالی برای پرونده قاچاق دام خبر داد.
محمد حسین اشرفی گفت: مامورین یگان تکاوری دیهوک طبس در حین گشت زنی از سه دستگاه خودرو کامیونت تعداد ۲۳ نفر شتر قاچاق را کشف کردند و پرونده تخلف در تعزیرات رسیدگی شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان خراسان جنوبی افزود: با بررسی پرونده در شعبه و احراز تخلف، متهم به ضبط دام های مکشوفه و پرداخت مبلغ ۱.۹میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد.
وی تصریح کرد: پس از ابلاغ رای و پیگیری های اجرای احکام، دادنامه صادره با رعایت تشریفات قانونی اجرا و جریمه وصول شد.