آرین پارسی نژاد- روزنامه نگار/ شرایط بحرانی در هر زمان و هر مکانی ضمن آنکه زندگی را برای تعداد زیادی از مردم سخت می کند، همزمان فرصت هایی را برای برخی افراد به وجود می آورد تا با بهره گیری از وضعیت غیرعادی حاکم، منافع شخصی خود را تامین کنند. این منافع می […]
آرین پارسی نژاد-
روزنامه نگار/
شرایط بحرانی در هر زمان و هر مکانی ضمن آنکه زندگی را برای تعداد زیادی از مردم سخت می کند، همزمان فرصت هایی را برای برخی افراد به وجود می آورد تا با بهره گیری از وضعیت غیرعادی حاکم، منافع شخصی خود را تامین کنند. این منافع می تواند گاهی کوتاه مدت باشد و سریعاً منفعت مالی افراد را تامین کند و گاهی نیز فرصت هایی را در آینده برای اشخاص به وجود می آورد تا در بلند مدت سود مادی خود را به دست آورند.
به گزارش «جمله» از آغاز بحران کرونا در کشور شاهد ظهور منفعت طلبانی در جامعه بودیم که با احتکار مایحتاج بهداشتی و ضروری جامعه همچون مواد ضد عفونی کننده و ماسک در پی کسب سودهای کلان بودند. شاید برخورد با این افراد و همچنین تولید و تامین اجناسی از این دست، بساط سوداگران را جمع کرد اما همچنان افرادی هستند که در دل بحران حاکم بر جامعه منافع بلند مدت خود را جست و جو می کنند. منافعی که گاه سیاسی و گاه اقتصادی است و می تواند آینده این اشخاص را تضمین کند.
ظهور مدعیان طب اسلامی و ایجاد بازار داروهای دروغین با بهره گیری از اسامی مقدس ائمه معصومین یکی از همین فرصت طلبی ها به شمار می رود. اما عدم برخورد با مروجان خرافه و مدعیان دروغین طب سنتی موجب شد تا بازار کسب و کار این کذابان در بی خبری و ساده اندیشی برخی شهروندان، همچنان داغ باشد. از سوی دیگر مقامات وزارت بهداشت نیز گویا توانایی آن را ندارند تا با این مدعیان برخورد کرده و یا به عنوان مدعی العموم از آنان شکایت کند.
به همین دلیل است که سوداگرانی همچون تبریزیان در گوشه و کنار کشور جولان می دهند و جان مردم را به بازی می گیرند. هفته گذشته اظهارات یکی از نمایندگان مجلس انقلابی بازتاب گسترده ای در رسانه داشت که حاکی از نفوذ سوداگران و مدعیان طب اسلامی تا صحن مجلس دارد.
هفته گذشته بود که فاطمه محمدبیگی دبیر کمیسیون سلامت مجلس برای بیماران مبتلا به کرونا داروی شیرین بیان را تجویز کرد.
فاطمه محمدبیگی در ستاد استانی پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا در استان قزوین با این ادعا که در کشور چین طب سنتی برای کنترل کرونا بسیار نقش داشته، گفت: «این روزها ساعات کاری عطاریها باید افزایش یابد و مطالعات ثابت کرده که شیرین بیان ضد کووید ۱۹ است».
محمدبیگی با تاکید بر اینکه عطاریها نباید همانند مغازههای دیگر تعطیل شوند، ابراز عقیده کرد: «عطاریها باید همانند داروخانهها با ارائه داروهای گیاهی به مردم خدمت کنند و این موضوع باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد».
محمدبیگی گفته بود: «همه گروههای جهادی، سپاه و سازمان تبلیغات باید در کنار پایگاههای بسیج قرار گرفته و به صورت مدیریت واحد طرح شهید سلیمانی را به شکل بسیجی وار همانند واکسن فلج اطفال در دهههای گذشته عملیاتی کنند».
با جان مردم بازی نکنید!
دکتر مینو محرز عضو علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در واکنش به اظهارات دبیر کمیسیون بهداشت و سلامت مجلس انقلابی گفت: «لطفا قبل از اظهار نظر، مطالعات انجام شده در این باره را به وزارت بهداشت ارجاع دهید».
مینو محرز گفت: «کرونا شوخی ندارد و ۹ ماه تمام است کل دنیا را درگیر کرده و هنوز هیچ داروی مورد تأییدی برای آن وجود ندارد؛ اینکه هر روز عده ای یک روز در کرمانشاه و روز بعد در قزوین نسخه ای را به عنوان درمان کرونا یا ضد کرونا بدون انجام مطالعات دقیق عنوان کنند، خطا است».
عضو علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: «اگر مطالعات دقیق و کارشناسی درباره “شیرین بیان” انجام شده، چرا مراحل قانونی خود را طی نمیکند و در کمیته کشوری مطرح نمی شود».
عضو علمی ستاد ملی کرونا با بیان این مطلب که « به عنوان یک متخصص که ناآشنا به تاثیرات داروهای گیاهی نیستم» خاطرنشان کرد: طرح یک موضوع به این شکل در بازه زمانی کنونی علاوه بر فضاسازی برای دلالان جهت گران کردن نسخه های خلق الساعه باعث از بین رفتن وقت بیماران شده و ممکن است در روند درمان خلل ایجاد کند».
او اضافه کرد: «افراد بیمار ممکن است با مراجعه نکردن به مراکز درمانی، وقت طلایی خود را از دست دهند و در مراحل بدتر بیماری به بیمارستان مراجعه کنند که برای بیماران بسیار خطرناک و بازی با جان مردم است».
دکتر محرز همچنین در خصوص اظهار نظر دبیر کمیسیون بهداشت و سلامت مجلس در خصوص ورود عوامل بسیج برای ریشه کن کردن بیماری کووید ۱۹ تحت عنوان طرح شهید سلیمانی گفت: «این تصمیم غلط است و در حال حاضر ستاد کرونا با بهترین ترکیب و با حضور همه گروه ها و نهادهای سیاست گذاری فعالیت می کند و این موضوع یک کار تخصصی، بهداشتی و درمانی و گاهی اقتصادی و اجتماعی است و نباید با واگذاری کار به سایر گروهها جان مردم را به مخاطره انداخت و تنها راه خروج از این بحران همراهی مردم و مسئولان با تصمیمات ستاد ملی کرونا است».
آمار تلفات رو به افزایش است!
اما تنها این سوداگران و مدعیان طب اسلامی نیستند که این روزها با اظهارات خود جان مردم را به بازی گرفته اند. همزمان با افزایش تلفات ناشی از کرونا، همچنان شاهد تعلل های تعمدی مسئولان در کنترل بحران هستیم. این در حالی است که ستاد مقابله با کرونا که جمعی از کارشناسان و متخصصان نیز در آن حضور دارند، برای اتخاذ تصمیمات کمتر به نظر متخصصان اهمیت داده و بیشتر بر اساس نظر مقامات امنیتی و یا سیاسی، برنامه ریزی می کند. در همین رابطه روز گذشته محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در ابتدای جلسه دویست و چهل و هشتم شورای شهر تهران در مورد روند افزایشی پاندمی کرونا در تهران و کشور، گفت: «به گفته مسئولین وزارت بهداشت، به زودی خطر رسیدن به آمار هزار کشته در روز در کشور وجود دارد. محدودیتهایی که در هفته گذشته توسط ستاد ملی کرونا ایجاد شد در عمل تاثیر جدی در کاهش تردد و رفتار مردم ایجاد نکرده است».
وی ادامه داد: «با کاهش ساعات فعالیت اصناف و سیستم حمل و نقل عمومی، فقط موجبات افزایش ازدحام که عامل تشدید شیوع کروناست فراهم شده است. پیشنهاد شورای شهر تهران، تعطیلی دو هفتهای کلیه فعالیتهای غیرضروری به شکل کامل است که تردد شهروندان را کاهش دهد و ریاست محترم جمهور اطمینان داشته باشند که این پیشنهاد توسط کمیسیون تخصصی سلامت شورای شهر تهران مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و پس از تایید در ستاد مقابله با کرونای تهران به تایید استانداری تهران نیز رسیده است و کاملاً پخته است».
جانباختن ۴۵۹ ایرانی دیگر!
سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه، ۲۵ آبان، اعلام کرد که طی شبانهروز گذشته، ۴۵۹ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار رسمی قربانیان کووید-۱۹ در کشور به ۴۱ هزار و ۴۹۳ نفر رسید. سیما لاری همچنین گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲ هزار و ۵۴۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که حدود دو هزار و ۵۴۴ نفر از آنها بستری شدهاند.
بر اساس اظهارات لاری، آمار رسمی مبتلایان به کرونا در ایران تا ظهر روز گذشته به ۷۶۲ هزار و ۶۸ نفر رسید.
همچنین پنج هزار و ۶۶۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
با توجه به آمار کرونا در هفتههای اخیر بسیاری از کارشناسان و مسئولان ضمن پیشبینی افزایش شمار مبتلایان و جانباختگان در هفتههای آینده، خواستار تعطیلی حداقل دوهفتهای تهران و مراکز چند استان پرجمعیت شدهاند.
دولت تاکنون در مقابل این خواسته مقاومت کرده و تنها به ایجاد چند مرحله محدودیت اکتفا کرده است. در آخرین مورد سخنگوی ستاد ملی کرونا روز شنبه، ۲۴ آبان ماه از اجرای «طرح جامع محدودیتهای کرونایی از اول آذر خبر داد.»
به گفته علیرضا رئیسی، به جز مشاغلی که مربوط به تامین مایحتاج ضروری مردم و مسائل ایمنی و سلامت میشود، همه مشاغل در حدود صد شهرستان دارای وضعیت قرمز از ابتدای آذر تعطیل میشوند.
در همین حال بسیاری از کارشناسان اعمال اینگونه محدودیتها را در کنترل کرونا ناکارآمد عنوان کردهاند.
یک عضو شورای شهر تهران در انتقاد به تعطیل نشدن تهران امروز گفت: «وقتی مردم، نمایندگان مردم در شورا، استانداری و به گفته آقای واعظی (رئیس دفتر رییس جمهور)، رئیس جمهور هم راضی هستند، ناراضی چه کسی است و چرا واقعا شهر تهران تعطیل نمیشود؟»
حجت نظری با اشاره به این که میزان فوتیهای روزانه در تهران بیش از تعدا مسافران یک هواپیما شده است، گفت: «دیگر باید چه اقدامی انجام شود که بگوییم ما به بحران رسیدهایم.»
وزیر فرهنگ و ارشاد ایران نیز صبح امروز در توئیتی از «دوقطبیسازی» در اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و آن را «نادرست»، «غیراخلاقی» و «به دور از منافع ملی» عنوان کرد.