نیاز شدید کادر درمانی به واکسن!
نیاز شدید کادر درمانی به واکسن!

    آرین پارسی نژاد- روزنامه نگار/   در حالی که اکثر کشورهای توسعه یافته برنامه مدونی برای کنترل و مهار کرونا در نظر گرفته اند و برخی از کشورها نیز از هم اکنون مقدمات واکسیناسیون عمومی را به اجرا درآورده اند، برخی خبرها حکایت از آن دارد سیاستزدگی ها و افراطی گری برخی جریان […]

 

 

آرین پارسی نژاد-
روزنامه نگار/

 

در حالی که اکثر کشورهای توسعه یافته برنامه مدونی برای کنترل و مهار کرونا در نظر گرفته اند و برخی از کشورها نیز از هم اکنون مقدمات واکسیناسیون عمومی را به اجرا درآورده اند، برخی خبرها حکایت از آن دارد سیاستزدگی ها و افراطی گری برخی جریان های سیاسی تندرو مانعی جدی در مسیر مهار این سوغات شوم چینی در کشور و نجات جان هموطنان است. بنا به گفته رئیس کل بانک مرکزی، به دلیل تحریم ها امکان خرید و واردات واکسن کرونا وجود ندارد. اما در حقیقت بخشی از این تحریم ها محصول عملکرد کسانی است که با عدم تصویب لوایح چهارگانه، باعث شدند هیچ کشوری حاضر به مبادلات بانکی با ایران نباشد.

به گزارش «جمله» عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ، می‌گوید ایران برای نقل‌وانتقال ارز مربوط به خرید واکسن به حساب سازمان جهانی بهداشت نیازمند مجوز وزارت خزانه‌داری آمریکاست و این مسیر «با مانع مواجه شده است».
او در یادداشتی که روز دوشنبه ۱۷ آذر در حساب کاربری اینستاگرام خود منتشر کرده، در توضیح بیشتر این مانع نوشته است که قرار بوده کره‌ جنوبی بدهی‌های خود را به ایران از طریق «خریدهای بشردوستانه» انجام دهد ولی این کشور نتوانست برای «مصادره پول توسط دولت آمریکا در هنگام انتقال» تضمین بدهد.
بر اساس اظهارات مسئولان کره جنوبی شش تا ۹ میلیارد دلار از پول نفت وارداتی از جمهوری اسلامی را مسدود کرده است.
در ماه‌های پیش گزارش‌هایی درباره توافق ایران و کره‌جنوبی برای ایجاد یک کارگروه ویژه به منظور گسترش دادوستد بشردوستانه منتشر شده بود که شامل صدور کیت‌های تست کرونا، واکسن‌های آنفلوآنزا و داروهای آنتی‌بیوتیک به ایران بود.
سئول در ماه مه اولین محموله ارسالی خود به ایران شامل داروهایی به ارزش ۵۰۰ هزار دلار برای درمان بیماری‌های ارثی، به ایران فرستاد.
به غیر از کره جنوبی کشور دوست و همسایه، عراق و شریک استراتژیک اصولگرایان یعنی چین از پرداخت بدهی های خود به ایران سر باز می زنند.
توضیحات جدید رئيس بانک مرکزی نشان می‌دهد که ایران قصد داشته است از این منابع برای خرید واکسن کرونا نیز اقدام کند که موفق نشده است.
عبدالناصر همتی در عین حال نوشته است که «انتقال پول از مسیرهای دیگر تحت پیگیری» است و خرید واکسن کرونا از دیگر کشورها در دستور کار قرار دارد.
دود خود تحریمی ها در چشم ملت
دو سال پیش وقتی لوایح چهارگانه در مجلس دهم تصویب شد، دلواپسان و عناصر وابسته به آنان در مقابل مجلس لشگرکشی کردند و به رغم نداشتن مجوز تجمع، در چندین تجمع غیر قانونی نمایندگان ملت را به دلیل تصویب این لوایح متهم به خیانت کردند. همزمان نمایندگان مجلس هدف بمب باران پیامکی از مشهد و قم شدند که آنان را به عناوین مختلف مورد تهدید قرار می دادند. اما هرگز نه کسی با تجمع غیر قانونی عناصر دلواپس و رادیکال برخوردی کرد و نه ارسال کننده پیامک های تهدید آمیز به نمایندگان مورد پیگرد قانونی قرار گرفت.
از سوی دیگر طرح پیوستن ایران به CFT و کنوانسیون پالرمو که توسط نمایندگان ملت تصویب شده بود، توسط شورای نگهبان رد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام به مدت طولانی مورد بی توجهی قرار گرفت تا در نهایت گروه اقدام مالی FATF ایران را در لیست سیاه قرار داد.
بدین معنی که مبادلات پولی با ایران به علت عدم شفافیت ممنوع می باشد. قوانین بین المللی در خصوص شفافیت مالی همان چیزی بود که حتی دوستان خارجی جریان های تندرو یعنی چین و روسیه هم آن را به اجرا در می آوردند و بر همین اساس این کشورها نیز حاضر نیستند سیستم بانکی خود را با ریسک مواجه سازند و کوچکترین مبادله بانکی با ایران داشته باشند.
نتیجه این اقدام اصولگرایان همیشه مدعی زمانی بروز کرد که جهان تحت تاثیر ویروس چینی کووید_۱۹ با یک بحران جدی مواجه شد. در این میان آن دسته از کشورهایی که توانایی ساخت واکسن واقعی و تائید شده توسط سازمان بهداشت جهانی را داشتند، دست به کار شدند و آن دسته از کشورهایی که از نظر علمی در سطحی پایین تر قرار داشتند، به امید ساخت این واکسن در صف انتظار قرار گرفتند و با ارسال سفارشات خود برای واکسینه کردن شهروندانشان برنامه ریزی کردند.
در این میان اما برخی از اصولگرایان که چشم امیدشان به چین و روسیه بود، گمان کردند که روسیه و چین واکسن های تائید نشده خود را برای آنان ارسال خواهند کرد در حالی که تا کنون هیچ خبری در این خصوص منتشر نشده است.
مردادماه امسال محمدجواد فتحی، نماینده مجلس مدعی شده بود که «ایران قصد دارد در آینده نزدیک دو میلیون واکسن از روسیه بخرد» ولی تاکنون گزارشی درباره وضعیت خرید واکسن از روسیه منتشر نشده است.
از سوی دیگر سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز روز پنجم آذر خبر داد که ایران قصد دارد در قالب دو قرارداد با کمپانی‌های خارجی، ۴۲ میلیون دوز واکسن بخرد ولی به نحوه تامین مالی این قراردادها اشاره‌ای نکرد. او نیز به خوبی واقف است برای خریداری این مقدار واکسن نیاز به مبادلات عظیم باکی است که به دلیل قرار داشتن ایران در لیست سیاه، هیچ کشوری ریسک معامله با ایران را نخواهد پذیرفت.

قرار نیست از هر واکسنی استفاده کنیم!
مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با توجه به تولید انواع واکسن کرونا در دنیا که به تدریج تاییدیه‌های سازمان‌های معتبر را اخذ می‌کنند و تلاش سازمان بهداشت جهانی برای دسترسی ارزان کشور‌ها به این واکسن، پاندمی کرونا تا یکسال آینده در دنیا مهار می‌شود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا بر خلاف اظهارت رئیس بانک مرکزی گفت: تحریم‌ها نیز هیچ تاثیری در توزیع واکسن کرونا نخواهد داشت و حتماً دولت جمهوری اسلامی به موقع واکسن مورد نیاز را برای گرو‌های پر خطر خریداری می‌کند !
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تا زمانی که واکسن معتبر وارد کشور شود و واکسن ایرانی تایید شود، مردم باید صبر داشته باشند و اصول بهداشتی، زدن ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و قرنطینه را رعایت کنند تا حدود یکسال آینده با توزیع فراوان واکسن، پاندمی کرونا در دنیا و ایران مهار و کنترل شود.
مردانی همچنین گفت: این طور نیست که هر واکسنی در ایران وارد شود و مورد استفاده قرار گیرد. کمیته کشوری واکسن برای این است که دقت کند واکسن‌های معتبر و مورد تایید سازمان‌های بین المللی در ایران مورد استفاده قرار گیرد و بطور قطع واکسنی در ایران استفاده می‌شود که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی یا FDA یا هر دوی آن‌ها باشد.

نیاز مبرم کادر درمانی به واکسن!
اما از سوی دیگر با اعمال برخی ملاحظات بهد اشتی توسط بخش عمده ای از شهروندان، طی روزهای اخیر میزان مراجعات به مراکز بهداشتی اندکی کاهش پیدا کرده است.
سید محمدرضا هاشمیان فوق تخصص آی‌سی‌یو بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به کاهش مراجعات کرونایی به بیمارستان در پی اعمال محدودیت‌ها بر ضرورت تداوم تعطیلی مدارس تا پایان پاندمی کرونا تاکید کرد.
این متخصص آی سی یو با اشاره به گروه سنی بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه، گفت: رنج سنی در آی‌سی‌یو از سنین پایین تا بالا وجود دارد، یعنی همه رده‌های سنی هستند، ولی خوشبختانه افراد نوجوان را در آی‌سی‌یو خیلی کم داشتیم و علت آن هم این است که مدارس تعطیل بودند و همان چند روزی که مدارس باز بود، خیلی از معلمان به ویروس آلوده شدند، از این جهت مدارس باید تا آخر پاندمی کرونا همچنان تعطیل بمانند.
هاشمیان با تاکید بر نیاز پرسنل بخش‌های عفونی به تزریق واکسن کرونا، افزود: ما به عنوان پرسنل آی‌سی‌یو نیاز به این داریم که هر چه سریعتر واکسینه شویم، همانطور که در کشورهای دیگر هم این اتفاق افتاده و امیدواریم که در همین ماه واکسن کرونا را در کشور داشته باشیم.
سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز (۱۷ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰ هزار و ۸۲۷ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۶۹۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۱ هزار و ۳۷۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۷۴۲ هزار و ۹۵۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۵۷۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۴۳۲ هزار و ۲۲۸ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود:در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.