همدان، خبرنگار روزنامه جمله مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: استان همدان در حوزه توسعه زیرساختهای گردشگری پیشتاز بود، اما شیوع ویروس کرونا چراغ گردشگری را خاموش کرد و فرصتهای اشتغالزایی در این حوزه نیز گرفته شد. علی مالمیر در آیین بهره برداری از سفرهخانه سنتی سنگی ورکانه در جمع خبرنگاران […]
همدان، خبرنگار روزنامه جمله
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: استان همدان در حوزه توسعه زیرساختهای گردشگری پیشتاز بود، اما شیوع ویروس کرونا چراغ گردشگری را خاموش کرد و فرصتهای اشتغالزایی در این حوزه نیز گرفته شد.
علی مالمیر در آیین بهره برداری از سفرهخانه سنتی سنگی ورکانه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وجود آسیبها و ضررهایی که به واسطه ویروس کرونا به صنعت گردشگری استان وارد شد تمام تلاش خود را برای سراپا بودن در حوزههای مختلف انجام دادیم که بخشی از این خسارات جبران شود.
وی با بیان اینکه گردشگری به عنوان یک نیاز و ضرورت در سبد فرهنگی خانوارها باید لحاظ شود افزود: امروز گردشگری به عنوان یک نیاز و ضرورت اجتناب ناپذیر در سبد فرهنگی خانوارها جای پیدا کرده است.
مالمیر با اشاره به اینکه پیش از شیوع کرونا گردشگری استان رشد خوبی کرده بود و اگر با کرونا درگیر نبودیم پیشرفت خیلی بهتری داشت، افزود: دو سال سخت را در حوزه گردشگری پشت سرگذاشتیم و گردشگری آسیب جدی و جبران ناپذیری از بیماری کرونا دید و این صدمه هم در از بین بردن فرصتهای شغلی و هم در رشد اقتصادی صنایع وابسته به این صنعت بسیار مشهود است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به خسارت گردشگری از کرونا گفت: گردشگری همدان از کرونا تا پایان سال ۹۹، حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیارد تومان خسارت دیده است.
مالمیر با بیان اینکه کمکهای دولت به لحاظ مالی به حوزه گردشگری مطلوب نبود، اضافه کرد: امیدواریم این صنعت به روزهای اوج خود برگردد، به مسیر خود ادامه دهد و بخشی از آسیب وارده به آن جبران شود.
وی افزود: در راستای بستههای حمایتی دولت از این صنعت ۱۷۲ پرونده در استان تکمیل شد که بیش از ۲۴ میلیارد تومان بود بیش از ۱۶ میلیارد تومان وام به فعالان صنعت گردشگری همدان اعطا کردیم و تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته شد اما مشکلات این حوزه بسیار بیشتر از آن است که با وام برطرف شود و این تسهیلات و کمکها فقط التیامی بر پیکره زخمی گردشگری است.
مالمیر افزود: در این مدت فعالان صنعت گردشگری در استان همدان با وجود همه آسیبها تلاش کردند سرپا بایستند و کمترین تعدیل نیرو و اخراج نیرو را داشته باشند تا آسیب خیلی زیادی به تأسیسات وارد نشود و در زمان فعالیت با تمام توان در خدمت این صنعت قرار بگیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان درباره پرونده منظر تاریخی «از هگمتانه تا همدان» اظهار کرد: این پرونده اولین پروندهای است که در راستای استانداردهای یونسکو ساخته و پرداخته شده و چکیده پرونده هم تمام شده و منتظر هستیم وزارتخانه میراث به قولی که داده است عمل کند.
مالمیر با بیان اینکه ارزیابان یونسکو برای ثبت زنجیرهای کارونسراها وارد کشور شدهاند، اعلام کرد: پیشبینی میکنیم ارزیابان ۲۹ مهرماه به همدان بیایند و از دو کاروانسرای تاج آباد و فرسفج بازدید کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در رابطه با تعطیلی غار علیصدر اظهار داشت: غار بر اساس قانون یکی از انواع غارهایی است که متولی آن سازمان میراث فرهنگی است و از آنجا که جزء نفایس است واگذاری آن در چارچوب قانون با قیمتگذاری کارشناسان امکانپذیر است.
مالمیر افزود: در بهره برداری از غار علیصدر باید حاکمیت دولت تداوم داشته باشد و بر اساس مصوبه ستاد کرونا با توجه به شیوع کرونا تصمیم به تعطیلی آن گرفته شد که این ستاد باید پاسخگوی تصمیم خود باشد.
وی تصریح کرد: علیصدر یک شرکت است و باید دخل و خرجش با هم بخواند و در شهریور که پیک گردشگری در استان است روزی ۵۰ یا ۶۰ نفر از غار بازدید میکردند که این تعداد بازدیدکننده مشکلاتی برای شرکت به وجود آورد چراکه ۸۰ درصد از میزان درآمد شرکت صرف حقوق کارکنان میشود و اگر غار باز باشد ظرف ۶ ماه بدهی و زیان انباشتهای خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در زمان همهگیری کرونا در حوزه تکمیل زیرساختها فعالیتهای خوبی انجام شد، افزود: آماده سازی دستکند سامن که در حال جلو بردن است یکی از این نمونههاست و سعی میکنیم این جاذبه گردشگری در نوروز پیشرو بتواند گردشگر بپذیرد.
در حاشیه نشست خبری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان به مناسبت هفته گردشگری، «سفرهخانه سنتی عمارت سنگی روستای ورکانه» با میزان ۳ میلیارد تومان سرمایه گذاری، ۶۵۰ میلیون تومان تسهیلات و اشتغالزایی برای ۷ نفر در مساحت ۵۶۲ متر افتتاح شد.