عضو هیات عامل و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام تخلیه و بارگیری ۱۳ میلیون تن انواع کالاهای اساسی در بنادر کشور، طی ۶ماهه اول سال جاری، تاکید کرد: با روند پیشرو، پیشبینی میشود که در ۶ ماهه دوم سال جاری، با ورود بیش از ۳۰ میلیون تن کالای […]
عضو هیات عامل و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام تخلیه و بارگیری ۱۳ میلیون تن انواع کالاهای اساسی در بنادر کشور، طی ۶ماهه اول سال جاری، تاکید کرد: با روند پیشرو، پیشبینی میشود که در ۶ ماهه دوم سال جاری، با ورود بیش از ۳۰ میلیون تن کالای اساسی مواجه باشیم؛ بنابراین لازم است که بنادر کشور برای تخلیه و بارگیری انواع کالاها آماده باشند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، فرهاد منتصرکوهساری با اشاره به رشد عملیات حملونقل کانتینری در دریا و زیرساختهای کانتینری در دنیا، اظهار داشت: بر اساس فهرست اعلام شده از بنادر برتر کانتینری جهان در سال ۲۰۲۰، بندر شانگهای با ۴۳ میلیون TEU و بندر سنگاپور با ۳۶ میلیون TEU بیشترین سهم جابهجایی کالاهای کانتینری جهان را داشتند. عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه بازار حمل و نقل کانتینری آسیا در اختیار شرکتهای کشتیرانی چینی است، افزود: عملکرد کانتینری منطقه بیش از ۲۷ درصد است که مطالعات نشان میدهد بیشتر کشورهای منطقه در صدد برنامهریزی و اجرای افزایش ظرفیتهای کانتینری خود هستند.وی با بیان لزوم بازنگری و به روزرسانی قراردادهای اپراتوری و سرمایهگذاری بنادر کشور، گفت: با توجه به تداوم شرایط تحریم، شیوع کرونا و تغییرات نرخ ارز لازم است تا در خصوص به روزرسانی قراردادهای اپراتوری و سرمایهگذاری اقدام شود.
واگذاری ۶ بندر کوچک به بخش خصوصی
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی، با اشاره به واگذاری بنادر کوچک به بخش خصوصی، خاطر نشان کرد: در قالب قراردادهای بلند مدت راهبری و سرمایهگذاری بنادر آستارا، فریدونکنار، کنگان، دیر و گناوه به بخش خصوصی واگذار شده است.
به گفته وی، بنادر کوچک دیلم، بلخیر، جاسک، سیریک، شادگان و سجافی در جنوب کشور تا پایان امسال به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
کوهساری با بیان لزوم بازنگری تعرفه خدمات بندری، از توسعه و تکمیل نرمافزارهای موجود بندری و ایجاد سامانه جدید جامع بندری خبر داد و با اشاره به توسعه کانتینری و کشتیهای رو-رو درحوزه دریای خزر، تاکید کرد: مطالعات میدانی نشان میدهد که کلیه کشورهای حوزه خزر برنامههای جدی برای استفاده از ظرفیتهای کانتینری درحوزه حمل و نقل دریایی دارند، بنابراین لازم است تا ظرفیت بنادر شمالی کشور را به این سمت توسعه دهیم.
تامین و توسعه کانتینرهای یخچالی و غیریخچالی، بنادر شمالی
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی، تامین و توسعه کانتینرهای یخچالی و غیریخچالی، دوسربار کردن کانتینرهای صادراتی و ترانزیتی و اعمال تخفیف تعرفهای برای کشتیهای رو-رو را برای توسعه ظرفیتهای کانتینری بنادر شمالی ضروری دانست.
به گفته وی، تامین تجهیزات استراتژیک و غیراستراتژیک مورد نیاز بنادر، تسریع در خروج کالاهای متروکه و بررسی انتقال و توزیع تجهیزات بین بنادر و پایانههای بندری از مهمترین اقدامات سازمان بنادر در حوزه بندری است.
کشور سالانه به ۱۱ میلیون گندم نیازمند دارد
فرهاد منتصر کوهساری با اشاره به اینکه کشور سالانه به ۱۱ میلیون گندم نیازمند دارد، اظهار داشت: به رغم خودکفایی در تولید گندم طی سالهای گذشته به عنوان مهمترین محصول استراتژیک، متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل بارش کم باران و خشکسالیهای ایجاد شده، مجبور به واردات این کالا شدهایم.
تأمین عمده نیاز گندم وارداتی کشور از طریق حمل و نقل دریایی
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی به عمل آمده در سال جاری، حدود ۶ میلیون تن گندم در داخل کشور تولید میشود این بدان معنی است که در سال جاری نیازمند واردات ۵ میلیون تن گندم هستیم و این نیاز عمدتا باید از طریق حمل و نقل دریایی تأمین شود.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به تاکیدات هیات دولت و ستاد تنظیم بازار، عنوان کرد: با هماهنگی صورت گرفته با دستگاهها و سازمانهای مرتبط، تجهیزات لازم در تمامی بنادر شمالی و جنوبی کشور برای تخلیه این کالا آماده و فرآیند خروج گندم بدون تخلیه در انبارهای بندری و به صورت حمل یکسره از کشتی به مقاصد مصرف و بدون توقف انجام می شود.
هماهنگی در خصوص تامین واگن و کامیون مورد نیاز
کوهساری افزود: در خصوص تأمین کامیون و واگن مورد نیاز، هماهنگی خوبی با سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و شرکت راهآهن جمهوری اسلامی به عمل آمده و خوشبختانه از جنبه حمل و نقل کالا از بندر به مقاصد مصرف، با مشکل خاصی روبرو نیستیم.
وی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال جاری به میزان یک میلیون و ۹۴۵ هزار و ۴۲۱ تن گندم از طریق ۱۲۲ شناور در بنادر تخلیه شده است، بیان کرد: با توجه به خریدهای انجام شده، پیش بینی می شود در مهرماه سال جاری حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم دیگر، در بنادر کشور تخلیه شود.