«دردواره‌ها»
«دردواره‌ها»

قیصر امین پور دردهای من جامه نیستند تا ز تن در آورم چامه و چکامه نیستند تا به رشته‌ سخن درآورم نعره نیستند تا ز نای جان بر آورم دردهای من نگفتنی دردهای من نهفتنی است دردهای من گرچه مثل دردهای مردم زمانه نیست درد مردم زمانه است مردمی که چین پوستینشان مردمی که رنگ […]

قیصر امین پور
دردهای من
جامه نیستند
تا ز تن در آورم
چامه و چکامه نیستند
تا به رشته‌ سخن درآورم
نعره نیستند
تا ز نای جان بر آورم
دردهای من نگفتنی
دردهای من نهفتنی است
دردهای من
گرچه مثل دردهای مردم زمانه نیست
درد مردم زمانه است
مردمی که چین پوستینشان
مردمی که رنگ روی آستینشان
مردمی که نام‌هایشان
جلد کهنه‌ شناسنامه‌هایشان
درد می‌کند
من ولی تمام استخوان بودنم
لحظه‌های ساده‌ سرودنم
درد می‌کند
انحنای روح من
شانه‌های خسته‌ غرور من
تکیه‌گاه بی‌پناهی دلم شکسته است
کتف گریه‌های بی‌بهانه‌ام
بازوان حس شاعرانه‌ام
زخم خورده است…

سینما
اکران فیلم سینمایی «بی‌گاه» در کانادا
فیلم سینمایی «بی‌گاه» در سینما تک ونکور کانادا اکران می‌شود. فیلم سینمایی  «بی‌گاه» به کارگردانی پویا اشتهاردی و تهیه‌کنندگی محمد سجادیان در تاریخ‌های ۱۷، ۲۱ و ۲۲ نوامبر (۲۶ و ۳۰ آبان و اول آذر ماه) در سینما تک ونکور کانادا اکران خواهد شد.  فیلم سینمایی «بی‌گاه» هم‌اکنون در اکران آنلاین هنروتجربه وبسایت‌ هاشور نیز حضور دارد.
«بی‌گاه» به زبان اردو، بلوچی و فارسی است و قصه در منطقه بلوچستان می‌گذرد. در این فیلم بخشی از فرهنگ و زیست مردمان این سرزمین به تصویر کشیده شده است و در کنار آن تماشاگر می‌تواند نظاره‌گر طبیعت شگفت‌انگیز و کم‌نظیر این منطقه هم باشد.
این اکران به همت کمپانی پاسفیک یونایتد پروداکشنز با مدیریت دکتر امیرهوشنگ هاشمی برگزار خواهد شد و همچنین پخش بین‌الملل فیلم  «بی‌گاه» برعهده مینروافیلم با مدیریت الهه گودرزی است.

تجسمی
دورخیز عربستان برای کسب میزبانی اکسپو ۲۰۳۰
عربستان سعودی در تلاش برای بالا بردن جایگاه فرهنگی خود در منطقه و جهان پیشنهاد میزبانی از اکسپو ۲۰۳۰ را به نهادهای جهانی ارائه داده است.
پیشنهاد میزبانی شهر ریاض، پایتخت عربستان از اکسپو ۲۰۳۰ روز جمعه در نامه محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی به دبیر کل دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی که نهاد برگزارکننده اکسپوهای جهانی است ارائه شد. اکسپو ۲۰۳۰ از اول اکتبر ۲۰۳۰ تا اول آوریل ۲۰۳۱ برگزار می‌شود و میزبان آن تا سال آینده انتخاب و معرفی خواهد شد.
در بخشی از نامه بن سلمان به نهاد برگزارکننده نمایشگاه‌های بین‌المللی آمده است: «ما در دوران دگرگونی زندگی می‌کنیم و به شکلی بی‌سابقه به اقدام جمعی بشر نیاز داریم. آشکار است که تمام جهان باید بسان نیرویی واحد کار کنند تا بتوانند آینده را ببینند و برای چالش‌ها و فرصت‌های آن برنامه‌ریزی کنند.»
پادشاهی عربستانی سعودی از سال‌ها پیش برنامه جامع «چشم‌انداز ۲۰۳۰» را برای خود در نظر گرفته و در حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی بر اساس آن پیش می‌رود. اگر اکسپو ۲۰۳۰ هم در ریاض برگزار شود، این همزمانی می‌تواند به سود اقتصاد عربستان باشد. سعودی‌ها برای اکسپو ۲۰۳۰ ریاض شعار «دوران دگرگونی: راهبری زمین به فردایی آینده‌نگر» را برگزیده‌اند. اکسپو ۲۰۲۰ این روزها در شهر دوبی برگزار می‌شود و تا پنج ماه آینده میزبان بیش از ۲۵ میلیون بازدیدکننده از منطقه خلیج فارس و دیگر نقاط جهان خواهد بود. اکسپو ۲۰۲۵ هم در شهر اوزاکا ژاپن برگزار می‌شود و میزبان اکسپو ۲۰۳۰ هنوز معرفی نشده است.

 

درس تاریخ

جنگ های دهه های ۵۷۰ و ۵۸۰ ایران و روم
يکم نوامبر سال ۵۷۸ دو ژنرال ايراني با شكست دادن سپاهيان روم شرقي «آمِد = دياربکر» و ارمنستانِ ایران (ایرانِ وقت) را پس گرفتند. اين دو ژنرال ايراني، «تام خسرو ـ تَهم خسرو» و «آذرمان» سپس به پيشروي خود در جهت شمال غربي به سوی قسطنطنیه (استانبول) ادامه دادند. «تيبريوس دوم کُنستانین» كه تازه امپراتور روم شرقي شده بود وقتي که چنين ديد، درخواست تَرك مخاصمه كرد و حاضر به پرداخت غرامت به دولت ایران شد. دولت ایران تنها با یک تَرکِ مخاصمه سه ساله در ازای دریافت هر سال ۳۰ هزار نومیسما Nomisma (سکّه طلا) موافقت کرد.
این دور از جنگ های ایران و روم شرقی که مرز غربی این امپراتوری، دریای آدریاتیک (آلبانی و کرواسی) بود در طول دهه های ۵۷۰ و ۵۸۰ ادامه داشت و ایران، طرف پیروز این جنگ ها بود. جنگ های این دورهِ دو قدرت وقت عمدتا به این سبب بود که دولت قسطنطنیه به ارمنستان که وابسته به ایران بود و شهر آرتاشات (شات واژه پارسی قدیم = شادِ پارسی کنونی) واقع در کنار رود ارس (اینک در ایالت آرارات) و مناطق شمالی رود فرات از جمله کاسیتوس (توتوسِ عهد باستان و شهر الرقّه امروز، در شمال شرقی سوریه ـ چند سال پایتخت هارون الرشید خلیفه عباسی و سه سال اصطلاحا پایتخت داعش) نظر داشت. محل نبردِ سال ۵۸۰ میلادی ایران و روم شرقی حاشیه همین شهر الرقّه بود که در این نبرد هم سپاهیان ایران بر ارتش روم شرقی به فرماندهی موریس پیروز شدند. رومیان در دهه ۵۳۰ در الرقّه یک دژ نظامی ساخته بودند که در سال ۵۴۲ به دستور خسروانوشیروان کاملا ویران و با خاک یکسان شد. ژنرال های رومی در جنگ های این دوره با ایران؛ ژوستینیَن و موریس Mauricius بودند که موریس بعدا امپرتور شد. تیبریوس ۱۴ آگوست ۵۸۲ درگذشت.